Mario kart och Danmark

En sak har jag i alla fall kunnat fastställa idag. Jag är kung på Mario kart. Spelar ingen roll hur mycket olika spel eller hur bra personen är som jag spelar emot, jag vinner alltid på Mario kart.
 
I morgon åker päronen till Danmark och blir borta till på måndag så nu har jag bushundarna fram till dess. Inte för att dom är speciellt jobbiga men har i alla fall lite hjälp av och Heidie så ensam blir jag inte här ute i skogen
 

Nu går det inte längre

Ok det här går inte längre. Jag måste säga att jag har varit väldigt duktig som lyckats hålla mig så här länge! Snön öser ner och nu åker jullistan på spotify på!!
 
         Bild från förra året

Nu är det jul, här i vårt hus

Som sagt, här ute på landet börjar vi med julpyntningen tidigt och hur mysigt är inte det egentligen! Eller hur Susanne och Ullrik? ;)


Prommenad med lillskruttan

Det blev en liten kort prommenad idag ändå. Är man envis så går allt! Kan dock inte påstå att foten blev bättre efteråt precis... Men en mysig prommenad var det med lilla Gilda på udden iaf så det var klart värt det!

Gårdagen

Gårdagen började med extrem nervositet och slutade med en blåsvullen fot. Kanske inte kan kalla dagen för den absolut mest lyckade i mitt liv om man säger så. Högskoleprovet. Ja vad ska man säga? Det kanske var det värsta jag gjort. Att vara konstant nervös och stressad i 8 timmar var helt enkelt ingen höjdare. Efter det borde jag verkligen ha lyssnat på mig själv och stannat hemma när jag mycket seriöst övervägde att dissa krogen och sova istället. Hade jag gjort det så skulle jag kunnat gå ut i det fina vädret nu och eftersom vi inte ens kom ut på krogen, igen, kändes mitt beslut ännu lite mer korkat när jag kom hem kl halv 12. Jaja vi hade kul ett litet tag i alla fall! Jag är dock rastlös som tusan just nu så något måste jag ta och hitta på något med min invalida fot. Jag förstår inte varför jag alltid måste vara så jäkla klumpig?!
 
Bilder på mig och min lilla storasyster från igår. Jag har dock lite klack så skillnaden brukar oftast inte vara fullt så här stor... ;)

Skönt med höstlov? Eller inte.

Kom på kl 5 idag att jag har ju för sjutton höstlov. Har inte tänkt på det en gång den senaste veckan som har gått nå otroligt snabbt. Jag blev jätteglad i fem minuter innan jag kom på att jag faktiskt ska till skolan imorgon. Från 8.20 till 16.20 ska jag vara i skolan en lördag på ett höstlov. Fy för högskoleprovet och fy vad nervös jag är just nu. Ush! Trotts att jag försöker intala mig om att det inte spelar någon roll hur det går eftersom jag ska göra det en gång till i höst så är jag så jäkla nervig nu. Ush ush ush. Dom hade lika gärna kunnat smälla ihop två biologiprov och tre kemiprov i ett känns det som. Nej fy.

Nedräkning

Nu är det inte långt kvar! Bara sex dagar och sen får jag börja lyssna på min älskade julmusik! Det har ju till och med snöat i Stockholm inatt, men inte här dock. Fast jag hoppas det fryser på först så det blir bra is iår så snön kan ju ta och hålla sig borta ett tag till i alla fall.
http://weheartit.com/beatriiiceee

Tomten bor på Öland

Tack vare säsongens Bonde söker fru så har jag kommit på en sak. Tomten bor på Öland och heter Bengt. Han har dessutom inga renar, han har lamor. Därför har jag bestämt att årets pepparkakshus ska ha en släde med lamor framför!
Trotts att jag kanske tycker att Bonde söker fru är ett av de bästa programmen som går på tv:n just nu är väll inte herrn här nedanför och jag helt överens om saken. Men som tur är så är jag klart mest envis!
 

Winnie the pooh

Vissa quotes fastnar verkligen. Två ganska söta bilder man ser lite då och då är på nalle puh och jag var bara tvungen att rita av en av dem och funderar nästan på att kanske sätta upp den någonstans. Kanske också rita av den andra. Men jag vet inte riktigt. Jag ritade ju bara av den så det är ju inte jag som gjort den på något sätt. Kanske ska göra en till som jag gör till min egen med lite färg och så i stället. Vi får se
Gjorde den med min fina reservoarpenna som jag fick från Heidie förra julen. Upptäckte att det var ganska roligt att rita med den också så jag fastnade och gjorde även en annan "teckning" (eller vad det nu heter). Tänker inte visa den nu men kanske senare. Har inte bestämt mig om vad jag tycker om den än. Dessutom är motivet lite speciellt

Hårda soffor

Nu har jag ett bevis för hur otroligt hårda sofforna i skolan faktiskt är. På grund av att dom antingen inte ville lägga ut knappt några pengar alls på sittplatser när dom rustade skolan, att dom inte ville att man skulle sitta/ligga så pass skönt att man skulle kunna somna eller att dom helt enkelt ville göra det skönare att stå än att sitta för att slippa ha så många sittplatser, så köpte dom in dom absolut mest obekväma sofforna dom kunde hitta. Nu har jag till och med fysiskt bevis för hur hårda dom är nämligen en stor jäkla bula i bakhuvudet. Hur i hela friden kan man få en bula av en soffa?! Det ska inte kunna vara möjligt!! Det låter ju helt absurt! När man faller baklänges i en soffa ska man väll ändå inte känna att hela huvudet är på väg att gå i två delar?? Eller???


Tips från coachen

När man har varit ute och plockat svamp, rensat den och mamma nästan gjort färdigt en supergod soppa på den, prova inte att tjuvsmaka på den. Att tjuvsmaka på något innebär två saker: smidighet och snabbhet. Dessutom bör man undvika att vara ivrig för när man väl kört ner den ganska stora skeden i kastrullen så att den är precis på gränsen till att svämma över och sedan snabbt sätter handen under och hastigt drar bort den från kastrullen kan det lätt skvimpa över i handen. Ja självklart är det just i fall att det skulle hända som man sätter handen under från första början, men vad man kanske inte tänker på när man är så ivrig är att kastrullen i själva verket är skollhet vilket gör att innehållet blir detsamma.
Om man nu står där med en brinnande hand under en sked med mindre, men fortfarande ganska mycket, soppa få inte panik och släng in det i munnen för att undvika att det ska droppa ännu mer i handen. Den är precis lika varm när den kommer in i munnen som när du spiller i handen. Eller ja kanske snäppet varmare faktiskt.
Med tanke på att det var för att du vet att soppan som du tjuvsmakade på den vore det väldigt synd om du sen när du väl ska äta den knappt känner någon smak eftersom du brännt sönder munnen. Låt därför bli att tjuvsmaka. Åtminstone om du har ungefär samma smidighet som ett kylskåp. Bara ett tips.

Gör om lite

Tog ner mitt kollage som jag gjorde för drygt ett år sedan nu. Jäklar vad tomt det blev. Och ljust. Funderar på att sätta upp någon ljusare tavla där sen i stället. Kanske den här som jag gjorde i helgen och någon till. Eller ska jag ha någon i olja eller akryl som är större? Hm vi får se.
Jäklar vad kul det var att måla med akvarell igen förresten. Var ett bra tag sedan jag gjorde det nu. Var ett bra tag sedan jag målade något i över huvud taget känns det som.

Sköna lördag

Sitter i soffan med hundarna på var sin sida och funderar på om jag ska ta och sätta på en film. I morse var vi ut och plockade svamp och nu när den är färdigrensad tycker jag att jag är värd att få slappa lite och bara mysa till rusket utomhus. Det enda som saknas nu är lite te! Och kanske en brasa... Får allt ta och fixa det, men sen blir det nog Pride and Prejudice.

Hej träningsvärk!

Har sån grym träningsvärk idag kan jag säga och jag förstår mig verkligen inte på dom som tycker att träningsvärk är skönt. Det är helt ofattbart för mig. Jag skrek rakt ut i klassrummet idag på svenskan när jag nös för det gjorde så jäkla ont i magen! Känner mig fantastiskt otränad när det gäller att gymma. Antar att jag tränar musklerna på sätt jag inte är van med fast jag brukar i och för sig nästan alltid få lite träningsvärk vad jag än gör. Jag säger som den NV:are jag är att det med stor sannolikhet beror på generna.
 
Det positiva nu är dock att jag har rätt att bara ligga och inte göra ett dugg. Det är fredagsmys på hög nivå här med mitt kära te och en bra film.

Sovmorgon - eller inte...

Alltid lika kul att komma till skolan 8 och 5 sekunder senare komma på att man har sovmorgon. Yey... Bra där Bea. Aja får se det positivt, nu har jag lite tid att gå igenom fler bilder från bröllopet!
 
Ännu ett litet sneek peek-foto från bröllopet, denna gång av Lina som spelade trumpet i kyrkan

Myser

Ja tar tillbaka att jag inte har något att göra i två veckor från fredag och frammåt. Nu har dom bestämt att vi ska flytta provet till typ torsdag eller något nästa vecka i stället. Det skulle ju vara så skönt att få det gjort! Visst kan det vara bra med några extra dagars pluggtid men ändå!! Jag såg verkligen fram emot mina två sköna läxfria veckor som nu blev 5 dagar kortare.
Fast just nu känner jag mig ändå ganska nöjd med mig själv och det är trotts allt lite skönt att inte behöva plugga ikväll. Efter dagen med matteprov, körning och träning myser jag framför brasan med en kopp te och min nuvarande favorittröja. Att det är kallt och småruggigt ute gör inte saken sämre.

Snart höstlov

Kom just på att det bara är två veckor kvar till höstlov samt att jag bara har två prov denna vecka och sen är det programvecka vilket betyder inga prov. Än så länge har ingen lyckas planera in några prov efter höstlovet heller vilket gör att jag bara behöver plugga tills på fredag och sen är jag i princip ledig i två veckor. Underbart! Tänk att det redan är vecka 42. 55 dagar till första advent och 78 dagar kvar till julafton. När man bor i skogen som jag gör får man faktiskt ta fram julsakerna lite tidigare också. Det har jag bestämt!

Tips från coachen

När den färgigkokta pastan har droppat av i diskhon i ett durkslag och ni ska hälla tillbaka den i kastrullen, se till att hundens odiskade matskål inte står bredvid. Den kan lätt misstas för kastrullen om den är stor och gjord av aluminium vilket gör pastan mindre ätbar för att uttrycka det lindrigt.
 
Bild från högbo förra helgen

Städat och fint!

Rummet städat, fint väder ute och humöret på topp. Kan det bli bättre än så?

Bästa spexfotot någonsin!


Sneek peek

Sitter och håller på att kolla igenom och redigera lite bilder från porträttfotograferingen av Fredrik och Susanne innan bröllopet. Här är en liten sneek peek. Gillar att paret är i oskärpa i just den här bilden och att det är framsidan av bron som är skarp. Självklart är inte resten av bilderna i oskärpa dock, blev bara sådär av misstag faktiskt. Men ett ganska snyggt misstag måste jag dock säga!
 

Spexfoto

Spexfotot idag blev riktigt bra! Fotografen sa att det var det bästa spexfotot hon någonsin sett, och det kan man väll ändå ta som en ganska bra recension? En ganska dålig instagrambild på mig som "The med hatter" i Alice i underlandet. Fler bilder kommer imorgon när jag laddat ur kameran till datorn. Men visst är det ganska likt??

Funderar

Sitter på siggan och pluggar inför matteprov och börjar fundera lite på att göra ett lite mysigare hösttema på bloggen! Inget komplicerat som tar en massa tid med något iaf. Lite mysigare liksom.
Ska ta och börja redigera bilderna sen i förrgår också sen. Glömde ladda in dom på datorn imorse. Som sagt minne som en guldfisk. Fast det kanske var bra för annars hade det varit lite svårt att plugga nu...

Otroligt rolig dag!

Det var ett jättefint bröllop och nu, 881 foton senare, är jag ganska slut. Sitter med ett glas vitt i soffan och tänker aldeles strax gå och lägga mig. Imorgon blir det först årsunda och sen till gävle och gratta Nea som fyllt 8år! God natt!

Till Bellabus <3

Skulle egentligen hälsa från Isabelle i förra inlägget men jag tänkte att jag kan göra ett litet inlägg åt henne i stället!

Fysiklektion och en dag kvar

Vikarier får en verkligen att uppskatta sina ursprungliga lärare. Om man bortser från vår förra fysiklektion så är det här den absolut tråkigaste jag haft i mitt liv.
 
Det är bara en dag kvar nu!! Sen är det bröllop! Ganska nervöst kan jag säga men jag har förberett mig så gott som jag kan, både scannat google på tips, scannat högbo för bra porträttställen, förberett kameran, kollat kyrkan, planerat vart jag ska gå, hur jag ska ställa in kameran, med mera, med mera. Det ska bli så sjukt roligt!!
 
Från provfotograferingen i onsdags

Tidningsbild nr 3

Min tredje bild har nu varit med i tidningen! Väldigt mycket större än de två föregående, ca en fjärdedels sida!

Nu är hösten verkligen här

Själv känner jag mig dock lite tankspridd och inte riktigt som jag brukar. Tror jag behöver få andas lite och få lite lugn och ro och bara tänka. Samtidigt är jag lite spänd inför helgen med bröllop och allt som hör till. Var till Susanne och Fredrik igår och diskuterade lite kring upplägget och så och jag tror det kommer bli ett jättefint bröllop! Det är upp till mig att fånga det på bild bara... Lite nervös men jag hoppas det går bra!
 

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt