Åker snart

Snart bär det av till Borlänge och Peace & Love! Ses på söndag! Eller måndag.. Det beror på hur trött jag är när jag kommer hem
En liten smygtitt på nya designen förresten. Hur den ska se ut är i princip klart, jag måste bara ta resten av fotona till den

Sol!

Tror knappt mina ögon men solen skiner! Så skönt! Ska gå ut och göra min stekare till hund sällskap nu tror jag. Imorgon blir det Peace & Love för min del! Får se om jag lyckas övertala någon att gästblogga när jag är borta men jag kommer hem på söndag annars så det blir ju inte så många dagar ändå. Lite läskigt att blixten slog ner mitt i campingområdet inatt dock. Hoppas det är bättre väder när jag kommer dit!
 
Lite bilder från en stor vattentunnel några km bort från Nysätern

If you're a bird, I'm a bird


Sommaren är definitivt, absolut inte i närheten av slut

Det jag inte tycker om med sommaren är alla mode-updates om det nya "höstmodet". Jag menar hur mycket förstör inte det sommarstämningen man just kommit in i? Vi har just kommit in i sommaren. Jag fick sommarlov för en vecka sedan. Dom flesta har inte ens fått semester än. Vad hände med att leva i nuet egentligen? Jag citerar min kära mattelärare(som alla som har träffat vet vem jag menar): Ta det lugnt. Lugna ner er. Helt seriöst! TA DET LUGNT. Låt mig få njuta lite här. Sluta rasera mitt fantastiska humör. Ni lyckas bättre än stormen där ute just nu.
Jag vill förtsätta att shoppa en massa tunna sommarkläder och inte bunkra upp med tjocktröjor som tar upp hela garderoben. Jag vill njuta av årets bästa årstid så snälla TV4 ta inte fram hösten än. Steffo och Jenny har precis hunnit sitta uppe på taket av studion för första gången iår ta inte fram mer varma kläder på sommarrean. Det finns sommarfynd där också så plocka fram och visa dom i stället är ni snälla

Hundlek i fjällen

Sveriges galnaste hund här nedan

I'm back!

Så då var lilla jag tillbaka  igen då efter några dagar i fjällen! Ser att Tessan gjort ett bra jobb med att hålla bloggen vid liv! Inte sista gången hon gästbloggar kan jag lova. Som i resten av kalla Sverige så är det på vippen till storm här så ligga ute och sola står inte riktigt på schemat de närmaste dagarna. Inte vara ute i över huvud taget för den delen. Får hoppas det hår över till Peace & Love som jag ska på snart. Men som sagt, den här dagen kommer spenderas innomhus med bara en massa mys, film och bildredigering. Har ju en massa foton där uppifrån härliga Härjedalen också så stay put så kommer nya inlägg fullpropade med bilder snart!

Midsommar

Oboy vilket vackert väder, för solen skiner idag! Ja idag är det ju som sagt midsommar. Så tänkte börja dagen med att grilla lite älgkött och potatisgratäng och det viktigaste av allt..... Jordgubbar med glass. Sen blir det antagligen att åka in till Gävle med Louise vi får väll se vad som händer där. Dum som min bror är lånade han ut sin lägenhet till oss för att sova i, hoppas han har försäkring på den ;) Aja ha en bra midsommar alla läsare och sitt inte hemma och gråt för att det inte är Bea som bloggar, because she will be back!
 

Tja tja bloggen

Nu när bea har dissat oss och åkt till fjälls är det jag Tessan som styr bloggen... Mohaha!!

Ja jag har ingen aning om hur man skriver ett inlägg, så ja det får bli som det blir helt enkelt. Idag kan man verkligen känna att sommaren är här. Lagomt till midsommar som är i morgon, vilket betyder jordgubbar och kanske lite bubbel, men kom ihåg Don´t drink and drive! Nu är det bara fem dagar kvar till Peace & Love TAGGA! " )
Nom nom
Nom nom
 

Bloggpaus

Åker till fjällen nu och kommer hem på söndag! Ses då!

Sneek peek

Har målat hela dagen nästan och det är så jäkla kul. Kom in i någon sorts improvisationsgrej eller nåt och sen kunde jag inte sluta. Har en del kvar men inte så mycket ändå. Här är en liten sneek peek på vad jag håller på med. En väldigt liten sådan med tanke på att hela tavlan är 1x1m men ändå!

God morgon!

Sitter och kollar på sommarlovsmorgon och äter frukost(lyxmuffins). Jag och alla andra små barn ;)

Sommarrenoveringen

Som ni kanske sett så håller jag på att sommarrenovera lite här på bloggen eftersom jag för tillfället fortfarande har halvt vintertema. När den blir färdig får vi se men somrigare kan jag lova att den blir iaf!




Följ min blogg med Bloglovin

Frulle!


Majfavoriter


Systeryster

Systeryster Heidie kom nyligen hem från New York och hade med sig både snygga skor och parfym som luktar supergott till mig! Tack så jättemycket!! Love ya!



Har varit smått frånvarande här nu några dagar men det har hänt så mycket så jag har inte hunnit skriva något inlägg. Tänkte ta en liten sammanfattning i alla fall. I torsdags var det ju skolavslutning vilket betyder att jag nu har SOMMARLOV! Så himla skönt! Var ut och fikade med klassen på morgonen och sen bar det av till kyrkan(måste säga att uppträdandena var extremt bra iår, speciellt Paulas) och vidare till American med mamma och pappa och åt god buffe. Efter det bar det av till Sofie där vi hade ett litet klassparty(hade så jäkla kul, tack Sofie!!), sov där tills nästa dag och stannade där till ca halv fem och sov i princip hela tiden(förrutom att vi lagade mat, pasta, bacon och nötpesto, supergott!). Halv fem kom pappa och hämtade mig och Tessan och sen åkte vi och lämnade henne hemma hos sig och sen åkte jag hem och städade. Morgonen efter alltså lördag morgon fortsatte jag städa och fixa och packa(eller snarare slängde ner alla användbara saker jag såg i en väska) och efter det hem till Tessan för mys och grillkväll! Sov där och blev hämtad ca halv elva och nu är jag alltså hemma. Resten av dagen kommer jag inte göra ett dugg kan jag säga!

Lycka!

Mitt kära pandoraarmband återfunnet!! Tack så jättemycket kära mamma!

Stolt nörd!

Imorgon är det sommarlov. Från och med nu kan jag göra i princip vad jag vill för jag har ingenting som jag måste göra längre. Dessutom har jag idag fått reda på att efter sammanlagt ca 75 timmars slit hemma och 80 i skolan så har jag fått mitt mvg i biologi och det känns så jäkla bra kan jag säga.

Idag kom jag att tänka på alla människor som jag gått i samma klass som genom tiderna(okej det där lät ju som om jag levt i hundra år men de senaste 12 åren då om man säger så). Tänk hur många man fortfarande hejar på när man ser dom. I mitt fall är det nog ca 10 % och då kanske jag ändå försöker heja på 20 men hälften oftast brukar titta bort och låtsas som om dom inte ser mig alltså är vi nere på 10%. Men det gör inte mig så mycket. Speciellt inte en dag som denna. För en dag som denna kan jag lugnt kalla mig själv för stolt och opopulär nörd!

Sen frågade jag en vän idag(som just blivit ganska totalignorerad) rent hypotetiskt vad som skulle hända om ett par år om jag blev en så pass högt uppsatt "business woman" att jag blev lite smått känd. (Rent hypotetiskt nu alltså ;) ) Om dom här personerna som är så mycket mer poppis än mig nu skulle heja på mig då. Svaret jag fick var "ja, definitivt". Visst är det väl ganska komiskt! Men jag kan stå för att jag inte är speciellt populär eller cool. Rentutav gaska töntig! Alla har olika mål och och att bli populär är inte ett av mina. Att komma långt i mitt liv däremot, ligger helt klart väldigt högt.

Vart jag hamnar i mitt liv vet jag inte i nuläget. Jag vill testa mina gränser och kolla om jag har några. Så långt vill jag gå. Och jag tror att med min envishet kommer jag komma åtminstone en bra bit på vägen. Därför är jag gärna nörd som nog många kallar mig. För med mina betyg och fantastiska och flummiga vänner tror jag att jag kommer komma långt! Och rent hypotetiskt, om jag nu skulle komma så långt som jag beskrev här ovan, undra vad folk skulle göra om dom bara såg mig på stan eller något liknande flera år från nu. Jag bara undrar ;)

Just nu är jag bara så jäkla lycklig och det är ganska sent så ni får ta mitt inlägg här med en nypa salt! Det är definitivt inte så att jag vill nedvärdera någon med det här inlägget utan bara lite funderingar jag har sådär on ni förstår vad jag menar. Sen att jag kan tycka att det är ganska töntigt att man inte kan heja på före detta vänner eller klasskompisar i fall att ens egen status skulle sjunka lite, är ju en annan sak ;)



//en stolt nörd!

Till Susanne!

Här är stjärnöga! Nu ska jag minsann också ta mig en öl och fira att nästan allt plugg är slut! Skål på dig!

Cupcakes i min nya Cupcake Maker!




På bättre humör

På bättre humör nu efter en springtur trotts att jag svalde ett ton myggor


Har just skrivit det mest värdelösa provet någonsin

Hela fredag, lördag och söndag satt jag nästan konstant och pluggade. 80 sidor biologi satt jag och bankade in i huvudet på migsjälv. Över 24 timmar sammanlagt för att jag haft så mycket annat förra veckan. Så kommer det ett litet *****prov på 25 poäng som knappt hade någonting med boken att göra. HUR? VARFÖR? Jag fattar det inte. Det här var det mest värdelösa provet jag någonsin skrivit. Och efter alla timmar. Fy *** vad besviken jag blir.
Dom enda som faktiskt tyckte det var något positivt med det var dom som inte pluggat ett dugg men som ändå kommer få ungefär samma resultat som oss som pluggat arslet av oss. Fy.

Trodde verkligen att jag skulle känna lättnad över att ha gjort provet vid det här laget men jag känner mig nästan bara gråtfärdig och tom. All energi lagt på ingenting. Betyget kan jag ju bara säga adjö till.

Imagination


Kreverar

Vart jag än kollar är det folk som fått sommarlov. Överlyckliga människor som sitter och njuter av ledighet och bara är. Jag bara ser vilken stämning det är i deras liv och hur underbart glada dom är. Själv sitter jag, stressad och pluggar biologi.

Hur kan det komma sig att hela Sverige får lov långt innan Bessemer? Huuur?! Hur kommer det sig att hela Sverige inte har någonting att göra när vi har två biologiprov kvar? Jag vet, på torsdag är det slut. Men ändå! Jag har en hel helg full, och då menar jag verkligen full, med plugg. Till och med så att jag blir oroad när jag hör att det ska komma folk och fika i en halvtimme. Det är illa. Jag kommer verkligen inte kunna slappna av förrän på torsdag för mitt schema ser för tillfället ut såhär: idag: plugga till ca 24.00, imorgon: kliva upp ca 8.30, äta frukost och sedan börja plugga, färdig vid ca 24.00 med lunch, mat, och toabesök som enda pauser, söndag: som föregående dag, måndag: börja plugga kl 8.00 fram till provet kl 13.00, 15.30 hem och plugga till nästa prov, tisdag: högbo på förmiddagen (volleyboll och bada-yey rast!!) 12.00 hem och plugga, onsdag: betygssnack och artprov hela dagen. Onsdag när skolan slutat= ANDAS.

Så egentligen onsdag eftermiddag och inte torsdag kan jag slappna av. Men i 5 dagar frammåt kommer jag bara att plugga. Kan någon nu förstå att jag är något avundsjuk på alla som redan slutat och som antagligen inte haft ett riktigt lika stressigt slut som vi pga dålig planering från lärarnas sida? Jag menar så mycket som dom proppat in i slutet för oss är inte mänskligt. Det kan inte vara så att det är likadant överallt för då skulle det ha blivit något av ett ramaskri för ett bra tag sedan känns det som. Jag kanke har fel men det känns som så.

Just nu skulle det lika gärna kunna vara vinter för jag känner verkligen ingen som helst sommar. Även fast det ser ut så här utomhus


All the flowers of tomorrow are in the seeds of today






Saker jag vill lära mig

1. Lära mig spela gitarr
2. Lära mig surfa
3. Lära mig tala flytande franska

Imse vinse spindel



God morgon!

Så var det Sveriges nationaldag idag då vilket betyder ledighet för de flesta inklusive oss pluggisar som för omväxlings skull får sitta och plugga hemma mitt i veckan i stället för i skolan. Kanske inte jättekul men utsikten är betydligt bättre i alla fall!
Vad gäller Photo a day så tänkte jag fortsätta med det senare när jag fått sommarlov. Det är ju redan slut på maj så jag kan ju lika gärna skjuta lite på et tills jag får mer tid och bättre inspiration till inläggen.

8 dagar kvar

Såhär ser det ut framför mig nu.
Såhär ser det ut utomhus vilket gör att jag tycker att jag egentligen borde sitta på andra sidan udden och fota solnedgången. Men icke. Jaja det kommer väl fler fina solnedgångar i sommar. 8 dagar kvar nu! Samt minst tre prov...

Doris

Slänger upp en bild från igår så där innan läggdags. Om ni undrar varför william är blå så beror det på att han ska föreställa Doris i Hitta Nemo(Öronen är gula om ni inte redan såg det). Jag som målade och jag måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet! Själv var jag katten i Alice i underlandet men det jag jag ingen bild på. Om den William tog på mig blev bra så visar jag den sen.

För övrigt har det varit en riktigt bra dag. Fick reda på att jag kommer få MVG i spanska steg 4, fick reda på att jag slipper göra en extra muntlig presentation i spanska till vilken jag glömt boken i skolan till(igen), planterade en blomma, samt fick en ny mobil. Eller ja, ny, Marinas gamla som funkar superbra. Förrutom att den just dog. Hehe men innan dess funkade den super och det kan vara batteriet som tagit slut dessutom så det är säkert mitt fel som vanligt. Pappa tittar väl på den i 2 sekunder imorgon och får den att fungera direkt som vanligt. I alla fall så funkade den jättebra och för mig som levt med en telefon som tog fem minuter på sig att ladda inkorgen så är det en sån stor förbättring. Dessutom funkar Instagram på den här! Otroligt lycklig kan jag säga! Tack Marina!

Min gamla har alltså fått gå i förtidspension eftersom jag gett mig tusan på att jag inte skulle skaffa en ny förrän i jul eftersom jag haft den i två år då. Enligt mig ska man kunna ha en telefon i två år utan att den går sönder. Gör den det så pass att man inte kan använda den längre så lämnar man in den på lagning.Bara för att telefonförsäljare vill sälga så många mobiler som möjligt betyder inte det att dom ska tillverka telefoner som bara håller ett halvår. Kunde dom göra telefoner som höll för tio år sedan kan dom fortfarande göra det. Därför vägrar jag i vanliga fall byta. Men nu när man bara får en sådär ändå så kan jag ju inte tacka nej. Men som kompensation så har jag lovat mig själv att ja denna tills jag fyller 20, vilket är om nästan 2 år. Och då har den ju redan haft en ägare så det tycker jag kompenserar bra.

Nej nu ska jag allt ta och gå och lägga mig. God natt!

Är det juni så är det

3e juni. Juni=sommar. Oberoende av väder. Därför bestämde jag mig idag för att gå ut och plantera min aloe vera.
Fick en aloe vera-växt av mamma härom dagen som jag inte planterat än så idag tyckte jag det var dags.

På med stövlar och regnjacka och ut i regnet bara! Kan ju inte direkt påstå att jag var ute speciellt länge men ute var jag iaf!


Och voilà! Nu är det bara ett städat skrivbord att ställa den på som saknas


Nu blir det till att sätta sig med fysikböckerna igen. Fick inte så mycket gjort igår som jag hade planerat för födelsedagar går självklart före plugg. Var nämligen till Ockelbo och firade William som fyllt år. Hade jättekul och vi bakade en jättesnygg tårta till honom men jag med mitt klappträ lyckades självklart radera bilderna i stället för att kopiera dom över till datorn. Får ta och be nåon av tjejerna att skicka över lite bilder som dom tog för mina är nu spårlöst försvunna. Duktigt bea, duktigt.

Fantastiskt skönt med helg

Det är verkligen det. Även fast det kommer bli en riktig plugghelg så är det riktigt skönt. Fast något kul ska det allt bli imorgon iaf!
Har suttit och skrivit labbrapport i 5 timmar idag + en biologilektion + en idrottslektion. Fast idrotten var ju bara kul. Brännboll går alltid hem. Men jag har faktiskt börjat tycka om idrott mer och mer nu så det är ju ganska typiskt att den var den sista jag hade. I högstadiet avskydde jag idrott. Verkligen. Det fanns inget som var värre. I ettan var den vl okej men jag tyckte ändå inte om den men nu i tvåan har den bara blivit roligare och roligare så nu tycker jag det nästan är synd att den är slut. Jaja jag får väl träna hemma helt enkelt fast vi har ju haft en så superbra lärare nu i gymnasiet så honom kommer jag allt sakna lite. Otroligt snäll och omtänksam. Något annat jag tycker är väldigt bra med idrotten i gymnasiet är att man inte behöver vara BRA på allt som tex bollsport eller gymnastik för att få bra betyg. Gör man sitt bästa så räcker det. Man måste inte kunna allt och man är aldrig ett så kallat hopplöst fall. Det finns liksom inga betygskriterier för att man måste kunna passa en fotboll snyggt eller kunna stå på händer eller göra volter i ringar för att få högsta betyg. Man behöver inte vara fotbollsfantast bara för att man spelar fotboll 75% av alla lektioner för här gör man inte det till skillnad från på högstadiet. Ärligt talat så förstår jag helt och fullt sånna som skolkar från idrotten i högstadiet.

Helg nu i alla fall. SÅ skönt. Nu ska jag ta och sussa. Det märks på mig att jag är trött nu känner jag. När jag börjar skriva långa uppsatser om idrott här på bloggen är det verkligen dags att gå och lägga mig. God natt!


Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt