Saco-mässa

Är på väg till saco-mässan i stockholm och sitter och har lite tråkigt på bussen för tillfället och fryser om fötterna och har lite smått långtråkigt. Ska bli kul att komma fram dock och kolla lite på högskolorna. Speciellt kth!
Med största sannolikhet blir det nog där jag hamnar sen för även om jag skulle komma in på handelshögskolan så vet jag inte riktigt om det är något för mig. Verkar som om det är en skola för "lite bättre" personer och jag är ganska osäker på om jag skulle trivas där även om själva skolan  verkar vädigt bra.
Blir det i alla fall kth  så tror jag det blir civilingenjör design och teknik men jag skulle också kunna tänka mig arkitektur. Vi får se men blir det civilingenjör funderar jag på att också läsa till civilekonom på stockholms universitet. Typ gå tre sista åren på kth samtidigt som jag går tre år på universitetet. Mycket jobb men det är det värt!

Engelska

Sitter på engelska och tar en litten paus och bloggar lite. Håller på att skriva ett tal om renessansen som ska vara tio minuter långt. Mycket spännande... Vi är fem pers som är här eftersom lektionen egentligen är frivillig och vi inte ens har någon lärare här men har inget bättre för mig fram till kl 4 så jag kan lika gärna sitte här. Resten av dagen kommer nog också bestå av plugg tror jag. Tänkte passa på när jag väl är ensam och inte har något speciellt för mig så kan jag göra lite roligare saker i helgen istället! Biologipersentation och projektarbete står på schemat. Nu går det inte riktigt att sitta och kolla ut lite på sjön då och då som avkoppling heller då det är mer eller mindre kolsvart men som tur är så är det snart jul och det är julbelysning överallt istället vilket jag nog måste påstå är en ännu bättre motivering i pluggandet! Ska ta och ta kort på vår flaggstång sen och lägga upp någon bild för den är sååååå fin!!

Igår

Igår fick jag skjuts hem av farfar som var snäll och hämtade upp oss eftersom mamma hade kvällsarbete. Tror Dezzie tyckte det var jätteskönt att få komma hem även fast det inte var riktigt lika bra väder som på bilderna nedanför. Det blåste kallt som bara den från sjön kan jag säga så det var inte speciellt skönt att gå ut på prommenad.

Myspys

Sitter på siggan och äter varm lussebulle och pepparkakor med mjölk medan det snöar fint ute. Riktigt mysigt!

Rastlös

Just nu är jag lite smått uttråkad måste jag säga. Finns såååååå mycket jag skulle vilja göra nu när jag är hemma som har med julen att göra men så var det det där med att jag måste plugga också. Jag skulle vilja köra en riktig tomteverkstad nu på några timmar i sträck men det går ju inte. Dessutom kan jag inte baka heller lite snabbt i en paus och sen fortsätta plugga när det är inne i ugnen eller något eftersom jag är sjuk och då ska man ju faktiskt inte baka. Lite smått rastlös just nu kan jag säga. Menmen jag får ta och sova på saken. God natt!

Skolkatalog

Sitter och äter frukost och kollar i min nyhemkomna skolkatalog och kan lite ödmjukt konstatera att vi ägde ut alla andra klasser iår. Klart bäste spexfotot någonsin!

♫ Nu är det jul igen ♫

Dagen har ägnats till att mysa med hunden, plugga, dricka te, kika på tv, förbereda lite julklappar och sätta upp adventsljusstakar. Rosorna i mitt juliga fönster på sista bilden fick jag av världens bästa mamma!

Tim Flach

Är mycket bättre idag så jag sitter och kollar runt lite på olika fotografers hemsidor och hittade en som heter Tim Flach som, när jag tänker efter, jag har sett en dokumentär om på Animal Planet för ett tag sedan. Hur som helst så kom jag in på hans portfolio och hittade jättemånga fantastiskt vackra fotografier. Han har tre genomförda projekt där som heter More than humans, Dogs gods och Equus. Helt otroliga foton. Önskar jag också kunde vara så här jäkla duktig och att jag kunde komma på något riktigt bra fotoprojekt att genomföra någon gång i framtiden!


Lite bilder i alla fall

Är inte riktigt på skrivhumör just nu men jag lägger in lite bilder från härom dagen i alla fall!

Angående dissektionen

Tänkte bara säga att det gick bra igår. Var med på halva lektionen i alla fall vilket jag tyckte var ganska bra gjort. Förresten sa jag fel, det var lammhjärtan och ett älghjärta som vi dissekerade och inte kohjärtan. Var med nästan hela tiden och kollade när min grupp dissekerade lammhjärtat faktiskt men sen gick jag när läraren skulle dissekera typ en hel strupe, lungor och hjärta som satt ihop. Det blev lite för mycket när han tog fram en hel bricka full med inälvor kände jag. Men det lilla lammhjärtat gick bra i alla fall
 
Nu borde jag plugga men jag är så inte alls på humör. Jag orkar verkligen inte. Att tuppa av i sängen och inte vakna upp på ett år känns så mycket mer lockande.
 

Dissekera kohjärta?

Sitter och har en lite längre rast nu innan sista biologilektionen som jag fortfarande inte vet om jag ska gå på. Den är frivillig eftersom vi ska dissekera kohjärtan. När han föst sa det för någon månad sedan var jag helt hundra på att jag inte skulle gå på den med tanke på hur jag är med blod men nu tvekar jag lite. Jag menar ett hjärta, alltså en muskel, alltså en bit rått kött. Jag har ju inga problem med rått kött annars så egentligen skulle det ju kunna gå.Mitt lilla blodproblem uppstår ju hittills bara när jag eller någon annan gjort illa sig och inte när jag ser rått kött. Sen vill jag bara poängtera att jag inte är rädd för blod utan jag bara reagerar på det. Varför vet jag inte. Egentligen behöver jag inte ens se blod. När jag var uppe i Åre och skulle rida på en ardenner och blev kliven på tån så räckte det med att jag såg att den blev blå så började jag må illa, bli kritvit i andiktet och få ringande öron. Har i princip alltid varit så och jag har ingen aning om varför men så är det i alla fall.
 
Tror jag ska ta och prova gå dit i alla fall. Jag menar funkar det inte kan jag ju alltid bara gå därifrån. Om jag inte redan ligger på golvet med benen uppe i luften det vill säga...
 

A ship is safe in harbor


Tisdag

Som ett litet tillägg till inlägget från igår kväll om att mitt huvud inte verkar tycka om mig för tillfället så gick jag just in på bloggen och bara kollade igenom lite snabbt och upptäckte ett annat inlägg ganska långt ner som också handlade om mitt huvud. Det där med skolsofforna och om hur hårda dom är att slå bakhuvudet i... Ja det är ärligt talat rätt åt mig att mitt huvud straffar mig med tanke på hur mycket jag misshandlar det.
 
Blev hemma igen idag med feber men jag tänkte ändå ägna dagen åt att plugga. Utsikten är det inget fel på i alla fall. Det är -2,5 grader och isen har börjat lägga sig i solskenet och där vattnet fortfarande syns är det alldeles spegelblankt. Dessutom har jag ju sällskap av min goa snarkande hund här bredvid mig och självklart en kopp te.

Mitt huvud ger igen

Jag tror mitt huvud fått nog av mig och gör ont i protest för allt det fått utstå förra veckan. En bula i pannan och ett jack mitt på skallen verkar inte ha varit någon höjdare så det tar ut allt det kan av min förkylning och ger mig en rejäl huvudvärk som grädde på moset.
 

Lite sällskap här hemma

Blev hemma sjuk idag men som tur var hade jag sällskap av min lilla fina tjej.

Prommenad med två yrväder

 

Maaaassa plugg

Jag har så mycket att plugga just nu samt annat att göra inför jul och så. Har faktiskt målat idag också fast det får ingen säga till pappa eftersom det är fars dag i övermorgon. Imorgon ska jag köra med Magnus en långtur in till gävle för första gången, blir nog spännande!
 
Vill tipsa om en blogg innan jag går och lägger mig dock! bangprojekt.blogg.se som Tessan, Emma och Sarah skriver ända borta från Thailand i två veckor när dom är volontärer där.(jag som gjort designen till deras blogg faktiskt!)

Kameran lever

Som jag sa. Jag mördar elektronik och pappa återupplivar den. Kameran är nu fixad och jag kan andas ut! Fint väder är det ute så jag ångrar lite att jag inte tog med den. Ska snart åka till skolan för två lektioner och när jag slutat bär det av till Årsunda.
 
Det var den här jag inte visste om jag skulle lägga upp förut. Snabbskiss som jag failade lite här och där med men jag tycker det syns vem den föreställer i alla fall!

Jadu, vad ska man säga?

HUR i hela friden kan man städa bort en mobil??? Ja jag har faktiskt ingen aning men det har jag lyckats med i alla fall. Prydligt och fint undanstoppad i en låda låg den. Och har jag något minne av att ha lagt den där? Nix. Jag är rädd att "minne som en guldfisk" inte längre räcker till för min del.
 
Men nu är det bara kameran kvar med andra ord och jag är hoppfull. Jag sa ju att allt skulle ordna sig bara mamma och pappa kom hem igen, men nu blir det natti natti!
 
 

Fullt upp

Har suttit och pluggat i sammanlagt 7 timmar idag och tänkte hinna med lite till innan jag gör kväll. Kameran är fortfarande ur funktion och jag har nu lyckats tappa bort mobilen också... Som sagt, jag och elektronik. Mamma och pappa är hemma igen i alla fall så förhoppningsvis fixar det sig med både mobil och kamera inom kort. Vill ju visa mitt nya pandorasmycke jag fick av dom och sen har jag ju julpyntat lite också igår!
 
Från förra året

Jag är officiellt en elektionikmördare

Sitter med Heidie och kollar på Big bang theory medan det är reklam på x-factor. Har otroligt dåligt med nya foton för kameran vill inte riktigt samarbeta. Autofokusen funkar bara inte, spelar verkligen ingen roll vad jag gör men jag hoppas att jag missat något i inställningarna och att pappa(som vanligt) kollar på den och får den att fungera efter 2 millesekunder när han kommit hem. Detsamma gäller min telefon som numera inte vill visa nya sms. Jag borde seriöst levt för 50 år sedan utan någon speciell elektronik. Det räcker med att jag rör vid någon sorts elektionik så går den sönder. Jag mördar helt enkelt elektronik.
 
I brist på andra bilder lägger jag ut en jag tog för ca en vecka sedan innan snön kom

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt