Mys!

Nu står Mys med stort M på schemat! Har besök av den här tjejen nu vilket mitt under mottagningen är helt underbart. Mitt lilla <3
Phösningen har börjat!

Jag är så trött just nu så ögonen nästan faller ihop. Det har varit en sjukt kul dag men just nu sitter jag bänkad i Smörjis med ytterligare 15 phösare och hoppas på att de sista n0llan går hem snart så att vi också kan göra det. Har hållit på med tidningen ett x antal timmar idag och dessutom lekt med n0llan en massa så just nu är man lite småtrött. Dessutom har jag börjat få den klassiska frack-nacken (dvs skavsår efter fracken) trots att jag försökt förhindra det med kirurgtejp i både nacken och på frackens krage. Måste fixa något mjukt provisoriskt tyg jag kan sy fast på fracken rätt snart. Borde ha prioriterat det i sommar men så blev det inte!
 
Nu känns det som om jag bara klagar men det är bara för att jag är så trött. Det har egentligen varit en riktigt kul dag där jag måste säga att just stå och sjunga Hela M tillsammans med 110 pers för fulla muggar inför 280 nya KTHare var något av det coolaste jag varit med om!
 
 

Imorgon smäller det

På grund av att Maskinsektionens mottagning nu drar igång så har jag lösenordsskyddat bloggen tillfälligt under en månads tid i utifall att någon n0llan skulle hitta den. För imorgon kommer dom ju!
 
Bjussar på en bild fån Norge som blir min omslagsbild på facebook framöver
Foto: Anton Pettersson-Thurfjäll

Tiden går fort nu för tiden

Ja då var jag framme vid näst sista dagen på Sandvik! Helt sjukt hur fort tiden gått, fast det känns i och för sig som om allt går väldigt snabbt nu för tiden. Eller tja lov i över huvud taget har väll alltid gått väldigt snabbt. Både när jag var 8 bast och nu när jag är 20.

Bloggandet hamnar som sagt inte överst på listan just denna vecka men något litet inlägg ska jag allt försöka få till när jag ändå har rast här på jobbet! Tänkte visa lite bilder från vad som kan vara sommarens sista loppisrunda från i helgen. Auktionshuset i Järbo kan jag verkligen rekommendera! LP-skivsamlingen utökades något!
Jobb och lite kärlek

Just nu är det fullt ös med allt jag vill göra men ännu inte gjort innan jag ska tillbaka till Stockholm. Dessutom jobbar jag hela dagarna så just blogga blir det tyvärr inte alltför mycket tid över till.

Just i kväll har jag börjat restaurera min gammelfarfars gamla byrå som jag tycker bott tillräckligt länge på vind/båthus/förråd. När jag blir klar någon gång i framtiden ska den få flytta in i mitt rum i Sälgnäsviken. Men det kommer dröja ett bra tag med tanke på alla lager färg och bets den har på sig. Har stått med värmepistol och slipmaskin i flera timmar idag och har än så länge inte kommit ens halvvägs med att få bort all gammal färg. Menmen, det får ta den tid det tar. Den både behöver och är värd lite kärlek.


En fantastisk dag

Nu är jag hemma igen efter en fantastisk kväll som inte hade kunnat blivit bättre! Vi började med att svänga förbi Anne en snabbis och säga hej och få en fototidning av bästa Lasse. Väl där möttes jag av den bästa tänkbara hälsningen. "Men underbara människa" utbrast Anne när hon såg mig. Jag blev både alldeles varm och glad av dom orden. Tack snälla moster!
 
Därefter åkte jag och mamma vidare för att plocka upp Heidie och då passade jag på att titta runt i hennes och Fredriks nya hus som solklart får fem av fem toasts. Det är en del rust på det men det kommer bli toppenbra när det väl är klart!


 
Efter husesynen åkte vi vidare till Engesberg där vi mötte upp Anne, Helena och Marianne. Kl 6 började själva teatern som av mig får bästa möjliga betyg. Det enda som hade kunnat dra upp betyget ännu lite mer hade varit om Heidie varit med i år också. ;) I övrigt var det superduktiga skådespelare och i pausen gofika som bästa moster bakat!
 

Allt som allt har det varit en jättemysig kväll och nog för att teatern var underbar men det var ändå Anne som gjorde min dag. <3
 

Bjuden på teater

Idag ska jag och mamsen in till Gävle och gå på teater med Heidie, kusin Helena, hennes mamma Marianne och snälla moster Anne som bjudit med oss allihopa. Det ska bli superkul! Något jag märkte förra gången jag var på teater på Trollkarlen från Oz är hur mycket mer jag tittar på skådespelarnas insatser och vad som upplevs som mindre bra, bra eller rent ut av fantastiskt, och vad de är som gör att det upplevs just så. Med största sannorlikhet kommer de tendenserna just från att jag själv nu gått på teater och börjat få ett hum om det hela. Själv tycker jag det blir lite extra spännande att sitta där och aktivt iaktta vad som sker framför ögonen på mig. Och eftersom jag dessutom är en ren amatör så tycker jag ju att de flesta uppe på scenen är väldigt duktiga.
 
 
 

Vattenskidor

Idag har jag lärt mig det jag velat lära mig i flera års tid. Nämligen att åka vattenskidor! Sjukt kul! Jag trodde inte att det var sant när jag faktiskt kom upp på dom på andra försöket, och ännu mindre när jag lyckades stå kvar.
 

 
Var även till brukshundsklubben med Gilda en sväng på eftermiddagen medan mamma och pappa var in till veterinären med Dezzie och kollade så att allt såg bra ut efter operationen, vilket det också gjorde. Superskönt att veta att min skrutt mår bra! Trots den väldigt irriterande och otympliga tratten som vi, enligt Dezzie, oförståeligt nog trugar på henne ;)
 

En Volvotur

Idag tog jag Volvon ut på en liten tur till Sandviken och Valbo. Fyndade en hel del på Viggens för ynka 150 kr och vägde sen upp det med att köpa ett mobilt batteri till telefonen och en almanacka för mer än det dubbla.
 

Hittade två tekoppar på Viggens som jag inte kunde lämna så dom fick följa med hem. Inte ofta man hittar stora tekoppar på loppisar. Oftast finns mängder med små söta service-koppar men inga större som man faktiskt kan tänka sig använda och inte bara står och ser bra ut och samlar damm. Men idag så! Älskar den orange/röda 60-talskoppen! Ögongodis!
 
Resten av eftermiddagen spenderade jag med att bo in mig i min nya almanacka(till vänster på översta kortet) från akademibokhandeln. Efter mycket övervägande bestämde jag mig för att den var den absolut bästa. Just kalender är något jag använder mig extremt mycket av eftersom jag tycker om att skriva ner allt som ska hända om dagarna. Jag fungerar helt enkelt bäst så. Därför är jag väldigt petig när det nya skolårets almanacka väl ska inhandlas men iår, precis som föregående år föll lotten på akademibokhandeln. Den jag köpte nu gick dessutom att byta framsida på vilket jag tycker är ett ganska stort pluss i kanten :)
 
Nu däremot kära vänner är det dax att sova! God natt!

Veterinärbesök och moln

Fick just besked om att Dezzie är klar hos veterinären och att allt gått bra så nu är min lilla plutt på väg hem igen! Otroligt nog är det bara 25 grader varmt ute vilket jag och Gilda är överens om är helt underbart skönt. Inte gassar solen heller och lunchen äts idag utomhus utan parasoll. Förlåt alla ni som älskar att lapa sol men jag håller tummarna för att det fortsätter vara så här!
 
 Bästa tiden på dygnet

Passar på att sitta ute nu när det inte hunnit bli så där kvalmigt varmt än. Päronen och Dezzie har åkt till veterinären för att ta bort några duttar hon har vid ögonen som irriterar henne så det är bara jag och Gilda hemma. Lite jobbigt är det allt att se Dezzie åka iväg. Ush ush. Jag som är så blödig när det kommer till henne. Men hon kommer ju snart hem igen.
 
Jag orkade inte vänta på att bröd i ugnen skulle bli klart så det blev lite hårdbröd med olika smaker med Philadelphia på, te och melon som jag var ambitiös nog att skära upp. Helt ok att sitta och äta det och titta ut över en spegelblank Störsjön måste jag säga! Ganska så jättemysigt med Gilda som sällskap!

 Hemma!

Nu är vi hemma igen efter en underbar vecka i fjällen. Ändå lite skönt att komma hem till sjön och ta ett dopp måste jag säga! Nu blir jag hemma i Sälgnäsviken i två veckor varav den som kommer nu är jag ledig. Obeskrivligt skönt. Ska försöka få en hel del saker gjorda nu har jag tänkt men först och främst så ska jag njuta av en god natts sömn. Sussa sött!
 
Redigering: Melker Magnerius

Såja!

Nu funkar instagram- och startsidan-knappen till höger också!! Jag tror nästan det kan vara rekord på hur snabbt designen blivit klar på min blogg någon gång. Dock känns det som om något saknas, men jag kommer inte på vad. Får fundera lite!
 
 

God morgon!

Idag planeras en tripp till Hede för att gå på marknad. Håller tummarna för att det inte blir något regn bara. Vi hade ju så extremt tur med vädret igår när det började regna först när vi satt oss i bilen och var på väg hem. Hoppas att turen håller i sig för annars lär vi inte stanna speciellt länge.
 
Bild från gårdagen