Bästa lördagen

Min lördag började på bästa sätt klockan 8 med go-frukost bestående av ugnsvarma, färska frallor tillsammans med mamma och pappa i lugn och ro. Efter at vi var mätta och belåtna tog vi med Dezzie ut på en långpromenad i skogen i det fina vädret. Strosade omkring i cirka en och en halv timme och bara samlade energi.
 
 
När vi kom hem var det dags för lunch. Hemmagjord risgrynsgröt som mamma satt på att koka i ugnen innan vi gick. Kan det bli bättre?? Därefter blev Dezzie och jag ensamma hemma ett tag och medan hon sov passade jag på att baka både blåbärskaka och äppelmuffins som tog rätt lång tid men till slut blev supergoda!
 

På eftermiddagen kom bästaste Isabelle på besök och hade med sig jättegoda kakor så resten av kvällen satt vi och fikade och pratade av oss ordentligt efter att inte ha setts på en och en halv månad. Välbehövligt och helt underbart! Det här var helt enkelt den bästa lördagen på väldigt länge.
 
 

Minnet, ja justja!

Jag lovade ju att jag skulle ta och gör ett inlägg på tåget i söndags om helgen, vilket jag också gjorde. Men postade jag det när jag väl kommit hem till internet? Svar nej. Bra minne men kort. Jaja jag lovar att det kommer upp idag i alla fall. Det är ju faktiskt färdigskrivet. Så länge tänkte jag bjuda på två bilder från tågresan hem!
 
 
 

 

Med humöret på topp

Hejsan! Sitter vid köksbordet med en äppelmuffins från igår i högsta hugg och pluggar. Jag hade en så underbart perfekt dag igår så humöret är verkligen på topp. Det känns verkligen som om det är medvind i allt just nu! Mer om min gårdag berättar jag dock om senare på tåget för nu måste jag plugga. Även fast det är bra svårt att slita mig från min nya lilla Nokia. Jag måste bara säga att den har så sjuuukt bra kamera så jag vet knappt vart jag ska ta vägen!
 
 
 
 

En Nokia och ett tips

God morgon! Sitter och pluggar på tåget på väg till Stockholm och är självklart, eftersom jag inte är hemma längre utan mitt bland en massa folk, mer snorig än någonsin. Jag känner mig sisådär lagomt fräsch just nu för tillfället.


I söndags beställde jag en ny mobil ändå även fast jag egentligen inte tänkt göra det. De hade nämligen extrapris på Elgiganten på just den jag vill ha och att komma undan med att betala 1990 spänn för en mobil som egentligen kostar det dubbla känns ändå helt ok. Jag ska ju ändå ha den ett bra tag och var tvungen att köpa en förr eller senare. Det blir min första Nokia och eftersom pappa jobbade på Ericsson när jag var liten var det ju en telefon av just det märket jag då sa att jag aldrig någonsin skulle ha. Men saker förändras, pappa började jobba på Sandvik och Nokia tillverkade mobilen med den absolut bästa kameran som finns på marknaden. Så den här är beräknad att komma hem till mig vilken dag som helst nu. Nokia lumia 1020.


Jag tänkte förresten ta och passa på att dela med mig av ännu ett litet tips idag. Ur senaste numret av Drömhem fick jag nämligen en liten affärsidé. Där fanns nämligen en avbarkad och vitmålad stubbe på ett av uppslagen och kan ni gissa vad den säljs i butik för? 1195 kr(!!!). Vem behöver plugga till civilingenjör på KTH egentligen? Går ju att tjäna multum på de 7 träd som står på tomten i Sälgnäsviken.


Det var allt för nu! Hoppas ni får en trevlig dag!


God kväll!

Imorgon åker jag tillbaka till Stockholm igen. Känns lite smått motigt men jag kommer ju åka hem hit till lilla Sälgnäsviken igen om bara två och ett halvt dygn så egentligen har jag inget att klaga på. Febern har gått ner rejält dessutom så jag är definitivt på bättringsvägen. Bara förkylning kvar av det hela nu. Jag kan ju dock tycka att jag borde fått slut på snor vid det här laget men så är icke fallet. Det ska bli så otroligt skönt att få komma igång med träningen igen när jag väl är helt frisk. Och gå långa promenader ska jag göra. Massor med långpromenader i höstens alla underbara färger.


Ett av mammas fantastiska blomsterarrangemang från idag.


Hustips

Som många vet är jag en stammis på Hemnet och fullkomligt älskar att kolla på vackra och udda hus. Nu på morgonen hittade jag på ett som helt och hållet är i en klass för sig. Jag har aldrig sett en rubrik som stämt in så bokstavligt som ”Sagolik sjötomt” gör på den här fastigheten. Hela huset är nämligen som plockat direkt ur Mumindalen.
 
 
Snacka om att verkligen gå all-in på insidan och bygga huset utifrån exakt de krumelurer man kan tänkas vilja ha där, för att sen tänka ”Äsh, strunt samma hur det kommer se ut när man står utanför! Det blir nog bra!”.
 
Helt underbart! Jag älskar det! Om du också gör det och till skillnad från mig har möjlighet att slänga upp 30 miljoner ur bakfickan så är det ditt på momangen!
 
Här hittar ni bostaden hos Wrede Fastighetsmäkleri
 

Operation Smile Unga Volontärer

Sitter hemma i soffan i Sälgnäsviken och degar framför datorn med en stor filt och fryser. På grund av att min feber vägrar ge sig så blir jag kvar här ytterligare någon dag innan jag åker tillbaka till Stockholm.
 
För ett tag sedan fick jag nys om att Operation Smile har volontärgrupper för unga runt om i vissa av landets större städer. I Stockholm heter den Operation Smile Unga Volontärer och för någon vecka sedan bestämde jag mig för att skriva ett mail till dem. I torsdags var jag på deras första möte och är nu officiellt medlem i organisationen! Det ska bli superkul att få vara med och planera och arrangera olika event och framför allt känns det så himla bra att göra något litet för barn i världen som behöver hjälp.
 
 
Operation Smile Unga Volontärer har både en Facebooksida och ett instagramkonto vid namn opsmilesweyouth som man gärna får följa för att se vad vi gör!
 
Började kolla lite på alla foton jag tagit under sommaren på eftermiddagen och insåg hur måååånga jag inte ens kollat på. La ihop alla jag tyckte om i en mapp och insåg att det är över 100 bilder som jag borde ta och visa här framöver. Bland andra de här på en av Sofies übersöta kattunge.
 
 

Nya rutiner och modellbygge

Sitter i soffan och kollar på idol och känner mig rätt nöjd med min dag. Har fått något slags ryck den här veckan och börjat gå upp 4-halv 5 och pluggat några timmar innan jag gått till skolan. Mycket effektivt måste jag säga. Jag pluggar ju som allra bäst på mornarna och dessutom är jag ju ganska morgonpigg av mig. Ännu ett pluss är att jag slipper plugga i över huvud taget när jag väl kommer hem, dock måste jag gå och lägga mig vid 9 men det kan det ju vara värt! Vi får väll se hur länge det håller i sig!

Idag var det dags för modellbygge igen fast med något slags hårt skumgummi i stället för lera. Uppgiften var att konstruera en knapp utan symboler eller tecken men som man skulle kunna se vart den hörde hemma och hur den fungerar endast från dess form. Inte en superlätt uppgift men tydligen får man plusspoäng för flummighet så det är det jag har kört på! Min knapp är en spak som ska sitta i ett flygplan vid fallskärmshoppning med hjälp av katapult. Man ska nämligen kunna skjuta den åt det håll man vill flyga åt. Som sagt, så flummigt som möjligt ;)




Hemlängtan

I helgen ska jag äntligen åka hem för första gången på en hel månad. Ska bli så himla skönt att få komma tillbaka till naturen igen. För visst är det superfint i Bergshamra men det kommer ju inte i närheten av Sälgnäsviken. Dessutom får jag ju komma hem till de här tjejerna. Kan ju inte precis påstå att jag längtar mindre när jag får den här bilden på mms.




Nytt favvo-plugg-ställe

I helgen hjälpte pappa mig att få upp skrivbordet som vi tagit med från Sälgnäsviken. Nog för att min lilla sekretär var söt men praktisk var den definitivt inte och under det året den stått framme använde jag den inte en enda gång. Men nu står mitt, om man jämför med sekretären, gigantiska skrivbord vid fönstret i vardagsrummet och har flitigt använts under de senaste dagarna. Blev riktigt mysigt måste jag säga!



Första dagen tillbaka

Idag var första hyfsat normala skoldagen efter sommarlovet för min del. Kändes riktigt bra! KS:en gick helt ok och efter lunchen blev det lite research till projektarbetet i DoP:en. Det vill säga att besöka en målarbutik och försöka få tag på lite erfaret folk inom målaryrket. Vi ska nämligen framställa en målarprodukt för mätket Mäster så just för tillfället håller vi på att försöka ta fram en del problemställningar när det kommer till målning.
Vid 3 var det dax för DoP-övning i färglära vilket jag tyckte var superkul som vanligt! Jag och Christian blev dessutom klara först och fick gå en hel timme tidigare. Ett rätt bra avslut på skoldagen!


På vägen hem var jag bara tvungen att smita in i den här mysiga lilla butiken. Fick syn på den förra veckan men avstod från att gå in då på grund av fracken som ständigt måste vara på om man är med i mottagningen. Men nuså kunde jag hå in utan att dra alla blickar till mig. Inte för att det fick plats så många där inne men ändå!




Dax för rutiner

Nu är det slut. Maskinsektionens mottagning 2014 är över. Åh herre gud så skönt det är. Nu ska jag äntligen få tillbaka mina rutiner och nu ska jag äntligen få leva ett normalt liv igen. Obeskrivlig känsla efter en månad i en bubbla. Dessutom är ju lösenordsskyddet på bloggen borta.
Nu är det bara till att tagga till inför morgondagens KS i Differentialekvationer, pusta ut och göra en massa saker som jag mår bra av. Nästa helg ska jag åka hem-hem till Sälgnäsviken och det ska bli så underbart!
 
Lie bilder från sommarens Nysäternvisit!

Lerklumpar och 8-kamp

Idag kl 1 var jag faktiskt på en lektion (woho!!) i Formlära. Helt och hållet en övning i min smak! Kan det bli bättre än att sitta och leka med lera i två timmar i sträck? Jag tror faktiskt inte det. Helt underbart att bara sitta och använda höger hjärnhalva för en gångs skull och bara flumma. Här är resultatet!
 
 
Slutuppgiften var att bygga två former och sedan sätta ihop dem på ett annorlunda sätt. Mina former var en cylinder och en pyramid!
 
Efter formläran var det till att återgå till phösningen igen innan hemfärden vid halv 7 och sedan jag kom hem har jag bara suttit och degat. Var något trött sen 8-kampen i slutet av dagen (inte för att jag var med i själva lekarna, men jag blev rät slut ändå) och dessutom har jag fått feber. Ska det va så ska det va allt på en gång!

Änligen höst

Sitter i soffan och myser in hösten. Ute regnar det och inne lyser stearinljusen och Spotify spelar listan Autumn lullaby. En kopp te på det och så mycket bättre kan faktiskt inte en måndagkväll bli.
 
 

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt