Kvällsro

Ett kvällsbad följt av soffmys med en bra bok och en kopp med varmt te som passande nog kallas kvällsro. Mycket bättre än så blir nog inte en torsdagskväll faktiskt!
Trevliga telefonförsäljare och kontrollanter

Ja dom är inte många men dom existerar! Och har man ingen annan att prata med på en tisdagskväll så varför inte umgås med en telefonförsäljare i några minuter? Han ringde dessutom från Tele2, vilket jag redan har. Efter 5-10 rätt trevliga minuter kunde han kostatera att jag redan hade helt rätt abonemang för mig och att jag inte borde köpa en ny mobil eftersom jag har en tendens att dränka dom och min Samsung s2:a verkar klara av allt jag utsätter den för. Han önskade mig till slut en trevlig kväll och sa att han inte tänkte försöka kränga på mig något eftersom jag inte behöver något mer än vad jag redan har. Kul att träffa på lite trevliga människor efter förra veckans raka motsatser! Igår på pendeltåget ner till Stockholm fick jag visa id-kortet för en kontrollant som utbrast "Oh coolt efternamn!!". Det är sånna små saker som gör att ens dag blir så mycket bättre!
 
 

Say something

Jag har alltid tyckt att den här låten är väldig fin men det var inte förrän igår jag först kollade på musikvideon till den. Vackraste musikvideon jag har sett på väldigt väldigt länge kan jag säga. Nu kan inte låta bli att fälla någon tår varenda gång jag ser den.
 
 

Bättre sen än aldrig

Det var några dagar sedan jag utlovade lite bilder på svanarna vi såg i Bergshamra förra helgen. Nu har pappa fått igång datorn och bättre sent än aldrig, här kommer dom!
 

Sötnos

 

Myskväll

Efter min upptäcksfärd på Siggan igår var jag hem till Isabelle och åt sushi, bakade kladdkaka och bara myste och pratade. Vid 8 kom även Sofie dit och det var så himla kul att se dom igen. Det går ju lång tid mellan gångerna men huvudsaken är ju att vi inte tappar kontakten och det känns så bra att det åtminstone inte händer trots att vi bor lite långt ifrån varandra.
 
 

Gamla hem och fynd

Igår var första gången jag gick runt i vårt gamla hem på Sigridsgården på 6 års tid trots att jag varit på Sigridsgården hur många gånger som helst sen dess med mamma på kontoret. Men nu har Anna och Peter som bodde i lägenheten där flyttat så jag passade på att gå runt lite och bara kolla i rummen och så. Det är så mycket mindre än vad jag kommer ihåg det! Det syns ju dock inte riktigt på bilderna. Man kan förvränga rätt mycket med en kamera. Något man bör tänka på när man kollar på bilder på tex hemnet!
 


Efter det gick jag på upptäcksfärd på vinden och kollade igenom lite av våra gamla saker som fortfarande står kvar där och gissa om det var roligt?! Så himla roligt med gamla skrivmaskiner och skivspelare! Jag plockade ihop en hel del saker som jag tänkte ta med ner till Bergshamra. Helt otroligt att det inte är någon annan som vill ha grejerna men det är klart, man måste ju ha plats för dom också. Själv GÖR jag dock plats till dom. Kan inte låta dom ligga kvar ouppskattade där uppe! Mina fynd får ni se senare!
 

Vårsol

I hålet vi hade idag passade jag och Julia på att ta en promenad i vårsolen. Det känns att det var länge sedan den sist tog sig igenom det tjocka molntäcket som envist stannat genom hela december och januari. Igår hade jag tänkt lägga upp lite bilder på två svanar jag tog kort på i helgen men min dator sa tack och good bye så det sket sig men jag ska försöka få upp dem snart!
Gofia

Sitter och läser i soffan som både igår och i förrgår fast med en ganska markant skillnad som gör det hela ännu bättre. Nämligen gofian som ligger och sover under filten bredvid mig.
Alla hjärtans dag igår spenderades hos Linnea i Solna med goda vänner och sushi! En helt underbar kväll som inte kunde ha blivit bättre!

Glad alla ♥-dag!
Rekommenderas!

For Granted. Finns på spotify! Natti natti!Bibliotek

Jag har skaffat ett nytt pluggställe nu, nämligen bergshamra bibliotek! Det är inte det mysigaste av bibliotek men det funkar. Jag pluggar bra där i alla fall och eftersom jag har haft väldigt få schemalagda timmar i skolan den här veckan så har jag spenderat en hel del tid där.Jag älskar bibliotek. Det är något visst med en massa böcker. När jag kom hem idag efter 5 timmar där så åt jag först mat och sen satte jag mig med min nylånade bok och en kopp te och bara myste och tänkte att här ska jag sitta hela kvällen. Men sen kom jag på att jag köpt biljett till en klasskompis spelning på fryshuset kl 10 så det var bara att dra sig upp från soffan och börja klä på sig anständiga kläder igen. Minne som en guldfisk..

Badminton

Det var sjukt kul att spela badminton imorse och faktiskt helt klart värt att kliva upp kl halv 6 för det. Det var till och med värt att känna sig lite smått ofräsch i skolan efteråt. Och att gå som en anka på grund av en knarrande hälsena som jag nu fått reda på antagligen är inflammerad sen Åre. Skönt att veta och skönt att kunna bli av med det med en enkel daglig övning. Men nu kallar sängen! God natt!
Bångstyrig

Det har varit en ganska bångstyrig dag idag men imorgon laddar jag upp för ännu en dag i skolan med frukostbadminton kl 7! God natt alla goa!

Grattis Hanna!

Igår kom Josefin och Jonna hit och bakade kinderäggs-cheesecake till idag då Hanna fyller 22. Så idag efter vi slutat satte vi oss uppe på maskin och hade födelsedagsfika. Efter det åkte vi ner på stan och letade ljuslykta till Hanna och sen gick vi och åt på K25 som var ett förvånansvärt billigt ställe med en massa olika restauranger med riktigt bra kvalité på maten. Otroligt gott och kostade mindre än en pizza brukar göra. Verkligen att rekommendera!
Smälter

Jag bara smälte inombords idag när jag gick in på facebook och följde länken Leena på kennel Xitamiz(Ellas uppfödare) publicerat. Kennel Dobguns B-kull. Aah det borde finnas en spärr på min dator så länge jag är student som blockerar söta dobermann-valps-bilder!
 
http://dobguns.se/hem/v-ra-kullar/B-kullen.html
 
 
 
 

Åh vad jag trivs!

Imorse tog jag reda på min rena tvätt sen igår kväll, plockade, planterade blommor, dammsög, dammade och våttorkade golven i lägenheten och när jag var klar och gick in i vardagsrummet så kände jag bara att, åh, vad jag trivs här! Det är inte sprillans nya saker eller ikea-raka linjer och strikt o-plottrigt av smågrejor överallt men, åh, vad jag gillar det! Det är så jag på något sätt! Färgglatt, mysigt, lite knasigt, personligt, småplottrigt och en blandning av gammalt och nytt. Som sagt har inte mitt hem det där ikea-stuket men något det däremot har är själ.
 
 
 

Ledig till 15.15

Vad gör man? Jo går upp klockan 7 och målar och pluggar mekanik!En vinkel

När man försöker räkna ut en vinkel i Matlab och får svaret:
 
!"#$%&'()*+,-./0123456789:;<=>?@ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ[\]^_`abcdefghijklmnopqrstuvwxyz{|}~ ¡¢£
¤¥¦§¨©ª«¬­®¯°±²³´µ¶·¸¹º»¼½¾¿ÀÁÂÃÄÅÆÇÈÉÊËÌÍÎÏÐÑÒÓÔÕÖ×ØÙÚÛÜÝÞßàáâãäåæçèéêëìíîïðñòóôõö÷øùúûüýþÿĀāĂ㥹ĆćĈĉĊ
ċČčĎďĐđĒēĔĕĖėĘęĚěĜĝĞğĠġĢģĤĥĦħ
 
och känner att man mentalt och känslomässigt kan relatera ganska bra till detta svar så bör man gå och lägga sig. Så god natt gott folk

Målar och pluggar om vartannat

Hejhopp! Här sitter jag och pluggar/målar och käkar toffifee och dricker kaffe. Idag har jag mestadels fightats med matlab som inte alls vill som jag vill och pluggat lite mekanik, men än är inte dagen slut. Det blir en hel det mer plugg idag innan jag går och lägger mig. 
 
Igår kände jag mig lite extra mycket som en utböling bland alla stockholmare. Vanligtvis är jag en av de väldigt få som faktiskt hälsar tillbaka på folk som sitter vid tunnelbaneingången med en filt och en papperskopp med några mynt i. Enligt mig så är det lite mer medmänskligt att faktiskt heja tillbaka på någon som säger god morgon till en, oavsett om dom har kostym eller trasor på mig. Men sen är ju jag lite osvensk av mig också.
Något som också är väldigt osvenskt är att stå speciellt nära någon på busshållplatsen eller prata med folk på tunnelbanan, varav det senare jag faktiskt gjorde igår. När jag klev på röda linjen mot Mörby centrum på hemvägen igår var det för en gångs skull inga sittplatser lediga så jag ställde mig vid en av de gula stolparna med ca 7 andra personer. En av dessa personer, en drygt 60-årig man, började ganska snabbt prata med mig samtidigt som halva vagnen kollade ganska snett på honom. Det var en ganska trevlig gubbe som berättade att han var pensionär och brukade gå med en grupp andra frivilliga i Stockholms centrum på kvällarna för att fånga upp ungdomar som hamnat snett i livet. Han sa dessutom att både han och jag hade samma sjukdom, nämligen att vi var empatiska och att han såg på mina ögon att mina föräldrar lyckats väldigt bra med mig vilket han också flera gånger bad mig hälsa till dom.
När han väl gått av efter ett x antal fler komplimanger till mig tyckte nog dom flesta i vagnen att jag var ungefär lika konstig som mannen jag talat med. En tant kollade förskräckt på mig som om hon var rädd att jag kulle prata med henne också. För sån är jag! Otroligt osvensk och ganska knasig som inte har något emot att tala i några minuter med folk jag inte känner på tunnelbanan som börjar prata med mig. Men det kan jag all leva med, för vad gör det om 100 år? Jag är inte riktigt som alla andra, och det är jag ganska glad för.
 
 

Tips från coachen - mikrovågsugnen

Med mikrovågsugnen kan man misslyckas med mycket men för att lyckas har jag här listat tre smarta mikrotips!

1. Ska du värma en fryst bulle på fryseffekt sätt den då inte på 8 minuter(det är något för mycket). Detta kommer med största sannolikhet resultera i en väldigt stenhård bulle. Närdu väl tagit ut den efter 8 minuter och den är stenhård, observera att detta inte betyder att denna fortfarande är djupfryst så för guds skull sätt inte in den på två minuter till.

2. Kom alltid ihåg att ta av locket på matlådan du ska värma i mikron. Gör du inte detta finns risken för att matlådan sprängs. Detta har jag hört kan vara lite extra jobbigt när man är i skolan och ska värma på sin lunchlåda.

3. Om du har köpt american pancakes på lidl i plastförpackning och ska värma dessa i mikron, stoppa inte in hela förpackningen. Plast har en nämligen en tendens att smälta i mikron. Bara ett litet tips.

Jag hoppas att mina fina små riktlinjer hjälpt någon där ute!
Låt kreativiteten flöda

Jag har kommit på att jag saknat att vara kreativ och göra saker utan att jag sjäöv vetat om det. Dock har det inte riktigt känts som om jag haft varken tid eller inspiration nog att sätta mig ner och varken måla, rita, eller sy. Men problemet har nog egentligen varit att jag bara inte tagit mig tid att vara kreativ eftersom jag aldrig kliver ur plugg-bubblan. Inte ens när jag är hemma. Men nu ska det allt bli ändring på det! Igår lyckades jag lägga vantarna på Stoff och Stils nya vårkatalog och nu vill jag bara åka och köpa ett ton tyg och sy hur mycket som helst! Dock går inte riktigt det eftersom jag inte har någon symaskin här i Stockholm så just sy får jag allt vänta med ett tag. Men det finns ju annat kreativt att hitta på, och vad det blir idag får vi se senare!
 

Två dagar med tre födelsedagsbarn

Det har inte blivit fullt så mycket plugg i helgn som jag hade hoppats men däremot två väldigt roliga dagar. I fredags firade pappa och farmor tillsammans 120-års dag och i går var jag och Tessan iväg och firade Linnea som fyllde 20 år samma dag som pappa fyllde 50. Allt som allt har det varit en väldigt mysig och minnesvärd helg. Nu kallar dock sängen för min del. God natt världen!