Grattis älskade farmor på 70-års dagen!!

 

Lidl

När vi var i Åre bjöd Arla på lunch 3 dagar i backen som bestod av två olika jättegoda soppor från kelda med någon brödbit till. Så, nu när jag kom hem var jag ju tvungen att gå och leta på dom på coop och det visade sig finnas flera olika sorter. Dock finns det inget speciellt att tugga på i soppan så man får komma på något själv att ha i. Som på beställning fick jag i veckan hem ett reklamblad av lidl med erbjudande om 1 kg grillad kykling i salladdskubsformat så idag när jag var ledig på förmiddagen tog jag bussen över till solna och gick och hsndlade på lidl där. Det blev supergott med kykling i karibisk soppa med te till! Speciellt som jag var så frussen när jag kom hem. Älskar lild! Billigt och gott, helt perfekt för studenter som mig själv!

Karin

Har helt glömt bort att berätta att jag tatuerade mig igen för knappt 3 veckor sedan! Denna gången blev det mitt första andranamn ovanför fotknölen på min vänserfot. Även den var det Erik på Lady Pain tattoo i Sandviken som gjorde och jag blev lika nöjd denna gång. Det kändes rätt självklart att jag även skulle skriva Karin någonstans eftersom både jag, min farmor, hennes mamma och min farfars mormor hette/-er det. Det är ju en symbol för oss.
 
 

Matlab

Den här dagen har till absolut största del bestått av en massa programmering i Matlab med ömsom svordomar, ömsom glädjetjut. Jag kan inte påstå att det är det enklaste jag har hållit på med i mit liv precis. Imorgon är jag ledig fram till kl 1 och efter jag slutat vid 5 bär det av hem till viken för att fira farmor och pappa på fredag som tillsammans fyllt/fyller 120 år. Inte så pjåkigt!
 
Efter en del tjat fick jag äntligen tag på bilden av mig, Jonna, Josefin och Hanna från DoP-expo-festen innan julen. En riktigt rolig kväll måste jag säga! Foto: Anton Jehrlander
 
 
 
 

Svampsoppa och skrivarglädje

Då var jag på väg hem igen mot någon timmes plugg innan läggdags efter en mycket god champinjonsoppa med pannkakor hos Sofia och kidsen. Nu låter jag ju lastgammal men oj vad snabbt dom växer, speciellt Hugo! Fast det vore ju dock konstigt om det inte skedde någon förändring från att vara 2 veckor och nykläckt mot att vara sju månader.

Jag vet inte vad som fått mig att gå in i denna skrivarglädje! I tre dagar nu har jag ju skrivit fler inlägg än vad jag gjort den senaste månaden. Jaja jag hoppas att det håller i sig!
Så lätt att glömma

Här är den sista saken jag köpte på panduro och även den mest betydelsefulla. Jag har nämligen kommit på att jag ska börja skriva en minnesdagbok. En liten fin bok med små korta minnesmeningar om saker som hänt tillsammans med olika personer som jag vill komma ihåg. För tänk hur mycket det annars är som försvinner. Läggs bort någonstans i minnet för att tillslut nästan glömmas bort helt. Tankar, händelser, ord och känslor. Hur det var att vara i olika situationer just då när dom inträffade. Så små saker men ändå så synd att glömmas bort. Det är nog den bästa idén jag fått på väldigt länge.
 
 
Idag börjar jag kl 10 (men gick, morgonpigg som jag är, upp 6 som vanligt) och slutar 5 och efter det ska jag över till kära kusin Sofia med familj! Hoppas alla får en underbar dag! <3
 
 
 

Grattis på 50-års dagen världens bästa pappa!!

 

Resedagbok

Förrutom lyckopåsen och ugglan jag fick av mamma köpte jag även lite mer smått och gott på panduro. Bland annat den här reseboken som jag tyckte såg rolig och lite småmysig ut. Alla sidor är olika men går alla i samma retro-stil så nu ska jag ta och pimpa utsidan på den och sen börja fylla den med massa foton och saker från olika platser jag besöker. Till att börja med från Åreresan förra veckan men jag har en känsla av att det kommer bli lite mer resande framöver!
Panduro

Den affären är jag allt ett litet fan av. Jag som älskar att pyssla och vara lite allmänt kreativ och dessutom går deras sortiment i helt rätt stil just nu enligt mig. Jag och mamma var in där en snabbis igår och hittade en lyckopåse och en uggla till fracken som jag fick av världens bästa mamma. I lyckopåsen för 30 kr fanns allt detta! Jag skulle gissa på att dom lägger i lite grejer dom vill få sålt i påsarna. Bra idé! Påsarnas egentliga värde ligger på ca 200 och om jag får ge ett litet tips så skulle jag ta en liten påse med smågrejer i (vilket jag också gjorde) eftersom man då snarare får lite små pärlor och liknande som i alla fall jag tycker är roligast! Titta vad mycket roligt som fanns i min!! (bortsätt från ugglan då)
 
 
Nu ska jag ta och sova! God natt!
 
 

Åre

 
Jag hade 5 sjukt roliga dygn i Åre i veckan med en massa skidåkning, fester och roligt folk. Veckan kunde nog faktiskt inte blivit så mycket bättre för min del!
 
 

Tankar

Många som ser det jättestora kollaget jag gjorde igår tänker säkert ”jaja men det var bara en hund, ge dig, sluta peppra”.
 
Ja Ella var en hund men hon var definitivt inte bara en hund. För mig betyder djur och speciellt hundar väldigt, väldigt mycket och jag tror inte att någon som inte haft ett djur och fäst sig väldigt mycket vid det riktigt kan förstå det. För mig är inte hundar bara husdjur utan också familjemedlemmar och relationer i livet jag värdesätter väldigt högt. Jag har alltid varit väldigt mycket hos min farmor och farfar, och Ella och jag har alltid haft en ganska speciell relation. Ella var, särskillt när hon var yngre, en ganska speciell hund som inte tyckte så mycket om att mysa och gosa och när hon väl ville ha närhet skulle det vara på hennes villkor. Om saker inte skedde på hennes villkor kunde det sluta med en lite smått blodig näsa eller något liknande vilket min pappa mycket väl fått erfara. Men när man testar gränserna som min kära far har en tendens att göra i ganska många situationer så får man faktiskt ta och skylla sig lite själv tycker jag! ;)
 
Vid ett besök i Norge kommer jag ihåg att farmor berättade att dom till och med gjorde en liten ramsa där som gick ” Ella-bella söta snälla, Ella-bella käftesmälla”. Men det var ju bara så. Hon var ju Ella. En liten otroligt fin, rund och go hund med mycket krut och temperament. Men mellan mig och Ella var det på något sätt annorlunda. När jag kom hem till farmor och farfar och Ella kom springande mot dörren med ett brett leende och en svans som gick i 190km/h brukade farfar ibland säga ”Här kommer favoriten!”. Och det var ömsesidigt. Hon var ju på ett sätt min lilla favorit också och en hund som jag trotts allt litade på till 110 %. Jag var inte ens 5 år när jag följde med farmor och farfar och hämtade Ella på Xitamiz kennel och sedan dess har vi på något sätt hört ihop. För oavsett hur mycket vi gosade, myste eller krälade runt på golvet och lekte tillsammans så morrade hon aldrig åt mig oavsett om hon var låg och sov och ingen annan ens fick peta på henne. Jag fick liksom på något sätt göra allt som de flesta andra inte fick och för mig var det ofattbart nog självklart.
 
Så många minnen man samlar på sig under 14 år. Som alla gånger jag sovit hos farmor och farfar i fjällen och Ella legat på helspänn i min fotända från kl 5 och bara väntat på att jag ska röra ett finger för att jag sedan skulle få hela ansiktet dränkt i hundsaliv eller alla gånger hon kommit och borrat ner huvudet i soffan mot benet och gjort en kullerbytta för att sedan hamna på rygg så att jag skulle klappa henne på magen. Alla små saker som jag minns. Det är svårt att beskriva relationen jag och Ella hade men en sak som är säker är i alla fall att hon är och kommer alltid vara väldigt saknad.
 
Jag vet att många tycker att jag är otroligt fånig som bryr mig så mycket om att en hund gått bort men det får vara så. Ella har betytt otroligt mycket för mig och så är det bara. Min lilla busa.
 
 
Bild från http://www.pinscher.se/X-Elaiza.html
 
 

Sov så gott min lilla tjej

 
Det är helt ofattbart att du är borta efter 14 år. Jag kommer sakna dig.
 
 

Fem dagar i Åre

Ikväll kl 21.00 bär det av till Åre med maskinsektionen för fem dagars skidåkning! Kl 7 imorgon bitti ska vi vara framme så det blir till att sova på bussen inatt.

Idag har hela familjen + Gilda som ska vara hos oss ett litet tag, varit ute på en långprommenad runt i Bergshamra och bland annat sett dom här fina svanarna! Skönt att komma ut lite innan den väldigt långa bussturen ikväll.
Underbara vinter

 
Inne framför brasan i min sacosäck med en kopp te och en sovande hund bredvid. Dessutom är det en massa SNÖ ute! Lycka!
 

Tentaplugg

Ja det är vad största delen av mina dagar går åt till just nu. På måndag gäller det.
Har hittat på ett nytt bra ställe att sitta och plugga på nu nämligen på siggan i ett av de gamla rummen med en öppen spis i. Väldigt mysigt faktiskt!


Extra gott

Efter ännu en dags tentaplugg är det extra gott med ost, vin och god mat. Nu är det film som gäller och efter det ska jag ta och gå och lägga mig i vettig tid så jag är pigg och redo för mer plugg imorgon!
Gott Nytt År!!