Dagens tänkvärda

När man smälter choklad i mikron nu i juletid:
Även fast ytan på chokladbitarna ser osmält ut och man fortfarande ser bitarna så kan det vara bra att röra om och kolla innan man värmer på den ännu mer. Resultatet kan annars bli att chokladen blir aningen bränd, luktar, låt oss säga mindre gott och smakar ännu mindre gott. Speciellt eftersmaken som helt klart är en smak för sig.

Ännu ett tips är att när man väl rört om och ser att chokladen är ganska grynig bör man inte stoppa ner fingret i det för det kan göra ganska ont då den ofta är ganska så kokhet. Sen kan man ju försöka undvika att försöka få bort den varma substansen genom att sätta in fingret i munnen då cholkaden som varit inne i mikron ca 5-6 minuter antagligen fortfarande är ganska varm och det kan då göra aningen ont på tungan också(vilket inte försvinner i första taget).

Så:
1. rör om i choklad i mikron
2. stoppa inte ner fingrarna i kokhet choklad
3. stoppa inte fingret med kokhet choklad på tungan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback