Tips från coachen

När du gör en ganska stor omelett och upptäcker att den kommer bli extremt svår att vända och istället kommer på den briljanta idén att slänga in alltihopa i ugnen på 150 grader, tänk då på att det inte bara omeletten som är ganska varm. Stekpannan blir också rätt het. Somliga kommer ihåg detta och använder en grytlapp för att ta ut pannan och tänker samtidigt, "yey, vad smart jag är som kom ihåg grytlappen!". Det man måste fortsätta komma ihåg är att bara för att stekpannan nu står på bänken, betyder det inte att den har svalnat. Så för guds skull, fortsätt använda grytlappen när du ska skaka om pannan för att se om omeletten är klar. Och om du väl misslyckats med detta en gång, se till att inte göra om det en kvart senare när du ska kolla omeletten igen. Även om du inte bränner dig första gången när pannan varit inne i ugnen en kvart, lär du garanterat göra det andra gången när den varit inne en halvtimme. Men om du nu är klumpigast i Gävleborg, se alltid till att ha Xylocain hemma om du ska göra omelett i ugn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback