Bra på telepati?

Idag blev det mååånga nya foton. Det kommer ta ett tag innan jag rensat bort allt skräp och det lär inte ske ikväll kan jag säga för nu är jag så trött att jag knappt orkar ta mig ner till min egen lilla stuga och säng. Men när jag väl gjort det kommer jag somna bra snabbt. Någon som är duktig på telepati och kan vara så utomordentligt snäll att lära mig det på en 5-6 minuter? Om inte får ni sova så gott medan jag sitter här i soffan och försöker få mig själv att ställa mig upp!
 
 

Gooodmorgon!

Här sitter jag och pluggar kl halv 6 på torsdagsmorgonen! Jo jag vet, jag är inte riktigt som alla andra. Men det är ju skönt att få saker gjort så att man slipper tänka på dom resten av dagen. ;) Idag fyller världens bästa farfar år!! Grattis Grattis! Någon bild på födelsedagsbarnet blir det dock inte pga. strängt bildförbud (som jag dock inte alltid följer, men eftersom det är farfars dag idag så gör jag som han vill just idag ;)). Vi får nöja oss med lite fågel-bilder i stället! Känner jag honom rätt så blir han nog gladare för dom!
 
 
 

Ny design och en fjällpromenad

Den påminner ju en del om den gamla designen men jag tycker faktiskt att den här blev bättre! Funderade ju på att spara de rosa prickarna jag hade som bakgrund men det blev tillräckligt mycket rosa ändå! Förhoppningsvis funkar de flesta länkarna till höger nu men instagram-knappen och startsidan-knappen funkar fortfarande inte. Dock tycker jag det är rätt bra gjort på bara en dag ändå. Den är ju definitivt mer färdig än den förra som jag hade halvfärdig i typ ett år!
 
Idag har vi varit uppe på fjället och gått på förmiddagen och på eftermiddagen har vi tagit ner en massa trän. Med andra ord är jag aningen småtrött just nu och av det som är kvar av kvällen tänker jag spendera på att inte göra ett dugg. Imorgon bär det av till Funäsdalen på äventyr. Exakt vilka är lite oklart än så länge men det visar sig! Hejsvejs!
 
 

Biter i ett väldigt surt äpple

Idag funderar jag på om jag ska ta och börja kolla lite på min aningen ofärdiga och gamla bloggdesign. Det är nämligen plint-stabilisering på g till lillstugan där jag sover så troligtvis blir vi nog kvar här hemma ganska mycket idag (vilket som vanligt inte gör mig ett dugg, filosof-lisa som jag är). Känns verkligen som om jag dragit ut på det tillräckligt länge och nu när jag faktiskt har tiden för det så bör jag nästan ta och bita i det sura äpplet och få det gjort. Men, för att göra det hela aningen sötare så fixar jag lite honungste innan jag sätter igång!
 
 

Bara är

Vad fantastiskt skönt det är att bara vara, och extra skönt är det när man är just här uppe i Härjedalen. Det känns lite som om jag bara lullat runt och druckit te hela dagen!
 

Sitter just nu och kollar på Beck som lämpligt nog visas på 4an och tar ännu en kopp te! Sen blir det natti natti för min del!
 

Trollhår och rekord

Igår begav vi oss emot något kyligare breddgrader. Att gå från över 30 till ca 25 gör ganska mycket enligt mig som tycker bättre om när det är lite svalare ute. Jag, hetta och sol brukar inte komma alltför bra överens. Något som följer med det röda håret gissar jag på. ;)
 
Innan vi åkte hemifrån passade jag på att ta ett sista dopp i sjön och sen ligga bänkad framför en maxad fläkt på golvet de sista 10 minutrarna. Efter det såg jag ungefär ut som ett litet troll i skallen men det var klart värt det!
 
 
Nu är vi framme i ett otroligt nog mindre knottigt och myggigt Nysätern. Vanligtvis brukar det ju vara rätt smockat av de små liven så här års men nu går det faktiskt att sitta ute och äta mat. Kanske inte så att jag hade velat sitta utomhus hela kvällen men att palla med att sitta där i en timme i linne och kortbyxor måste jag nästan påstå är rekord för juli på bra många år!
 
 

Två veckors ledighet!

Igår jobbade jag min sista dag på två veckor! Jag kan ju inte påstå att det var min absolut mest effektiva arbetsdag men vi fick en del gjort i alla fall. De senaste dagarna har jag försökt vara så tidseffektiv som möjligt på mornarna och ätit frukost på jobbet samtidigt som jag jobbat och igår lyxade jag till det lite med melon, vindruvor och kiwi från Coop i Forsbacka, supergott knäckebröd och te!
 
 
Inte nog med lyx-frulle, jag och Johanna passade även på att åka till Travinn på lunchen och käka thai-buffé. Jag älskar sushi! När vi ändå var där åkte vi och tittade till Johannas nya islandshäst också. Saknar hästarna som tusan sen jag slutade rida så varje hästdos jag får är jag överlycklig för. Som ni ser på den övre bilden till höger såg vi även en väldigt vacker parkering som jag var tvungen att föreviga.
 


 

En kajaktur

Över 30 grader utomhus = ca 10000 grader på jobbet. Det jag varit en väldigt seg dag idag på jobbet och den fortsatte vara det även när jag kom hem. Orkade inte ens kolla på Sommar med Ernst utan låg vid den tiden ute på terrassen och slumrade med Gilda. Inte förrän klockan halv tio vaknade jag till liv och bestämde mig för att ta en tur runt Gösholmen med kajaken. Det var första gången på länge som jag testade paddla men det lär inte dröja länge förrän jag gör det igen!
 



Målarfärg och knäckebröd

Efter jobbet åkte jag hem en snabbis och badade i sjön innan jag åkte tillbaka in till viken för att plocka upp Tessan och åka vidare till Valbo. Fick med mig färg till skrivbordet, fotopapper och en bikini från Cubus rea med hem! Valborundan avslutades med en fika på Waynes.
 
Sötaste Tessan som absolut inte ville vara med på kort
 


Resten av kvällen spenderades på altanen med hårdbrödmackor och temys.
 


Vilket vissa tyckte såg vääääldigt gott ut!
 


Den extremt varma dagen avslutades med ett härligt kvällsdopp och nu är det läggdags! Natti natti!

Själv i fikarummet

Sitter i fikarummet på jobbet och funderar på hur i hela friden jag ska få hjälp att lyfta av locket på dem podium som kom in igår. Man måste liksom vara två och problemet är att det är produktionsstopp och därmed skogstomt på folk här. Dessutom såg allt annat jag fick in igår ut som om någon gått loss på dem i avsikt att demolera dem så mycket som möjligt (vilket inte är så konstigt när någon extremt smart människa beslutat sig för att bara slänga ner alla utställningsprodukter utan bubbelplast i en låda för att frakta dem runt halva jordklotet) så jag fruktar vad jag kommer se när jag lyfter på locken.
 
Menmen en rast är en rast och då ska man egentligen inte tänka på jobbet. Var till Bella och Johan igår efter jobbet och åt god mat och snackade skit vilket var välbehövligt! Det går för lång tid mellan att jag träffar mina fina vänner här hemifrån.. När jag kom hem tränade jag en snabbis och därefter blev det ett välbehövligt kvällsdopp innan jag kröp till kojs. Idag ska jag träffa Tessan och vi hade egentligen tänkt åka upp till brukshundsklubben med Gilda men det verkar bli så extremt varmt så vi får se vad vi hittar på. Måste säga att sommaren hittills gått extremt snabbt! Hade ju tänkt göra om en hel del på mitt rum i Sälgnäsviken men knappt hunnit halvvägs och dessutom sy en hel del och måla men just kreativa grejer har det blivit ganska dåligt med. Får allt ta och styra upp det där sen!
 
Typ såhär har jag tänkt mig på stilen i rummet!



Dagens kap

Idag efter jobbet svängde jag förbi Viggens second hand innan jag begav mig hemåt. Hittade en skjorta för en tia, fyra tapetbitar för 5kr styck och fyra små tavlor med blommor på som kommer passa perfekt in i mitt rum i Sälgnäsviken. Min första tanke var att måla ramarna vita men sen kom jag på vilken fruktansvärt dålig idé det var och beslutade mig för att behålla dem i det fina originalskicket. Allt i rummet är ju redan vitt! Jag är i alla fall mycket nöjd med dagens kap!
 



Sköna helg

Imorse var det ungefär så här fint ute strax före 6 när jag åkte iväg till jobbet. Aningen motigt kan jag säga.
 
 
Men efter en sista ganska lång arbetsdag innan helgen var det dax att lägga hjälmen på hyllan. Ganska skön känsla!
 

Efter jag slutat tog vi och åkte ner till Bergshamra där vi blir kvar över natten, främst för att kolla posten men vi tänkte passa på att gå och fika på Ulriksdals Café också när vi ändå är här. Jag tänkte dessutom ta och utnyttja mitt gymkort som jag betalar för hela sommaren men inte använder eftersom Fitness24seven som finns här nere (endast 3 minuter från mig) vägrar öppna ett till gym uppe i viken-trakten. Sen ska jag också ta och vaccinera mig vid Vaccin direkt före lunch. Blir en full dag med andra ord imorgon!
 
Föresten kollade jag upp vad tidningen hette vilket var 'Handarbete och pyssel' och inte hantverk som jag sa. Menmen, same same!
 



Lunchrast

Fick i uppgift att köpa sallad går på vägen hem så jag svängde in på Konsum i Forsbacka och på vägen ut sprang jag på en ganska rolig tidning jag aldrig sett förut. Jag kommer inte riktigt ihåg vad den hette nu men något i stil med Hantverk och pyssel. Den har säkert funnits ett bra tag, bara jag som aldrig har lagt märke till den förut men jag tyckte den såg rolig ut och den kostade bara 34 kr (till skillnad från alla andra som kostar typ 60 spänn) så den fick följa med hem. Fanns en hel del kul i den och jag tror jag allt måste sätta mig ner och pyssla lite sen någon dag! Tror bland annat att jag ska börja kika på loppisar efter en rättformad spegel som jag kan göra om till en ljusbricka till vardagsrumsbordet i Bergshamra.


Nej nu är allt lunchrasten slut och det är dags att återgå till att tjäna pengar! Hejsvejs!

Kvällsdopp

Att ta ett kvällsdopp innan läggdags är aldrig fel! Speciellt inte när det ser ut så här ute. Det hjälper till att samla energi inför morgondagens jobb! 


Måste säga att jag hittills gillar kameran iPhone har att erbjuda. Bra och relativt skarpa bilder. Har dock inte hittat på någon bra redigeringsapp alls än men förhoppningsvis kanske det dyker upp någon bra snart.

Torsdag torsdag

Var så otroligt trött när jag kom hem att jag slocknade på soffan ute vilket var helt underbart! Men det där med att gymma 3ggr i veckan nu samtidigt som jag jobbar kan ju fara och flyga. Åtminstone dagar som denna när man redan är helt slut av allt kroppsarbete. Tryckte in ett pass i tisdags i alla fall vilket får räcka tills i helgen. Imorgon har jag klarat av min första vecka på Sandvik och efter jobbet blir det till att åka in till Gävle och fira Marina som fyller 30. Men nu, sängdax!
 



Ganska slut men nöjd

Jag är rätt tokslut när jag kommer hem på dagarna från jobbet kan jag säga. Det är en aning hektiskt om man säger så. Har nämligen i princip fått ta över hela Utställning på Mining och att efter bara 3 dagar kunna ha hant om allt där är inte helt enkelt med alla namn på produkter och så. Dålig beskrivning på mina arbetsuppgifter men jag orkar inte riktigt gå in på det mer än så. Men jag måste dock säga att jag är väldigt nöjd med mig själv för hittills har jag gjort det väldigt bra! Det får man väl egentligen inte säga i 'lilla landet lagom', men nu gör jag det ändå för det har jag faktiskt!
 
Me lite kreativ är jag allt ändå när jag kommer hem! Gjorde de här ljuslyktorna idag som jag fick inspo av från Återbruka mera, på Facebook!
 

Resten av kvällen har jag dock bara myst och gjort ingenting vilket är helt underbart! Nu blir det dock natti natti!
 



Samlar energi och lugn

Sitter i soffan och förbereder mig inför morgondagen som kommer bli minst sagt hektisk. Har fått i uppgift att fixa en order i morgon förmiddag och även slipa, måla, lacka och fixa med andra grejer och samtidigt ta hant om två elever från Göranssonska helt själv så det blir spännande att se hur det kommer gå. Det svåraste är att komma ihåg allting. Menmen ska se till att vara där väldigt tidigt så jag får extra tid på mig. Klockan står på 4.45 så det är allt dax att krypa till kojs! Det var bara så skönt att sitta och inte göra någonting efter att ha spenaerat dagen med att jobba, gymma och ordna med Phösningen. God natt alla glada!
 



Kvällslektyr

Första dagen på Sandvik gick superbra och nu ligger jag nyduschad i sängen med denna som sällskap. Inte alls fel!
 



Hej då Norge

Är tillbaka hemma efter en fantastisk vecka i Norge med Phöto och imorgon vankas jobb! Ska bli spännande! Är dock inte helt hundra på hur allt kommer gå till eller vad jag egentligen är tänkt att göra på s5 men det löser sig! Nu kallar sängen och jag säger god natt med lite mobilbilder från min utlandsvistelse!


















Dag två

Dag två i Norge bjuder på, hör och häpnad, sol! Att fixa gyckel och snickra ihop tidningar blir automatiskt väldigt mycket niceigare att göra utomhus när man slipper regn. Bjuder på en bild från min morgonpromenad!




Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt