Andas ut

Det finns två platser där jag alltid kan pusta ut och hämta energi. Dit jag längtar tillbaka så fort jag åker därifrån. Nysätern och Sälgnäsviken.
 
Sitter i vår skogsgröna soffa och kollar ut på den grå sjön med en kaffekopp i ena handen och ett vaniljhjärta i andra. Två snarkande vovvar ligger i bädden nedanför och bättre än så här kan det nog faktiskt inte bli.
 
Här är ännu fler bilder från förra helgen som bjöd på fantastiskt väder!
 

Home sweet home

Det har varit ännu en fullspeckad och rolig vecka men nu sitter jag hem-hemma i min säng igen. Lika underbart att komma hem denna gång!
Blogguppdateringarna har det varit lite snålt med nu men jag ska försöka komma igång igen med dom så snart jag fått in lite rutiner. Det är ju så otroligt mycket som händer så jag hinner knappt med i svängarna! Här är lite bilder från förra helgens hemvistelse till att börja med!
 

07.37

God morgon världen! Nu blir det lite sista matteplugg innan jag är redo för att skriva min första tenta och därmed införskaffa mig mina första högskolepoäng!

Min fina lilla tjej

Fick just den här gobiten via mms av pappa. Det ser ut som om hon saknar mig nästan lika mycket som jag saknar henne. Min hemlängtan blev just ännu lite större.

Torsdags

Jag har ju glömt bort att berätta om i torsdags! Blev lite småtrött att skriva inlägg förra veckan när telefonen kaosade så jag tror det är därför jag glömde det. Dagen började i alla fall med en förvånansvärt bra och rolig alkoholföreläsning. Sedan var det en lunchföreläsning som var mindre bra enligt mig så men dom bjöd oss i alla fall på lunch och direkt efter den stod strömningslära på schemat. Vad strömningslära var exakt visste jag inte men jag antog att det skulle handla om el. Men icke! Strömningslära visade sig vara en föreläsning om hur man på bästa och snabbaste sätt häver öl! Denna innehöll teori, demonstration och praktik så efter föreläsningen gick vi helt enkelt ut och hävde öl! (lättöl)
Efter ölhävningen var det dax för gask (middag med en väldig massa sång) och när vi kom ut därifrån möttes vi av det här:Prommenadorkestern som stod i ett upplyst tält och spelade jazzmusik. Det var supermysigt! Bakom dom inne på caféet Brazilia spelades även lite mer modern klubbmusik (med en viss touch av klassiker som tex Ted Gärdestads satelit). Vi dansade både inne och ute men jag måste nog säga att det var roligast ute. Jag gillar jazzmusik! Det är skönt att lyssna på på något sätt och väldigt kul att dansa till.

Hem ljuva hem <3

Jag tror aldrig jag har njutit så här mycket av att vara hemma någon gång! Just därför tror jag tror det är nyttigt för mig att få bo på en annan plats ett tag och komma hem på helgerna. Man uppskattar liksom det och dom man har hemma på ett nytt sätt. När bussen åkte in i Sandviken igår tyckte jag till och med att den lilla staden var riktigr vacker för första gången i mitt liv. Att sen åka dom extra 1, 5 milen till Sälgnäsviken och få se den spegelblanka sjön, en glad dobermannflicka och vårt fina hus är obeskrivligt. Det här är verkligen den bästa platsen på jorden.

Igår och idag

Igår hängde sig mobilen när jag skulle berätta om gårdagen och när jag tänkte göra ett nytt försök idag så dog den. Jag säger kort att vi var på matteföreläsning och tekniska museet och att vi hade kul så hoppas jag att mobilen inte sprängs denna gång. Imorse hade vi matteintro i tre timmar och efter lunch programinfo och kårinfo i tre timmar till. Mycket mer än så hände inte idag vilket faktiskt var skönt. Jag är i behov av lite lugn just nu och så lite nya intryck som möjligt. Nu sängen. Som förresten fått sällskap av min egentillverkade sänggavel.

Första dagen som nolla

Jadu! Då är jag alltså oficiellt nolla! Min dag började med det obligatoriska uppropet på KTH och följdes upp av presentation av våra frackbärande nollare samt Phöpo. Phöpo tror jag skulle föreställa skolans egna säpo med svarta kläder, solbrillor, kängor och mössa. Oavsett vad dom var exakt kom dom inklampandes i den stora salen där vi alla nya på maskinsektorn satt (maskinsektorn består av civilingenjörsutbildningarna Maskinteknik och Design och produktframtagning) och skrek, följt av en uppmaning att vi alla skulle resa på oss, varpå musik började spelas. Inmarcherandes kom därefter en massa folk med röd t-shirt och frack. Ledaren gav sedan ett litet tal och sen gick alla ut igen. Efter det fick vi också gå ut och ställa oss på led bakom respektive klasskylt(jag hamnade i P1) Efter att vi gått på led till maskinparken på skolans område fick vi köpa ett nolla-kit bestående av en keps, sångbok och en liten lapp med regler för nollor. Resten av dagen har bestått av lekar, en massa sång, ett anonymt diagnostiskt prov i matte, gratis lunch och slutligen en öl på kårhuset Nymble innan jag begav mig hemmåt igen.Det var i stora drag min dag. Just nu är jag rätt trött och mina beskrivningar är väl kanske inte på topp men jag hoppas det går att flrstå litegrann i alla fall. Jag har i alla fall haft en rolig dag och jag tror inte jag kommer vara fullt lika nervös imorgon som jag var imorse. God natt!

En nervös dag

Nu sitter jag i lägenheten och håller nästan på att somna efter all spänning dagen bjudit på. Klockan kvart i två lämnade pappa av mig vid stadshuset där det var en miljard folk på innergården och en kvart senare satt jag längst ut på en av stolsraderna i stadshuset. Sen stod tal och en massa musik på schemat. När alla pratat/sjungit/dansat/spelat färdigt var det bara till att gå ut och försöka hitta på maskinsektionens skyltar, vilket inte var det enklaste eftersom dom hade allihopa bak och fram. Efter att ha blivit guidad till rätt grupp började marschen till KTH och kårhuset nymble som erbjöd grillning och pub. Stannade där i två timmar och sen var jag rätt nöjd och trött. Så nu sitter jag här och funderar seriöst på att gå och lägga mig. Otroligt vad trött man blir av att gå och vara nervös en hel dag.

8 års väntan

Är nu över! Här är min första tatuering som sitter på min högra axel!
 

Valbo och gym

Imorgon ska jag göra något som jag har velat göra sedan jag var 11 år. Vad får ni se då!
 
Idag började jag dagen med min goda chokladgröt och sen bar det av till Siggan där jag stannade och myste med Dezzie fram till halv tre då Isabelle och hennes mamma plockade upp mig och släppte av mig i Valbo eftersom dom ändå skulle till Gävle. När dom var färdiga i Gävle plockade dom upp mig igen och sen bar det av till Järbo för att gymma med Bellabus. Nu sitter jag nyduschad och rätt mör i kroppen i sängen och ska aldeles strax lägga mig ner och låta John Blund göra sitt. God natt!
 

Första turen

Idag har jag varit ute och sprungit på riktigt för första gången sen min fina krash på brännbollen på studentveckan. Jag kan ju inte påstå att konditionen är som förra året när jag kunde springa över en mil utan att stanna precis men, jag ska börja jobba på det! Efter det blev det ett kvällsdopp i sjön.
 
Jag har gjort chokladgröt idag också! Den blev jättegod faktiskt! Inte alls som i går när min naturella gröt plötsligt förvandlades till klister....
 
 

Tid

Jag undrar vart tiden har tagit vägen. Att jag har varit ledig i två månader är nästan helt ofattbart. Det har gått så extremt fort och nu är jag bara hemma i fyra dagar till. Sen flyttar jag på riktigt. Då flyttar jag hemifrån och kommer för det mesta bo själv därefter. Känns läskigt men ändå bra. Det är dags att gå vidare nu och det vet jag. Men jag kommer sakna att bo här i Sälgnäsviken. Det är ju så fantastiskt fint här och min familj bor här. Min fina lilla dobermennflicka bor här. Min lilla tjej som nu kommit på att det inte bara är min säng i Bergshamra det är kul att vara i utan också här hemma.
 

Himmelriket

Sitter i soffan i lägenheten och känner att jag är hungrig så jag går ut i köket och hittar det här på köksbänken. Im in heaven! (för er som inte vet vad det här är så är det ett danskt bakverk som innehåller en massa marsipan och är något av det godaste på planeten!)


Eftermiddagen säger jag hej då till lägenheten för sista gången innan jag permanent flyttar hit. Känns väldigt märkligt måste jag säga.

Film och cykeltur

Kvällen har spenderats framför Fast and furious 6 som var en riktigt bra film men inte fullt så bra sommar vissa av föregångarna. Jag och pappa har också cyklat idag, precis som igår, till KTH och tillbaka för att jag ska vara säker på att hitta dit.Det går bättre och bättre. På vägen hem idag körde jag bara fel en gång. Igår kväll på ditvägen tror jag det blev 7 ggr. Men övning ger färdighet!

Måste bara visa vilken fantastisk mat vi åt igår. Kräftor och västerbottenpaj. Mums!



Brunt blir vitt

Min dag började med en morgonpromenad vid Ulriksdals slott och efter den har majoriteten av dagen bestått av målning av säng och sängbord. En grundning och två målningar har jag hunnit med idag! Vitt och fint blev det! Imorgon är allt torrt och färdigt för att sättas på plats men i natt blir min sovposition något lägre än vad jag är van med. Jag känner som en riktig student nu när jag ligger med resårmadrassen direkt på golvet! ;) Nu blir det god natt för min del. Som tur är var kvällens Wallanderfilm Försvunnen inte så läskig så det ska nog gå bra!

Kameran fick vila imorse men en liten mobilbild blev det ändå



Tips från coachen

Ta inte på dig klänning när du ska åka till Gröna lund. Om du nu ändå gjort det, låt för guds skull bli att gå in i Lustiga huset. I Lustiga huset finns det nämligen åtskilliga blåshål i golvet och om du inte absolut känner för att göra en Marilyn Monroe, välj shorts när du står framför garderoben på morgonen. Ett litet men viktigt tips.
 

10 dagar

Allt, inklusive alla kläder, är nu färdigrensat och nerpackat och efter maten åker vi ner till Stockholm. Det känns otroligt overkligt att jag om 10 dagar kommer sitta i Blå hallen i Stadshuset och lyssna på min nya rektor. I ett hav av okända människor. Men ju mer jag börjar förstå det ju mer panikslagen blir jag. Högskola har ju alltid varit så långt borta och så onåbart men nu är det plötsligt skrämmande nära. Snart börjar ett nytt kapitel i livet.
 
Igår åskade det och blixtrade det så otroligt mycket så jag gick ut och höll tumarna för att jag skulle kuna fånga en liten blixt med kameran. Men icke. Det var aldeles för tjocka moln i vägen så det enda som gick att se från där jag stod var plötsligt upplysta moln när blixtrarna slog i marken.
 

Picknick

Tänk så tiden flyger förbi när man är ledig. Om två ynka veckor börjar jag på KTH. Det kom jag på idag när Emma, Sofie och Isabelle var här på picknick. Det är nästan så man börjar bli lite nervös. Eller nej, inte nästan. Jag är supernervös. Jag fattar inte var sommaren tagit vägen. Det är helt ofattbart.
 

Mysmiddag

Har haft en underbar kväll med mina saknade grabbar. Vi åt middag, åkte lite båt och badade från den och avslutade kvällen med film. Var så kul att se dom igen! Nackdelen med somrar är att alla har så mycket att göra hela tiden så man hinner inte ses så ofta. Men då får man helt enkelt ta vara på den tid man får!

Hallå i sommarhettan!

Nu ska jag göra som jag lovade igår och visa lite bilder från veckans Stockholmsvistelse!
 
När vi började leta lägenhet i Stockholm trodde jag att jag nog skulle känna mig ganska malplacerad i en lägenhet mitt inne i stan. Men efter att ha börjat upptäcka Bergshamra inser jag att jag hade helt fel. Jag menar jag trodde då aldrig att jag skulle bo på 4 minurers gångväg från den här krabaten.
 
Eller dom här
 
Eller så nära natur i över huvud taget
 
Och visst det är inte samma sak som lilla Sälgnäsviken med 14 året-runt-boende. Men det är helt perfekt på sitt eget sätt.
 
I området med den röda ringen bor jag!
 

Sängmys

Har varit nere i lägenheten i några dagar nu vilket har varit superskönt. Behövde få komma bort litegrann. Har promenerat massor i tre dagar nu och den här gången kom kameran med ner hit. Bildbomb kommer antingen ikväll eller imorgon när jag kommit hem-hem. Fast internet har vi faktiskt fått fart på nu men jag är lite lat och skjuter upp det till sen. Just nu sitter jag skönt i sängen med en mycket osynlig hund.

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt