Tips från coachen

När man har varit ute och plockat svamp, rensat den och mamma nästan gjort färdigt en supergod soppa på den, prova inte att tjuvsmaka på den. Att tjuvsmaka på något innebär två saker: smidighet och snabbhet. Dessutom bör man undvika att vara ivrig för när man väl kört ner den ganska stora skeden i kastrullen så att den är precis på gränsen till att svämma över och sedan snabbt sätter handen under och hastigt drar bort den från kastrullen kan det lätt skvimpa över i handen. Ja självklart är det just i fall att det skulle hända som man sätter handen under från första början, men vad man kanske inte tänker på när man är så ivrig är att kastrullen i själva verket är skollhet vilket gör att innehållet blir detsamma.
Om man nu står där med en brinnande hand under en sked med mindre, men fortfarande ganska mycket, soppa få inte panik och släng in det i munnen för att undvika att det ska droppa ännu mer i handen. Den är precis lika varm när den kommer in i munnen som när du spiller i handen. Eller ja kanske snäppet varmare faktiskt.
Med tanke på att det var för att du vet att soppan som du tjuvsmakade på den vore det väldigt synd om du sen när du väl ska äta den knappt känner någon smak eftersom du brännt sönder munnen. Låt därför bli att tjuvsmaka. Åtminstone om du har ungefär samma smidighet som ett kylskåp. Bara ett tips.

Kommentarer
Postat av: Lina

Alltså jag älskar dina tips! Haha bästa juu

Svar: Haha tack! :D
Beatrice Vad-Schütt Klockervold

2012-10-23 @ 15:20:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback