Då var vi framme!

mms_img40494 (MMS)

Då var vi framme!


Packapackapackapacka-Melodifestivalen-packa

Nu är allt packat-tror jag. Jo men det känns så! När jag packat färdigt kollade jag och familjen på Mello vilken faktiskt inte var en ren katastrof som den var förra veckan. Någon låt skulle nog kunna gå att lyssna på. Gillade Lisa Miskovsky och han den konstiga filuren, vad han nu hette. Han levde om en massa på scenen iaf men om man tittade bort och lyssnade så var låten helt ok. Kyss mig tror jag den hette om jag inte kommer ihåg helt fel. Udda men kan bli bra om man lyssnar på den några gånger. Den gick dock inte vidare

Jaja nog om melodifestivalen. Imorgon bär det av mot Nysätern! Blir nog inte så bra uppdateringar då internet inte riktigt är något som prioriterats där uppe av telefonbolagen. Det har ju faktiskt inte telefoni gjort i över huvud taget där då det inte ens går att smsa. Ska dock försöka göra lite mms-inlägg när jag väl får teckning någon gång uppe på fjället eller någon annanstans. Mina försök att inte lämna bloggen helt död kan dock motarbeas av min telefon som aldrig varit någon hejjare på att skicka mms. Dom går ibland inte ens fram här hemma och när dom väl gör det så gör dom det ca 1-10 timmar efter att jag skickat dom. Så ja, vi får se hur det blir helt enkelt!

Renoverar lite

I morse fick jag något ryck och drog fram symaskin och massa kläder som jag ville sy om. Orkade väl inte sy allt men vissa saker fick sig en omgång och jag måste nog säg att jag blev ganska nöjd med det mesta. Snart ska jag ta och börja packa lite och ikväll har jag planerat att träna lite. Om jag orkar det vill säga ;)

Ett av inköpen från H&M igår

Bra sätt att avsluta dagen på

Har varit en rolig dag i Valbo och Gävle med Tessan och en del fynd blev det, speciellt inför sommaren. Nu är jag och mina fötter supertrötta så jag tar och tappar upp ett varmt bad och tänder lite ljus. Efter det blir det sängen för min del, god natt!

Inspiration

Är hos farmor och farfar och fikar lite. Snart blir det Valbo och Gävle. Tror jag fått en ny favoritbutik: Panduro. Jag gillar mycket färg för tillfället och har inga egna bilder att lägga upp så det får bli lite we<3it
Alla blider finns här http://weheartit.com/beatriiiceee

Hos Polisen

Idag har jag alltså varit hos morbror Christen på polishuset i Gävle och fått lite kött på benen inför mitt projektarbetes praktiska del. Det var riktigt roligt att få komma in dit och få se vad som går att göra och nu känner jag mig riktigt taggad här. Nästa steg är att göra ännu en mindmap och strukturera upp allt jag vill ha med igen och se vad Christen och vissa av hans kolleger kan hjälpa mig med.
Jättesnällt att jag fick komma dit Christen! Ni kommer få se mer av mig i fortsättningen!

Såhär ordentlig såg jag ut idag

En liten talgoxe


Drömmer

Har börjat drömma jättemycket på sistone. Det är inte så jättekonstiga saker men grejen är att jag är hela tiden medveten om att jag drömmer och försöker vakna. Det slutar alltid med att jag hoppar ner från något tak eller stup eller bokstavligen springer in i väggen. När jag väl vaknar så hinner jag knappt tänka något innan jag somnar igen. Det går liksom på högst två sekunder och sen är man där igen. Alltid samma plats med samma handling och samma personer. Jag kanske har kollat för mycket på medium helt enkelt.

Förbereder

Är hemma och håller på att förbereda lite innan jag ska till polisen denna vecka och få hjälp med mitt projektarbete av morbror Christen. Det ska bli riktigt spännande och jag ser fram emot att få börja på riktigt. Vad exakt mitt projektarbete går ut på håller jag nog på lite till. Men jag kan i alla fall säga att det är väldigt unikt

För övrigt är det ganska lugnt här hemma. Jag sitter och målar och kollar på tv och hundarna ligger och snarkar under var sitt täcke


Målamålamåla

Idag är jag så himla trött i ryggen. Kan bero på att jag satt på golvet lutad över en tavla ca 4-5 timmar igår. Eller rättare sagt två tavlor. Fick en idé i förrgår och då kan jag inte låta bli att börja måla på den även om jag redan håller på med en annan. Jag tröttnar nämligen på idéerna efter ett tag så jag är så illa tvungen att börja måla på en gång. Om jag börjar måla efter typ två veckor tröttnar jag på tavlan ändå och så blir den aldrig färdig men jag börjar alltid på den ändå fast jag vet att jag kommer tröttna. Nu när jag har en vecka utan läxor tänker jag därför passa på.
Har fortfarande inte målat färdigt den jag redan höll på med men den börjar kanske arta sig nu. Vad gäller den andra har jag målat grunden till halva bakgrunden. Den är nämligen superstor. Men jag tror den kan bli bra när den väl är färdig.
Här är den förra akrylmålningen jag gjorde, brist på nya foton därför repris

Just nu

Drar ner penslar, färg, plastmatta, dukar och dator och sätter på spotifylistan "måla" på högsta volym

Att göra inom de närmaste 2 veckorna

Vara hos polisen
Måla färdigt den senaste akrylmålningen
Kanske måla ännu mer
Knäppa en MASSA kort
Åka till Nysätern
Övningsköra
Shoppa
Köra skoter

Långfärdsskridskor i Falun

Kl 9 imorse gick bussen från skolan till Falun och vid 10 kunde vi börja snöra på oss skridskor och fixa iordning oss inför färden på sjön. Sjukt kul dag med fantastiskt väder. Långfärdsskridskor borde man åka oftare.



Ledighet och sjösjuka

Sitter på siggan och väntar på att mamma ska komma med MAT. Lite hungrig tjej just nu. Har börjat äta om en flodhäst nu på sistone. Senare blir det bio med Tessan efter sista skoldagen på 2,5 vecka. Imorgon blir det Falun och åka långfärdsskridskor, nästa vecka praktik och nästa vecka ändå är det sportlooov. Riktigt härligt!

Dålig uppdatering igår pga sjösjuka.Tittade i microskop igår sista lektionen på biologin och självklart, när det finns risk för att man ska få några bieffekter så får jag dom. Därför struntade jag i boxningen igår och åkte hem och sov i ca 3 timmar. Man brukar vänja sig efter några gånger men tills dess är det bara till att hålla ut.
Dåligt med bilder här på siggan så jag lägger upp en bild på Dezzan som Mikael Gustafsson knäppte för lite drygt ett år sedan

Vissa dagar tycker jag om facebook

Såg just den här

Macro och en liten manual

Köpte en blomma till mamma idag efter skolan så när jag kom hem passade jag på att ta lite bilder med macrolinsen. Misslyckades dock med korten på hela blomman så jag får knäppa nya imorgon eller i övermorgon. Tycker den sista gröna blev bäst tror jag.



Typ alla köpte dom klassiska rosorna så jag tyckte det var kul med en lite annorlunda alla<3dag-bukett!

Kom ett brev på posten till mig också från kära morbror Lasse. Fick godis och en liten manual. Han såg mig nämligen köra skoter i helgen, viktiga regler och säkra tips, jag som kör så lugnt, hehe ;) Tack Lasse! <3

Glad alla hjärtans dag!


Jättefin bukett från storasyster Heidie

En helt vanlig måndag

Tror inte jag har något speciellt intressant att skriva om idag. Inga flummiga idéer eller tankar och inget annat spännade att dela med mig av. Kom just till siggan från skolan, ska plugga lite nu, senare äta och efter det boxning. En helt vanlig måndag helt enkelt!

Älskar helg

Har varit väldigt fint väder idag! Dock har jag inte stigit utanför dörren men jag tyckte att jag förtjänade en riktig slappdag idag så det fick bli så. Vad jag har gjort för att förtjäna det har jag inte kommit på än, men jag hittar nog på något!

God dag!

Idag har jag planerat att hylla soffan på bästa möjliga sätt genom att inte lämna den mer än 3 minuter i sträck. Nu: Vampire diaries

Man slutar aldrig att förvånas

Har precis kommit in efter att ha varit ute och åkt en massa skoter och fyrhjuling med Tessan. Härlig dag med bra före. Nu fryser jag lite om fötterna så jag tror jag ska ta och krypa ner under en filt eller ett täcke och vänta på att maten blir klar.
Blev inge kort knäppta ideg heller. Inte för att jag inte tog med kameran eller för att det var för mulet utan för att jag satte batteriet på laddning imorse för att jag skulle kunna knäppa kort idag. Det låg nämligen kvar på laddning när jag bar mig av med kameran. Det är ganska svårt att knäppa kort med en kamera utan batteri.


____________________________________________________________________________________________________
Ibland så blir man något förvänad över hur lite liv vissa människor verkar ha. När jag loggade in idag på bloggen så hade jag fått någon konstig kommentar som sa "Du jag tog den bilden från we♥it, och man får ta alla bilder därifrån.!". Först så fattade jag inte ett dugg så jag gick in på hennes blogg och kollade och såg att en av mina bilder på hennes blogg med en kommenter där det stod i caps lock något i stil med att hon kopierat min bild och att hon borde ha frågat först. Dessutom hade personen som skrivit kommentaren angett mitt namn och min bloggadress. Något förvånad jag blev kan jag ju säga. Är det verkligen folk därute som sitter och kollar igenom massa sidor och letar efter kopierade bildet eller var det bara en tillfällighet att personen såg att hon kopierat min bild? Jag vet inte. Flok slutar aldrig att förvåna mig.
Vill bara säga att det är helt ok att folk kopierar mina bilder så länge man inte redigerar dom. Eftersom min bloggadress och namn står på alla mina bilder så är det inte för min skull nödvändigt att skriva att bilden kommer ifrån min blogg.
Förövrigt måste jag bara tilllägga att "man får ta alla bilder därifrån" som tjejen som äger bloggen skrev till mig sa inte är helt korrekt. Då vem som helst kan lägga till vilka bilder som helst på sidan we♥it, även om de inte är ens egna, gäller självklart inte att man kan kopiera dom hejvilt. Man får kopiera bilder OM man uppger upphovsman och/eller sidan de kommer ifrån. Och det måste man alltid komma ihåg. För även om jag inte riktigt bryr mig så finns det andra som gör det.

Otaggad

Nu måste jag städa rummet. Som just nu ser ut som en horisontell garderob. Något otaggad måste jag nog säga

Har fortfarande brist på vinterbilder men förhoppningsvis kanske det klarnar lite så jag kan knäppa lite idag när familjen, jag och tessan ska ut och grilla lite.

En film med bra historia och slut sökes

Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att göra filmer med bra slut. Varför måste alla dö jämt? Kan man inte bara få se en spännande film med en bra historia bakom utan att alla dör? Är det svårt att göra sånna filmer? Eller är det bara jag som inte uppskattar att allt slutar med att huvudpersonen slutar forever alone eftersom alla andra skjuts ihjäl eller tar självmord? Ge mig ett lyckligt slut någon gång! Jag vill vara glad och inte deprimerad efter att jag har kollat på film. Tacka vet jag barnfilmer

Livet på en pinne

Så sköööönt det är med helg! Sitter och kollar på film och dricker bubbel. Kan det blir bättre?

Otroligt söt

Har precis varit och hälsat på Peter och Anna som bor i lägenheten på siggan och sett underbart söta lilla Märta. Bara fem dagar gammal och hur söt som helst! Hon var så liten! Önskar att någon jag träffade ofta också skaffade barn. Marina och Heidie vad säger ni? Tänk mig som moster, vad mysigt!

Lite väl lite vinter

Upptäckte att det har, i mina senaste inlägg, varit lite väl lite vinterkänsla. Jag har inte heller knäppt några nya kort ute så dessa får duga.

Idag har jag varit i skolan, haft träningsvärk och varit i valbo. Kom hem med lite smycken och ett välbehövligt vanligt vitt linne. Träningsvärk har jag haft enda sen i morse och den blir bara värre. Dessutom har jag två blåmärken på ryggen också. Ett lite ovanför svanskotan på vänster sida om ryggraden och ett vid skulderbladen på höger sida om ryggraden. Som uppvärmning på boxningen igår körde vi nämligen en övning som gick ut på att ligga på rygg på golvet med armarna och benen innåt nästan som en boll och sedan ta sig frammåt. Eller ja åt sidan. Det såg jättelätt och smidigt ut när Johnny demonstrerade. Själv kom jag dock inte en meter. Man skulle på något sätt gunga lite med kroppen fast ändå inte och på så sätt ta sig frammåt utan att använda armar och ben. Jag vet att det låter krångligt och det är ganska svårt att förklara men man kanske fattar på ett ungefär. I vilket fall som helst slutade det mer mad att jag i stället för att gunga i princip slog ner svanskota och skulderblad i backen efter varandra men ändå stod i princip stilla. Det slutade i alla fall med att jag gick över till andra sidan rummet

Nu blir det svenska. So long!

Apropå ingenting

Igår kväll när jag skulle somna kom jag på varför jag har så svårt att sova efter att jag kollat på skräckfilmer och liknande. Jag somnar alltid på höger sida. Dock är min dörr på den vänstra delen av sängen och när jag har kollat på något läskigt vill jag inte sova med ryggen mot dörren. Därför kan jag inte sova då heller eftersom jag bara kan somna på höger sida. Möblera om? Funkar icke. Vilket dilemma. (och nu bortser vi från dom filmer som man inte ens vågar stänga ögonen efter för då spelar det ingen roll hur man än bär sig åt så kan man inte sova ändå. Jag vet nämligen inte hur man sover med öppna ögon. Får lägga till det över saker jag ska lära mig.) Konstigt vad man kan komma på bara så där lite spontant apropå ingenting ibland

Saknar sommaren lite

Måste erkänna att jag saknar sommaren lite. Och Nysätern. Fast dit ska jag ju i och för sig om tre veckor. Och det är ju sjukt kul att få åka skoter igen. Så egentligen så skulle jag nog inte vilja byta även om jag kunde. Men jag saknar värmen lite. Att kunna ha linne på sig utomhus och inte frysa skulle kunna vara skönt. Men som sagt var det det där med skotern.
Men man kommer väl alltid längta till de andra tre årstiderna oberoende av vilken månad det är antar jag. Det bästa vore väl om man kunde vakna upp på morgonen och välja vilken årstid det ska vara för dagen. Tänk så praktiskt! Fast sen var det det där med ekosystemen och att det finns 46 miljarder människor på planeten. Där sket det sig.


Januarifavoriter


Högvarv

Gick bra hos tandläkaren även fast jag kan hålla med sarah om att geggan dom gör avtryck av tänderna med var något obehaglig. Nu är det bara att vänta tills i mars då jag ska tillbaka och få en gummiskena och prova om det hjälper mot min huvudvärk. Så från och med mars och en tid frammåt kommer jag sova med gummi i hela munnen. Kommer nog kännas lite skumt. Minst sagt. Hoppas den inte smakar något bara.

För övrigt går jag fortfarande och sjunger på Pärlor. Fast bara en liten snutt av den. Resten kommer jag inte ihåg så det är en del av refrängen som går på högvarv runt, runt där uppe just nu.

Ännu en bild från Nysätern

Tandläkaren..

Ja idag kl 17.30 ska jag till tandläkaren. Igen. Var dit för typ en månad sedan och fick en ny tid eftersom en riktig tandläkare ska kolla om jag behöver bettskena. Man går ju till tandhygienister som det så fint heter annars. Men jag kom just på att det kanske inte är så smart att käka massa chokladkakor innan man går till tandläkaren? Äcsh! Jag ska borsta tänderna sen innan, och så tycker jag faktiskt jag är värd dom eftersom jag ska dit! Vid närmare eftertanke så tar jag nog en till!
Bild från Nysätern. Blev inget redigeringsprogram installerat igår men hittade den här som jag inte tyckte behövde redigeras. Kommer nog bli en hel del mer foton från i somras från nysätern när jag inte knäppt några nya. Så tråkigt med inlägg med bara text tycker jag! Har nästan låtit bli några gånger bara för att jag inte haft några snygga bilder men nuså kom jag på att jag bara kan ta ett från i somras i stället. Jag knäppte ju drygt 1200 bilder de 10 dagarna så jag har ju en del att välja på framöver.

Snurra min jord igen

Precis kollat på så ska det låta och nu ska jag ta och krypa till kojs aldeles strax. Gillade verkligen när Sibell sjöng pärlor av kent. Den fick hoppa ner i min spotifylista efter det och nu går jag och sjunger på den hela tiden. Aja god natt!

Sitter och nyser som en tok

Just nu sitter jag i sängen och nyser konstant hela tiden och har gjort i ca 5 minuter nu. Helt sjukt.

Har iaf hittat alla gamla bilder från nysätern i somras och ska ta och titta igenom dom snart och se om jag kanske ska ta och redigera någon av dom. Fast först måste jag installera view nx på datorn vilket jag inte är helt säkar på man gör. Tur att man har någon annan i huset som är expert på datorer. Oh! Nu slutade jag nysa också! Härligt!

Foton ca två veckor gamla. Självklart skulle vi inte låta våran princessa vara ute utan täcke när det är så här kallt


Helgschemat-so far so good

Har nästan helt och hållet hållit mig till schemat för helgen. Enda avstickaren är att jag gick ut och gick en liten sväng. Resten av dagen har spenderats framför tv och dator och jag har precis ätit en massa glass


En osminkad, frusen bea med isigt hår

Made my day!

Vad glad jag blev när jag loggade in imorse!

Även om han inte köper någon så är det ju sjukt kul att han tycker om dom :D Tack kära moster Anne som tipsade! <3

Förresten så är det en låt jag bara inte kan släppa för tillfället. Har hört en liten del av den väldigt många gånger nu, vilket jag också tror att dom flesta andra har då det numera är i princip omöjligt att titta på tv utan reklam. Om man inte vill kolla på ettan eller tvåan det vill säga. Måste säga att det inte händer alltför ofta. Barnkanalen och kunskapskanalen finns väl förresten också utan reklam va? Tror nog det är mest chans att jag slår på barnkanalen av dom. I vilket fall så är den med i en kaffereklam och idag bestämde jag mig för att jag ville höra hela låten och jag gillar den skarpt. Helt klart något man skulle kunna lägga till på listan för låtar jag lyssnar på när jag målar.

Äntligen fredag

Nu är det. äntligen. fredag. Så skönt. Den här helgen tänker jag inte göra ett dugg förrutom att ligga död i soffan och kolla på tv. Så. Skönt.
Jo förresten en sak till ska jag göra i helgen. Äta mat, godis och i princip allt. Efter att jag kommit hem idag har jag hittills föjlt det schemat extremt duktigt.

Svårt att välja

Efter att ha bojkottat den nya facebookprofilen "tidslinjen" ett bra tag bestämde jag mig för att ändå skaffa den eftersom man inte längre har något val den 9 februari. Det svåra var dock att välja ett omslagsfoto som passade in längst upp i profilen eftersom det var så konstiga mått på det. När jag väl fick till dom och la upp kortet märkte jag att när man går in på någons profil så försvinner toppen på fotot. Det vill säga nästan allt ovanför molnens nedersta kant. För att se överkanten måste man bläddra upp lite varje gång man går in på någons profil. Då ser man hela bilden. Så onödigt. Tänk att dom alltid måste krångla till det på den sidan.

Förresten så glömde jag säga att jag fick med en bild i arbetarbladet igår!
http://arbetarbladet.se/lasarnasab/namnnytt/1.4339546-beatrice-fangade-en-vacker-vinterdag

Kalla fötter

Sitter inne i soffan med min onepiece, en varm filt, sockar och te och fryyyyser om fötterna. Det är aldeles vitt ute och snöar som tusan. Känns som om jag vill sitta här och mysa resten av veckan och slippa gå ut i kylan imorgon igen. Fast det är ju faktiskt fredag imorgon så det känns helt ok ändå :)

Sandvik 150 år

Igår kväll tog jag pappa och farfar fyrhjulingen och skotern ut på storsjön bort till stenbryggan vid sandvik. Känslan att få sätta mig på skotern för första gången för i år var obeskrivlig. Perfekt före! Tog iaf med kameran och stativet för att fånga fyrverkerierna på bild

Haha undra hur mycket pengar smällde upp igår kväll egentligen


Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt