Håller tummar och tår

Man vet aldrig riktigt vad som händer när jag vistas i köket så nu är det bara till att hålla tummarna för mina maränger
 
Nu är vi tillbaka i Sälgnäsviken igen och sitter för tillfället och kikar på film allihopa. Justja, jag skulle ju berätta varför jag inte kunde plugga förrän den 25e. Det berodde nämligen på att jag slog in min Algebra och Geometri-bok några dagar innan jul eftersom jag varken hade en låda eller några tunga stenar till mamma och pappas present. Men går man på KTH är det bara att ta till matteboken som funkar minst lika bra som några kilo sten och som dessutom redan är fyrkantig och ganska enkel att tejpa fast ett litet kuvert innehållande ett litet rim om en buggkurs, på! 
 
 

Flunsa

När julafton gick, kom influensan, så det blev en åttonde gång sjuk iår ändå. Kanske inte så lägligt men bättre att vara ledig, hemma och sjuk än i Stochkolm, stressad av allt jag missar i skolan och sjuk. Faktiskt ganska så mycket bättre för nu har jag till och med haft en anledning att bara ligga i sängen och kolla på serier någon dag. Rätt underbart när jag väl tänker efter! Just nu är jag och familjen nere i Stockholm en vända och vattnar lite blommor men vi åker nog hem imorgon igen. Känns ju inte supersmart att stanna här nere över nyår med Dezzie och alla fyrverkerier. Inte för at hon brukar vara så jätterädd men det är ju dumt att utmana ödet.
 

God jul på er!

Ja nu är det julafton med allt som det innebär. Min jul firas hemma med familjen, julmat och paket men först och främst Kalle Anka. Ha en riktigt god och mysig jul nu allihopa!Jullov!

När jag väl kommer hem efter en vecka i Stockholm ser allt Dezzie till att hålla reda på vart jag är! Genom att sitta ovanpå mig... Alla metoder är bra utom dom dåliga!
 
Nu har jag äntligen jullov och jag tänker inte plugga en gnutta förrän den 25e! Jag kan inte ens plugga förrän då. Varför kan jag inte berätta för tillfället men det kommer! Det känns väldigt skönt dock kan jag säga att inte ens ha något annat val än att inte göra ett dugg. Idag hade jag Ksen i mekanik som jag pluggat inför hela veckan och det gick helt ok tror jag. Svårt att säga med tanke på att ett litet litet slarvfel kan göra att en hel uppgift blir fel och att man missar poäng men som sagt så kändes det bra så jag håller tummarna på att jag får med mig så många poäng till tentan som möjligt.
 
Förra veckan var det dax för DoP-expo som är Design och Produktframtagnings egen mässa där vi ställer ut våra projektarbeten som vi jobbat med under hela hösten. Förrutom att fixa det sista med vårt eget projekt och stå i vår monter var jag också fotovärd för hela mässan vilket betyder att jag tillsammans med Frida fotade från måndag till onsdag på uppbyggnaden, själva mässan och festen efter mässan. Mycket jobb men det var väldigt kul!
 
Här har vi vår lilla projektgrupp och vårt ganska coola slutresultat!
 
Och så två bilder från festen på onsdagen också som var väldigt rolig med Gatsby/20-tals-tema!
 
Ja det har varit två ganska fullspäckade veckor så nu är det otroligt skönt att få pusta ut! Och så är det ju jul tillråga på det. Julklapparna är inhandlade och nu är det mys-mode på i fyra dagar frammåt!
 

Julkort

Jag fick världens finaste julkort på posten idag. Nu står det så fint på mitt nattygsbord. Tack snälla farmor och farfar!
 

Ulriksdal i vinterskrud

Idag passade jag, mamma, pappa och Dezzan på att ta en härlig förmiddagsprommenad till Ulriksdals slott när det ändå var så fins väder. Väl där gick vi in på caféet precis bredvid slottet och tog en fika eftersom vi hört att man fick ta in hundar där. Inte nog med att man fick ta in hundar, man fick dessutom ha dom i sofforna så som den prinsessa hon är trivdes Dezzie väldigt bra på caféet.
 
Tomten kom tidigt iår!
 
Här är dagens klara favoritbild (om man bortser från den på vår prinsessa såklart!)

Julmarknad på Skansen

Idag åkte mamma och jag till skansen för att gå på den omtalade julmarknaden, och ja, den var minst lika mysig som alla säger att den är. Ett tips till alla som planerar att åka dit är dock att ta på sig tävkbyxor för det var rejält kallt där uppe. När vi var nöjda med Skansen tog vi spårvagnen ner på stan och köpte en klänning och ett par skor som jag ska ha på 20-tals-festen på onsdag som jag dessutom ska vara fotovärd på.Det har varit en jättemysig dag som nu avslutas i soffan med ett glas vitt och en bra film med familjen!

Bonde söker och te

Sitter i soffan med en kopp te och kollar på bonde söker fru. Snart kommer Heidie hit och allt känns ganska allmänt bra idag trots att jag känner mig lite småkrasslig. Håller på att kurera med mandarin honung och te för att försöka få stopp på förkylningen. Har för mig att man brukar ta citron men det hade jag inte hemma men däremot hade jag en väldig massa mandariner så jag hoppas att dom kommer ha samma effekt.

Den här har jag gjort idag! Lite lim, en berlock från panduro, några fjädrar jag hade hemma och ett sidenband från panduro (sammanlagt ca 40 kr) och här är resultatet! Ska på gatsby-fest nästa vecka så då tänkte jag ha den här!