Ljus, ibland funkar det och ibland gör det det inte

Var på sista teaterföreställningen av Arvet efter arne igår och igen så filmade jag Heidie när hon sjöng, och igen så misslyckades jag totalt med ljuset. Tur att dom också ska spela i Engelsberg i sommar så jag får en till chans på mig. Inte så kul att allt blir vitt mitt i filmen. Så ja tredje gången gillt. Då är dom ju dessutom ute så då är det nog inte lika svårt att få till det.

Från ett ljus till ett annat här kommer två soluppgångar från förra veckan.


En "liten" hackspett och början på en film

En trött (det naturliga ordvalet här hade varit ”liten” men egentligen så var den faktiskt ganska fet)(fast den var ganska söt ändå) hackspett satt i ett träd ute på udden.

Började med ett nytt litet projekt för någon vecka sedan som jag hoppas blir bra. Tänkte nämligen kanske göra en liten film och själva filmningen är jag nog snart klar med men efter det så ska jag fixa bakgrundsljudet också vilket blir lite knivigare och jag är inte ens säker på att jag kommer vilja göra som jag tänkt. Beror på hur resultatet blir. Har ju aldrig gjort en film innan så det ska bli lite kul att börja klippa och klistra lite sen. Vad jag tänkt göre med bakgrundsljudet får ni reda på senare. Om det nu blir det bakgrundsljudet det vill säga.


One piece till tandläkaren

Väldigt skönt med en liten catch-up lång-helg nu. Är ju ledig ända tills på tisdag och tills dess har jag planerat att bo i min nya one piece som jag fick på köpet när leveranstiden blev för lång på Marinas och Heidies som de fick i julklapp. Den är så himla skön att jag till och med åkte till tandläkaren i den igår.

Just nu sitter jag ute i solen och njuter av våren med sällskap av Dezzie, Gilda och min nya one piece som jag endast tagit av mig vid ett tillfälle sedan igår morse. Nämligen när jag gick och la mig för den blir lite för varm när man sover. Den följde till och med med in till sandviken och tandläkaren igår morse vilket förresten var ett ganska så meningslöst besök. Hon kollade lite hur skenan satt och frågade hur det gått och sen fick jag gå igen. Jag trodde att hon skulle ta avtryck till en ny hård skena så jag blir av med det bubblande ljudet varenda gång jag biter ihop tänderna, men icke. Nej det ska jag få vänta på ända tills i juni för att den gummiaktiga ska testas ännu mer. Vaddå testas ännu mer? Jag har fått betydligt mycket mindre huvudvärk och min käke har inte knakat på en månad, vad mer än så kommer hända?? Det har blivit en stor skillnad, räcker inte det? Nej jag ska få vänta tills juni och sen vänta tills efter sommaren för att få en hård bettskena istället när jag lika gärna kunde fått den i juni och tagit avtryck nu. Vad trött jag blir.

Fantasi är viktigare än kunskap

för kunskap är begränsad till allt vi vet och kan förstå
Medan fantasi omger hela världen
och allt som någonsin kommer att vetas eller förstås

Sitter nu hemma i min nya one piece som kom idag efter att ha varit i Valbo och köpt present till Bella som fyller imorgon så då ska hon firas och sen blir det att gå ut på Slick


Full dag

Har precis haft fyskiprov samt innan dess pratat med min svenskalärare om mitt projektarbete som det nu har blivit lite ändrade planer på. Samma grundidé men ändrad riktning, eller ja, borttagande av ett litet sidospår rättare sagt. Dock vill jag ändå inte släppa sidospåret. Kanske ska ta och försöka göra något eget projekt av sidospåret. Jag menar jag är ju väldigt intresserad av det också...
Förstår att dom flesta inte fattar ett dugg av vad jag skriver men det kommer senare. Ikväll blir det iaf boxning så då får jag rensa tankarna lite!

Facebookspel

Sitter frussen och småsömnig på siggan och spelar facebookspel för jag orkar varken plugga biologi eller fysik för tillfället. Så jag sitter och spelar spel i stället. Helt meningslöst men ganska underhållande. Nackdelen är dock att det tar sån tid innan man får mer pengar och energi(i spelen) som det ofta gör i facebookspel. Därför sitter jag med tre stycken uppe i tre olika fönster och byter emellan. Jag är bra smart ibland! Petville, Tetris och My Shops varav det sista började jag just spela. Ganska kul, sitter och uppdaterar mitt bageri för tillfället. Men nu kom Heidie så nu blir det mat(i verkligheten) så jag får fortsätta senare!







Behind the scenes

Lite fler bilder från Gysinge. Jag var ju så klart inte själv där!




The meaning of life

is whatever you want it to be


Favoriter

Tänk vad mycket bra barnprogram det fanns förr. Alla nya är så mycket sämre tycker jag! Tänk bara Brum, Dr. Snuggles, Mjölktandsmössen, Richard Scarrys äventyrsvärld, Smurfarna, Landet för länge sedan, My little pony, Mumin, räddningspatrullen med Piff och Puff, tecknade scooby doo, bumbibjörnarna, Luftens hjältar Nalle Puh, Krambjörnarna, och så många fler. Visst, vissa finns ju fortfarande men ofta gör dom om dom. Som till exempel Nalle Puh där dom bytt ut röstarna och skissat om dom lite. Nej inte ok. Sen har jag hört något ytterst upprörande på senaste tiden. Jag kommer inte ihåg vilken regissör det var eller vad han gjort tidigare men han var sugen på att göra en ny Bröderna Lejonhjärta. Är människan galen?! En ny Bröderna Lejonhjärta-film. Hör ni själva hur det låter?! Nej gör han eller någon annan det kommer jag bojkotta den totalt. Det finns bara en bröderna Lejonhjärta precis som det bara finns en Pippi Långstrump, eller Emil i Lönneberga. Punkt.

Här har ni i alla fall mina favoriter. Tecknade alltså. Astrid Lindgren är en klass för sig.



The best things in life are not things

Största fördelen med att bo där jag gör är ju helt klart naturen. Tänk när man är ute och joggar och det prasslar till lite till höger om en och man får se två rådjur som skuttar iväg men att man sen upptäcker att det faktiskt står ett kvar högst 15 meter ifrån en. Blixtstilla utan att röra et enda litet hårstrå och att den sen också står kvar på exakt samma ställe efter att man vänt 50 meter senare och börjat springa hem igen. Bara följer en med blicken när man springer förbi. Det tycker jag faktiskt är ganska coolt. Synd bara att kameran är för klumpig för att springa med vid sånna tillfällen.

Nu har jag badat också för första gången iår förresten! Kallt som tusan, men nu är det gjort!


Alla bilder finns på weheartit.com/beatriiiceee

Man behöver inte sova

För att drömma


Just nu har jag inte så mycket att skriva om ärligt talat så jag lägger in en till bild från när bloggen låg nere. Ska snart ut och springa oc funderar på att kanske ta årets första dopp efter det. Vi får se hur det blir!

Back in time


















Påskgodis

Påskharen kom hem till oss nu på påsken och gömde godis i trädgården som Emil och Linnea letade reda på. Han var riktigt snäll iår, två överfulla påskägg blev resultatet!





If your dog doesn’t like somebody

you probably shouldn't either


Live in the monemt and make it so beautiful

that it will be worth remembering

Har haft lite fullt upp de senaste dagarna, därför har det blivit ganska dålig uppdatering här. Men nu tänkte jag börja ta igen det. I förrgår åkte jag och familjen mot gysinge och Dalälven och knäppte en massa kort vid naturreservatet och på lite gamla hus och igår fick jag min födelsedagspersent av Tessan som var en liten överraskning. Eller inte en så liten överraskning. Först så åkte vi in till valbo och shoppade lite och åt mat och sen hade jag ingen aning om vad jag skulle göra. När Allan kom och skulle skjutsa oss vidare så styrde vi in mot Gävle men vad jag än gissade så körde tessan med sitt pokerface så inte förrän vi satt oss på våra platser i konserthuset och Fredrik Vikingsson kom in förstod jag vad överraskningen var. Filip och Fradrik, Jakten på den försvunna staden. Dom var superbra! Man slutade knappt att asgarva innan man började igen. Toppenbra present! Tack världens bästa vän!

Här kommer lite bilder från när bloggen låg nere. Två viggar, två tranor, två gräsänder, lite natur och en massa jättesmå fiskar som jag upptäckte i vattnet vid piren. Det var verkligen jättemånga. Kanske lite svårt att se men det är inte helt lätt att knäppa kort på något under vattenytan när man själv är ovanför vattenytan och vattnet är lite grumligt.

Grattis på mig!


Knappt en timme kvar

Då var det en timme kvar tills jag blir 18. Eller ja egentligen så är det ju drygt 9 timmar kvar om man ska vara exakt, men på papper så är det ju en timme kvar och eftersom det är myndighet, vilket också är ganska pappersmässigt om man säger så, så är det ju då det gäller. När jag fyller tjugo däremot så tror jag nog jag räknar mer exakt men nu är det ju faktiskt 18!
För en timme sedan så var jag kolugn men sen ringde Kjella och det var då jag blev påmind om att jag faktiskt fyller 18 år imorgon. Ganska sjukt egentligen. Jag känner mig inte som 18. Kommer ihåg för 10 år sedan när Marina fyllde 18 och hur gammal jag tyckte hon var. Och vuxen. Jag känner mig inte ett dugg vuxen kan jag säga, känns som om jag är barn fortfarande. Inte ens tonåring faktiskt. Men det är ju klart att man är ju så gammal så man beter sig som, eller nåt. Vilket betyder att jag fortfarande är kvar vid ca 10... Om ens det. Haha. Nog ganska många som håller med mig om den saken. Men det kan jag lugnt stå för, för det betyder ju också att jag har mycket roligare än alla andra! ;)

Jambo

Nästan så att jag vande mig vid att inte skriva inlägg på bloggen bara efter någon dag och tyckte det var lite smått jobbigt att behöva börja skriva igen. Haha vilken latmask jag är. Menmen, nu är jag igång igen och här är lite av korten jag knäppte medan bloggen låg nere! Fick besök av Anne, Lasse, Christer, Helena och Jambo för någon dag sedan som kom och fikade och så tog vi en liten prommenad med vovvarna




Kom just att tänka på hur otroligt många namn bjässen här ovanför har fått. Jag har i alla fall otroligt många namn på honom, som exempelvis Bambo, Bumbo, Bambam, Jamjam, Jampan, Bampan, Bumbum, Jumbum, Jumbo och ibland om man är lite elak så blir det Dumbo. Och det är ju bara några av alla olika tillsnitnade namn av hans riktiga namn men sen har vi ju alla dom klassiska smeknamnen husdjur brukar få också. Men sen är det ju såklart sant så som dom brukar säga att kärt barn har många namn.

It's alive!

Den lever! Underbart! Tack Snälla Nina på blogg.se's kundtjänst för hjälpen!

Ha en underbar påskhelg


Vi har alla våra tidsmaskiner

En del tar oss bakåt, de kallas minnen
Några tar oss frammåt, de kallas drömmar


Idag har jag tagit årets första joggnintur och spelat kingkong med Linnea! Imorgon står städning på schemat, fast det har det ju gjort nästan varenda dag i en hel vecka så vi får väl se. Nu tror jag det blir nattinatti för min del!

Glad Påsk!

Kvasten är nu färdigpustad och redo för avfärd. Tror dock jag dissar katten och tar med Dezzie istället. Sen kom Gävleharen med en riktigt bra idé om att byta ut kaffekannan mot en bag-in-box. Tror jag kör på det här nya konceptet i år så får vi se hur det funkar. Jag tror det kommer funka aldeles ypperligt! Sen fick jag ju färdkost på posten idag, också det från Gävleharen! Tack ska du ha!!




A person who never made a mistake

Never made something new
-Albert Einstein


Fysikprovet igår gick bra tror jag! Som sagt så är det ganska svårt att säga men det kändes bra iaf. Efter skolan åkte jag, Tessan, Sarah och Elin in till Gävle och jag hittade väl lite smått och gott där även fast jag inte direkt letade efter något speciellt.

Kom just på en till sak som jag glömt att visa. Den där grejen jag skulle göra med håret för någon vecka sedan. Resultatet kan ni, som inte redan sett det, se ovan. Turkosa tuppfjädrar blev det. Jag tycker det blev bra!

Fysikprov imorgon

Sitter nu och pluggar fysik med en snarkande hund i soffan bakom mig. Ska snart ta en paus och fortsätta läsa i foto-tidningen jag fick på posten av snälla Lasse för någon dag sedan. Var mycket användbart i den! Bland annat en hel del om porträttfotograferingar som jag kommer ha stor användning av. Tack kära Lasse!!

Dissikera kräftor

Dissikerade kräftor idag på biologin och jag får inte bort lukten av dom från mina händer. Spelar ingen roll hur mycket jag än skrubbar dom. Nu har det börjat gå bort men en del sitter i fortfarande. Aja kul var det att disikera iaf! Mycket roligare än daggmasken förra veckan som var 20cm lång och likblek för att den legat i vatten i typ flera månader. Den vägrade jag ta i kan jag säga. jag satte i en nål vilket jag är ganska stolt över men sen mådde jag ganska illa efter det så då fick resten ta över. Men alltså hade den varit levande hade det varit mer ok men den där påminde ju bara om typ odlingar av kroppsdelar på burk i skräckfilmer. Nej riktigt vidrigt. Då kändes en kokt kräfta mycket bättre!

En till av bilderna från udden med alla istapar

Marsfavoriter


På upptäcksfärd

Åkte till fågeltornet idag, dock inte på morgonen men ändå! Fast jag såg inte en enda trana att ta kort på så vi får nog ta och åka dit nästa helg igen.
Den enda fågel jag faktiskt såg däruppifrån var en liten blåmes. Annars var det ganska dött.


Dezzie tyckte det var ganska spännande ändå

Väldigt spännande faktiskt

Fast en liten pose hinner man väl med i alla fall

Wiie, såhär kul var det!

Det var så kul att man var tvungen att ta sig en rejäl tupplur när man kom hem

April, april!

Tro det eller ej men idag har jag faktiskt inte blivit lurad av någon alls! Inte för att någon har försökt, men ändå! Första gången på år. Förra året var nog den värsta 1a april jag varit med om. Inte ok att lura folk till tårar! Inte ok!

Ärligt talat har första april varit en riktigt bra dag! Har knäppt en massa kort på bland annat istappar precis vid vattnet på udden. Så jäkla coolt! Ganska kallt dock för jag stod på knäna på en sten precis vid vattenytan utan strumpor och skor för att inte blöta ner dom. Den snilleblixten, att ta av mig barfota, fick jag först efter att jag med ganska mycket möda tagit mig ut på den pyttelilla stenen ute på vattnet. Tur att jag hade pappa att hålla i för annars hade jag nog badat idag! Speciellt som jag också var tvungen till att ta mig ner på knä för att komma i rätt vinkel för att fota. Men vad gör man inte!






Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt