En kreativ dag

Visst är det trevligt när man är lite inne i en kreativ period! Idag har jag påbörjat projekt kuddar, vimplar och grodfodral och hittills går det över förväntan. Lite mirakulös tur har bara kännt för att falla in på helt rätt ställen idag. Imorse när jag tog ur tygen ur plastpåsen kom jag på vad jag helt och hållet tänkt fel på när jag stod och handlade det. Örngott är 50x60 cm och inte 40x50... Låt oss säga att det for en del grodor ur munnen på mig innan jag insåg att expediten på Panduro inte bara var trevlig och hjälpsam, han var också extremt generös när det kom till att klippa ut tyg också! En eloge till honom, he saved my day.
 
 
Förutom tyg och lite annat smått och gott på Panduro kikade jag även in på Din skos skorea. Färgen blir inte mycket bättre än så här!
 
 
 
Efter att också ha gått lite på IKEA begav jag mig tillbaka till sandviken och fotade lite mingelbilder som ni kanske får se lite senare. Här har vi en bild på brudparet i alla fall!
 

Lite om allt och inget

Förutom att dammsuga och städa har jag dessutom klippt gräset idag så jag känner mig rätt duktig! När jag var klar bestämde jag mig för att ta ett dopp i sjön och precis när jag kommit ner i vattnet kom dagens väntade spöregn. Det hade nästan rätt räckt att bara stå på torra land och ändå bli lika blöt som jag blev av att bada. Men jag måste säga att det är rätt mysigt att bada i spöregn ändå. Det är något visst med det. Eller så kanske det bara är jag som är knasig.
Jag har förresten kokat korv för första gången i mitt liv idag! Anledningen till detta är att jag aldrig tidigare tyckt om kokt korv men nuså!
 
På lördag ska jag fota lite mingel på siggan men innan dess funderar jag på att ta en sväng till Valbo och handla lite tyg. Skulle vilja ha något fodral till min grodan och jag funderar på om jag inte ska ta och sy ett själv. Sen funderar jag också att sy några örngott och dom har så söta blommiga tyger på Panduro nu! Känner jag mig själv rätt lär jag inte komma därifrån tomhänt i alla fall ;)

En grå sommardag

Det är nästan vindstilla och otroligt fuktigt i luften. En sån där dag då man egentligen inte orkar göra något. Dezzie ligger ute och myser och Susanne och Ullrik glider över sjön i en liten motorbåt med hundarna simmande efter. Det känns som en bra dag idag.
 

Underbart med sommarlov

Efter putsningen av nedervåningens fönster och lite annat städande satt jag i princip och gjorde ingenting tillsammans med Dezzie och mina jordgubbar på terrassen resten av dagen fram till dess att mamma kom hem. Då bar det av till Högbo med snälla Sarah som plockade upp mig. Väl där spelade vi och ytterligare en skara på sammanlagt 8 pers volleyboll. Jag måste säga att hittills älskar jag mitt sommarlov!
 

Resterande bilder från studenten

Grodan jag har runt halsen på alla bilder fick förresten följa med hela dagen, likaså visselpipan som bevarade min röst så gott den kunde. På lördagen lät det dock ändå som om jag gått igenom sju svåra år men jag tror den bidrog till att jag nästan kunde prata hela kvällen i alla fall!
 
En av de få gånger vi systrar är lika långa på bild. Jag på marken, Marina på en trappa och Heidie på samma trappa med högklackade skor!
 
Jag var bara tvungen att visa min lilla vän på det sista kortet. Min groda!(mamma har ju en ipad som heter paddan så jag tyckte det var passande att min tab skulle heta grodan)

Lite utlovade bilder

Nu ligger jag i sängen med blött hår och känner mig sådär härligt avsvalkad efter ett kvällsdopp i sjön. Bättre än så kan man nog inte avsluta en sommardag. Här är några av de utlovade bilderna från min underbara student! Tyvärr har jag ytterligare datorproblem så resten kommer senare. Imorgon ska här tvättas fönster, städas och städas lite till, men nu är det läggdags!
 

Glad midsommar!

...Lite i efterskott! Vi kom hem idag efter en underbar helg och midsommar uppe i Nysätern med familjen och trot eller ej, båda mina datorer funkade nu när jag kom hem. Det verkar som om dom behövde en liten semester från mig också!
Det blev en hel del kort som jag inte hunnit gå igenom än men jag ska ta och börja med det imorgon. Och så ska jag lägga upp bilderna från studenten också så klart. Dessutom har jag en massa idéer och saker jag vill verkställa nu också. Inte minst med tanke på att vi får nyckeln till lägenheten om en vecka och fem dagar. Herre gud vad tiden gått fort!
 

Hejsan!

Jag är fullt medveten om att det är ganska dött här just nu men grejen är att båda mina datorer har sagt Good bye tillfället så det är omöjligt att lägga in några bilder. Imorgon bär det av upp till nysätern men vi får se om jag kanske kan låna pappas dator eller något och göra något inlägg. Jag ska hur som helst försöka lösa problemet snart. Hej så länge!

Tips från coachen

När du gör en ganska stor omelett och upptäcker att den kommer bli extremt svår att vända och istället kommer på den briljanta idén att slänga in alltihopa i ugnen på 150 grader, tänk då på att det inte bara omeletten som är ganska varm. Stekpannan blir också rätt het. Somliga kommer ihåg detta och använder en grytlapp för att ta ut pannan och tänker samtidigt, "yey, vad smart jag är som kom ihåg grytlappen!". Det man måste fortsätta komma ihåg är att bara för att stekpannan nu står på bänken, betyder det inte att den har svalnat. Så för guds skull, fortsätt använda grytlappen när du ska skaka om pannan för att se om omeletten är klar. Och om du väl misslyckats med detta en gång, se till att inte göra om det en kvart senare när du ska kolla omeletten igen. Även om du inte bränner dig första gången när pannan varit inne i ugnen en kvart, lär du garanterat göra det andra gången när den varit inne en halvtimme. Men om du nu är klumpigast i Gävleborg, se alltid till att ha Xylocain hemma om du ska göra omelett i ugn.

Frulle

Sitter och tittar ut på spöregnet och äter frukost. Hundarna ligger och snarkar med varsitt täcke på sig och jag har fortfarande pyjamas på mig. Precis som det ska vara.



För vi har tagit studenten!

Nu har jag åter hämtat mig från studenten och studentveckan. Min fot är dock fortfarande ganska sur på mig efter brännbollen förra måndagen men förhoppningsvis får den tillbaka sin normala form  och färg rätt snart. Tänkte jag skulle visa några av dom bilder som blev tagna under veckan med min lilla digitalkamera som följde med överallt, till och med på lobby! Imorgon ska jag ta och kolla igenom den stora kameran tänkte jag.
 

Balen

I förrgår var jag på studentbalen och den var helt fantastisk! Jag låter bilderna tala för sig själva.
 
Sådärja! Nu tror jag att jag har lagt upp bilder på mig själv så det räcker för hela åtet ;)
 
Smink: Heidie Vad-Schütt
Uppsättning: Hanna Öberg
Skräddarsydd klänning: Madeleine Pouzar
Allt annat: Min goa älskade mamma
 
Ett STORT tack till er!
 

Ofattbart

Just för tillfället har jag ingen dator eftersom den är på lagning och därför är det lite stilla här på bloggen. I övrigt däremot så går allt rätt snabbt. Jag var och hämtade min fina balklänning hos Madeleine i helgen, som gjort ett fantastiskt jobb med den. Sen skickade jag in de sista inlämningarna i helgen och nu är det bara två dagar kvar till balen, nio till studenten och en månad tills jag får nyckeln till lägenheten. Det är helt sjukt vad fort det går. Jag fattar det verkligen inte. På fredag är jag på balen. Det vill bara inte gå in. Och dessutom känns det hela tiden som om jag glömt något...

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt