Söndag

Nu är jag på väg till Bergshamra igen efter ännu en underbar helg hemma i Sälgnäsviken. Är framme om ca 10-20 minuter så jag tänkte passa på att skriva ett litet inlägg.
 
Det är en sån mysig höst hemma. Udden går i både grönt, oranget, gult och rött och dom jättefula svamparna har börjat växa i gräsmattan, precis som det ska vara. Vi har gått en massor i skogen och bara varit. Mamma har bakat en jättegod äppelpaj och farmor och farfar kom på besök igår. Och så har jag så klart pluggat en massa också. Men bortsätt från det har helgen verkligen varit helt perfekt.
 

Dagen

Fyra timmar studieteknik, en timme lunch framför mattefilm, två timmar envariabel, sluta tidigare än 5 (nämligen 3(!!), yey!!) ner på stan och köpa vantar och halsduk, hem, äta framför mattefilm, två ich en halv timme mattefilm till, bonde söker fru, fixa matlåda och allt annat inför imorgon, sova. Ja det var min dag! Jag är för trött för att skriva mer poetiska texter så vi får nöja oss med det! I stället bjuder jag på några bilder av vårt kylskåp, skissen till det, någon bild från formläran och skisstekniken igår!
Full fart, bibliotek och indiska

Tiden går så fort så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Läxa hit och seminarium dit, tempot är högt på KTH. Jag blundar en sekund och så helt plötsligt har det gått en vecka sen jag bloggade sist. Just nu ligger fokuset på att klara så många seminarier som möjligt och därmed få så många bonuspoäng till tentorna som möjligt och hittills tycker jag att det har gått hyfsat. Jag tycker ändå att jag har läget under kontroll pånågot sätt.
 
Idag besökte jag KTHs bibliotek för första gången. Jag trodde att det skulle vara supermodernt och tråkigt med raka linjer och utan personlighet men nog är det rät mysigt där ändå? Litegrann av den Harry Potter-känsla jag sökte efter fanns där ändå. Tyvärr var det dock smockfullt så stanna där och plugga, som jag hade tänkt, blev inte av.
 
 
Har ni sett Indiskas front-bild på hemsidan förresten? Så sjukt mysig! Om det är någon därute som har ljuslyktor i samma stil som här i lila, guld, röd eller mörkblå(guld understruket som lite extra önskvärt), skräpandes där hemma får ni gjärna säga till! Jag tycker det är superfint att ha olika sorters ljuslyktor blandat som här, det blir så himla mysigt. Åh vad jag älskar hösten!
 

Välkommen hösten

Vad gör man när man går på högskolan och slutat för dagen? Jo man sätter sig på balkongen och pluggar insvept i en stor filt. Det regnar som bara den och bredvid mig står en stor kopp te. Välkommen hösten!
 

Nöden har ingen lag

Har man brännande skavsår så har man! Och funkar inte plåster så finns det inget annat att göra åt det än att antingen bita ihop eller ta av sig skorna. För min del väljer jag hellre att folk tittar konstigt på mig än att gå och ha ont, även fast det regnar!Unnar mig!

Hittade dom här när jag var på coop och köpte mjölk idag och var bara tvungen att testa dom. Har för mig att änglamark ska vara något natur-märke och det är ju tummen upp! Så nu sitter jag här i soffan och kollar på idol och käkar chips fast det inte är helg. Men det är inte så ofta jag äter så onyttiga saker och efter en lång dag av seminarium och matteföreöäsningar tycker jag allt att jag var värd det!Rubiks kub

Ännu en helg har gått och jag kan ju inte säga att jag längtar tillbaka men oavsett om jag längtar eller inte sitter jag nu på bussen tillbaka till Stockholm. Den här veckan har jag som mål att lägga upp pluggandet lite annorlunda och att få lite tid över. Vi får se hur det går men jag håller tummarna för att det ska funka för som det är nu med matten så är den (ursäkta språket) skitsvår. Men jag ska köra en plugga-innan-föreläsningarna-metod nu som jag hoppas ska hjälpa.
Just nu sitter jag på bussen och lyssnar på ett ovanligt rasslande. En kille sitter nämligen snett framför mig och blandar och löser en rubiks kub om vartannat. Själv sitter jag som paralyserad och tittar på. Nog för att det är lite småcoolt att se ett klipp på Youtube när någon löser en sån men att se det i verkligheten är hur coolt som helst!

På väg hem igen

Herregud vad fort den här veckan har gått. Tiden går fort när man har mycket att göra och den här veckan har det varit otroligt mycket i skolan. Härom dagen var jag på skolan från 8 på morgonen till 9 på kvällen eftersom vi satt i 4 timmar efter skolan och försökte lösa seminarieuppgifterna i algebra som vi hade i går. Men trots att veckan gått fort ska det bli superskönt att komma hem igen. Jag älskar att vara hemma!
 
Var ledig på förmiddagen idag och skogsmulle som jag är gick jag mot Ulrikdals slott och sneddade in i skogen och satte mig där på en liten kulle och pluggade.
 

Sjukling

Vet ni hur man bäst börjar sina högskolestudier? Genom att inte vara sjuk. Med andra ord är inte 38, 5 i feber speciellt lysande. Menmen, här går det inte att halka efter, vara hemma från skolan är med andra ord inte något att fundera på. Nu går denna sjukling och lägger sig och hoppas på lägre temperaturer imorgon. God natt!
Eftersom jag inte tänkt släpa med systemkameran till skolan så har det blivit och kommer att fortsätta bli rätt mycket mobilbilder här på bloggen. Men bättre det än inga bilder alls!

Fullt ös medvetslös

Det är så otroligt mycket som händer nu och schemat är fullspeckat. Jag har seminarium i envariabel på måndag men som tur var kom familjen ner i torsdags så pappa är här och hjälper mig.I onsdags var alla P-klasserna till den mytomspunna stugan som visade sig ligga på Värmdö. Eftersom i princip hela stan var avstängd på grund av presidentbesöket från usa så fick vi gå ganska långt innan vi kom fram till båten. Väl på båten satt vi längst upp med utsikt över den tomma valhallavägen på andra sidan vattnet. Lagom när vi satt oss tillrätta kom hela paraden med en massa polisfordon följt av ännu fler svarta bilar och till sist ännu fler poliser. I någon av dessa svarta bilar som vi såg köra förbi satt självaste presidenten så nu kan jag skryta om att jag är en av dom som varit 100 meter från Barrack Obama!
Efter en trevlig båttur var vi sedan framme, trodde vi. När vi hoppade av båten märkte vi ganska snabbt att phösarna satt kvar och i stället möttes vi av phöpo som sa åt oss att lägga in alla väskor i en bil och sen ställa oss på led två och två, hand i hand med den längsta till vänster, precis som på skylten.
Bilen åkte iväg och vi började traska. Efter ett tag kom vi ikapp bilen som stod vid vägrenen och fått "motorstopp" varpå vi fick börja dra bilen i ett långt rep.
Efter några hundra meter började bilen mirakulöst nog funka igen och straxt därefter var vi framme vid stugan som var en riktig upplevelse med mysiga lägereldar, lektioner i spritdrickande, historier, ölhäfv, bastu, bad och mycket mer. Helt plötsligt var klockan 6 och det var dax för städning frukost och hemfärd i buss.
Att man inte skulle få sova på hela natten visade sig inte bli något problem, som jag trodde från början. Åt minstone inte förrän envariabel-föreläsningen kl 8 dagen efter. Jag kommer fortfarande inte ihåg ett ord av vad han sa där framme eftersom jag somnade konstant hela tiden. Men det var jag ju i och för sig inte ensam om.
Eftersom jag visste att vi skulle gå till klockan 5 den dagen och jag inte ville missa CAD-lektionen på eftermiddagen gick jag hem över envariabels-övningen och tänkte sova en timme och sen åka tillbaka. Det var första gången jag sov över mitt mobilalarm kan jag säga. När jag väl vaknade stod klockan på 19.04 och jag insåg att det var lite för sent att gå på lektion. 11 timmar i sträck sov jag och inte hade jag svårt att sova ytterligare 7 timmar på natten heller. Jag är nog helt enkelt inte gjord för att dygna.

Då kör vi!

Nu blir det matte fram till lunch och efter det blir det att dynga i "stugan" sol vi fortfarande inte vet var den är eller vad vi ska göra där. Men det blor nog riktigt roligt!

Tidiga mornar och lådbilsbygge

Jag har inte riktigt vant mig vid att vara ensam på kvällarna än. Det finns så lite att göra. Däremot så är mornarna ganska härliga! Till följd av det har jag börjat gå och lägga mig vid halv tio och kliva upp senast halv sex. Det är faktiskt sjukt skönt att ha mycket tid på sig på mornarna när man ändå är lite småseg. Att yoga lite, sminka sig i lugn och ro, dricka en kopp te, sitta fem minuter och bara inte göra någonting, ja helt ok! 
 
Förra veckan hände en massa roliga grejer på KTH som jag inte berättat om. Tjejmiddag, lådbilsbygge, kårens dag, "fysikintro", studiebesök på Atlas Copco, en hel del matte inför mattetentan på fredagen och en så kallad "fotografering". Tänkte jag skulle visa vår fina lådbil som vann priset för bästa design! En hammarhaj! Priset vi fick var en termos från Scania som sponsrade hela lådbilstävlingen.

Tillbaka igen

Sitter på bussen igen efter en underbar helg hemma i lilla Sälgnäsviken. Nu får jag vänta två veckor innan jag kan åka tillbaka igen men familjen kommer ju ändå till mig i helgen så det gör väll inte så mycket!Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt