Bernö och det sista provet

På sånna här ställen mår man bara bra! Jag tror det ligger något i det där med att vi får en massa energi från naturen för jag skulle kunna gå och titta i min egen lilla värld i evigheter på alla blommor och småpryttlar dom har på bernö. Att sätta mig där i en soffa och bara sitta i någon timme hade jag inte haft något emot. Fast, att gå runt med en gigantisk kundvagn och lassa den överfull med massa grönt hade ju inte varit helt fel det heller.
 
En mycket lycklig tjej kom idag ut därifrån med en ny tekopp! Tack underbara mamma!
 
Min dag började med mitt absolut sista prov på gymnasiet. När jag var klar och insåg att det nu var för sista gången någonsin jag skrev under med klass NVTE10 på ett prov var det mycket nära att jag fällde en liten tår. 
 

Tips från coachen

Om du sitter i bilen och äter en ost- och skinkmacka medan du väntar och börjar mata fåglarna som sitter på backen utanför rutan, var då noga med att titta upp innan du kaster varje ostbit. Speciellt om du hör ett brummande läte. Annars kan det sluta med att du slänger en bit ost på den nyparkerade bilen bredvid och får en rätt så häpen blick av en medelålders, flintskallig man som gissningsvis undrar varför i hela friden du sitter och slänger ost på hans bil...
 
Nu har jag också blommiga byxor! Fick dom av mamma och var lite småorolig att jag inte skulle kunna ha dom men dom satt som ett smäck! Hade någon sagt till mig för några månader sedan att jag skulle ha på mig blommiga byxor i sommar så hade jag trott dom tappet en skruv eller två men nu hänger dom där över dörren. Det är lite ful-snyggt med mönstrade byxor men ju mer jag vänjer mig med att se olika modeller av dom på olika platser, ju mer luter det mot snygg-sidan. Dessutom blir man ju så glad av dom!
Efter att jag provade byxorna idag så tog mamsen och jag en prommenad med Dezzie, Leo och Loffe. Ulrik är och fiskar och Susanne har varit i New York så vi har gått ut med dom lite under helgen. Med det tackar jag för mig och säger god natt!

En fantastiskt rolig helg

Sitter nu i sängen och ska snart ta och krypa ner under täcket efter en jätterolig helg. I fredags följde jag med Marina hem och vi började kvällen med en kall öl. Senare när Daniel, Matti och Jenny anlänt åkte vi ner på stan och åt och drack gott på brända. På lördagen var det dags för Maria och Jespers stora dag och jag hade turen att få vara med och fånga den på bild. Dagen började med att åka till frissan och fota lite, sen gick jag, Marina, Jenny och Matti till nian och köpte mors-dagspresent (eftersom det är mors-dag idag, så grattis världens bästa mamma! jag älskar dig!) och efter det blev det en fika på waynes. Sen tillbaka till frissan och fota lite till och sen hem till Marina och Daniel igen och göra iordning oss. Sen blev det bröllop med allt vad det innebär. Sammanlagt blev det över 1300 kort tagna av vilka jag kommer visa några senare när jag gått igenom alla. Det var ett jättefint bröllop och jag älskade verkligen kyrkan som var så otroligt ljus och fin.
 
När endast partyt på kvällen återstod la jag ifrån mig kameran och släppte loss med resten på dansgolvet. Våga hade så jäkla roligt! Dansade ett x antal timmar och var väl i säng först vid kl 5 imorse. Sen protesterade min vänstra vad på natten kan jag säga. Oh jäklar vilket sendrag jag fick när jag sov. Vaknade 6-7 gånger och kved för att det gjorde så jäkla ont. Sendrag kanske är det värsta man kan vakna av. Nästa gång jag dansar kommer jag då stretcha vaderna efteråt den saken är säker! ;)
 
Grattis igen Maria och Jesper och tack för att jag fick vara med på er stora dag! Den var fantastisk!
 
snodde bilden från Marinas facebook eftersom jag inte gått igenom mina egna än
 

Har du 16 miljoner att undvara?

Justför tillfället har jag inte en sån jättestor blogglust, vilket märks rätt bra, då jag dels har en del annat att göra och sen inte gör så mycket spännande att berätta om för tillfället. Knäpper en hel del kort men dom ligger oredigerade på kameran fortfarande. En sak jag däremot tänkte visa är det här supercoola huset som ligger på hemnet just nu. För er som har 16 miljoner bara liggande nägonstans i plånboken kan jag verkligen rekommendera det här! Visst det är en hästgård och kommer med en jäkla massa fin mark vilket bara det är fantastiskt, men det är just huset som är det unika. Jag har aldrig i mitt liv sett något liknande och då är jag ändå stammis på hemnet eftersom jag älskar att kolla på hus. Näe det är bara så jäkla coolt så jag var tvungen att visa det! Jag menar kolla hallen!! Ju mer man kollar på bilderna, ju mer kär blir man.
http://www.hemnet.se/bostad/gard-7rum-frosunda-torsholma-vallentuna-kommun-hastgarden-torsholma-29-4740075
 


Dimma

Jag säger som Tjorven. Det är en tjock klibbig gröt ute. Dimman väller in från sjön och det går knappt att se land på andra sidan om den. Nu vankas te och film med familjen
 
Om man kollar på foton av finare dagar kanske man kan ignorera det ruggiga utomhus. Dessa är från igår

Så här kul är det att kolla på Eurivision!


Rapidfart

Igår kväll efter maten var mina kära föräldrar helt plötsligt bortsprungna och mobilerna låg hemma men det tog inte någon lång stund innan jag kom på vart dom måste vara. Så jag tog på mig skorna, låste dörren och gick ner till bästa grannarna Ullrik, Susanne och Erik, och mycket riktigt. Där satt dom allihopa på Eriks terass och hade det bra med alla vovvarna. Vi stannade där till strax innan 12 då vi gick hem och la oss.
Idag däremot blir det en hel del plugg. Två veckor kvar och sen är allt arbete på gymnasiet i princip klart för nästkommande två veckor blir det bara en massa studentyra. Jag kan knappt fatta det. Hur kan 3 år gå så otroligt fort??
 
På tal om att tiden går fort, hur kan våren ha gått så fort? För en vecka sen var björkarna så söta med sina små, små skott och nu är ju allt utslaget. Snart ser man inte ens igenom vår gigantiska asp heller kan jag säga. Poof så är det sommar. Näe man får allt ta och njuta så gott man kan av årstiderna för nu går allt i rapidfart!
 
Bilder från några dagar sedan

dagen

Det har varit en rätt udda dag måste jag säga. Åtminstone så länge jag var i skolan men det var skönt att få komma hem med mamma och käka hämtade American-pizzor i solen. Efter det kollade jag på nåt avsnitt av Downton Abbey som nu nästan blivit min nya favoritserie. Den är ganska mysig faktiskt. Nu tänkte jag lägga mig och lyssna på avslappningsmusik i väntan på John Blund. Har en svag känsla av att han kommer hitta hit rätt snabbt.

Vitsippor, en älg och en bäver

Jag glömde totalt bort att blogga igår även fast jag är ledig och idag har jag pluggat hela dagen och sen varit ute och sprungit så jag har haft fullt upp. Slänger in ett litet inlägg nu ändå innan jag kryper till kojs.
 
Såg några älgar igår också man på kort ville dom inte vara med men jag fick med en fjärdedels älg i alla fall. Bättre än inget! Sen igår morse hörde jag att det blev en väldig uppståndelse över något och att kameran åkte fram. Dock var klockan runt 6 och jag var ledig så motivationen att gå upp och kolla var inte på topp så jag sov vidare. När jag vaknade sen och kollade på kameran var jag tvungen att fråga mamma vad tusan som var på bilden och tydligen var det en bäver!
 
Jaja nu ska jag sova! God natt!
 

Det går så fort

Hej alla glada! Idag hade jag en mycket kort dag i skolan och imorgon är jag faktiskt ledig så då tänker jag stanna hemma och mysa med Dezzie/plugga. Nu på kvällen har jag och pappa invigt schackbrädet men jag tänker inte tala om vad det stod mellan oss när vi var klara(en hint är att det kanske inte gick jättebra för mig) och sen har vi hjälpts åt att packa ner loppisfynd och även andra glas i lådor. Skönt att ha en del gjort tills sen så jag slipper göra allt precis innan jag flytter i sommar.
 
På tal om sommar ska det tydligen vara sommarvärme här uppe nu. Men så kan det väl ändå inte vara?? Det blev ju vår för typ en vecka sedan! Näe nu tycker jag allt att årstiderna får ta och stanna upp litegrann för jag vill minsann ha mer vår först innan jag går någon sommar! Jag menar titta här så fint

Du är vackrare än du tror

 
Tar och avslutar dagen med en fin liten film. God natt!
 

Dagens auktion

Idag fick farfar vara hundvakt när jag, mamma, pappa och farmor åkte in till Gävle på auktion. Väl där träffade vi på Heidie, Anne och Lasse också.
Grejerna var från ett dödsbo i Bönan och det var väldigt mycket fint där tyckte jag och till extremt bra priser dessutom. Sen är det ju som så att det är så jäkla roligt  att ropa in grejer på auktion, verkligen skitkul!
 
Här är de flesta av mina fynd för dagen. Jag köpte en tavla och schackbrädet längst ner också, och så fick jag en jättefin linneduk av kära moster Anne också. När vi kom hem kan ni ju tänka er att hade vi i princip halva auktionen med oss i bakluckan. Det var till och med så att damerna som tog betalt till slut automatiskt kom fram till oss även fast det inte var vi som hade ropat in den senaste grejen.
 
Förrutom saken fick vi med oss en hel del skratt från dagen. Jag och pappa bjöd också resten av salen på ett rejält skratt. Det var nämligen så att jag, farmor och Heidie satt på en rad och mamma och pappa på raden framför oss och så kom den röda servisen fram på auktionsbordet med startpris på 50 kr. Ingen annan än jag räckte upp handen och jag tänkte nöjt att den där fick jag till ett riktigt vrakpris, hihi! MEN, precis innan killen hann slå klubban i bordet ser jag till min stora häpnad att handen framför mig räcks upp. "Men pappa det är ju jag!" tjuter jag rakt ut. Ja, ni kan ju förstå att det var en och annan som tyckte det var rätt kul.
 
Här är schackbrädet jag ropade in också för en hundring, klart värt! Tycker det var riktigt coolt och det skulle vara kul att veta var det kom ifrån. Är nog inte värt så många kronor men det skulle ändå vara kul att veta. Figurerna tror jag är gjutna och det står Greece på baksidan av någon så jag antar att det är därifrån någonstans det är men det skulle vara kul att veta mer exakt!
 
Ja det har varit en fantastiskt rolig dag och det lär bli fler auktioner med familjen i sommar kan jag säga!
 

Mini-palmer?

Jag blev något förvånad idag när jag kollade ut genom fönstret och såg små miniträd i rabatten. Små mini-palmer liksom. Tydligen är det någon växt som mamma fått som inte ens hon vet vad det är för något. Vi får väl se vad det blir av dom helt enkelt men är det någon som har någon aning om vad det kan vara så kan ni ju säga till!

Yoga

Dom senaste veckorna har jag börjat med något jag aldrig tidigare testat. Yoga och meditation. Det är faktiskt riktigt skönt och det finns en jättebra yoga-app som heter Daily Yoga som jag använder. Någon bra meditations-app har jag däremot inte hittat än men jag fortsätter leta. Det bästa stället att vara på är ju helt klart ute på bryggan. Jag menar kan det finnas någon bättre miljö än denna att slappna av på?
 
När man har yogat eller mediterat så finns det nog inget bättre än en kopp te så när jag kom in för någon timme sen satte jag på vattenkokaren, tog fram honungen och valde tekopp. Titta så mysigt det ser ut! Sen hällde jag i mjölken... som förvandlade mitt goda te till en kopp med en ytterst illaluktande substans med massa vita klumpar i... Mindre roligt kan man väl säga.

Mini-lov

Nu är det mindre än en månad kvar till balen och ganska exakt 5 veckor kvar till studenten. Det är helt sjukt hur otroligt fort tiden har gått egentligen. Det känns ju som om det var nyss vi började gymnasiet och nu är vi redan inne på de sista veckorna. Sen börjar allvaret. Fast innan dess är det en del som ska fixas med skolan och så och det är skönt med ett litet mini-lov så jag får ordning på en del.
Nu på förmiddagen har jag dock inte fått speciellt mycket gjort. Har i princip bara gått ut och gått med Dezzie och kollat på Downton Abbey och nu sitter jag med en kurrande mage och väntar på att mamma ska komma hem med mackor från siggan. Senare däremot blir det en hel del plugg. Och tedrickande till det såklart!
 
Lite bilder från dagens prommenad

Sandvik.com

Titta här vem som finns med på sandviks hemsida! Vet inte om jag nämnde det förut men jag var med på en liten plåtning för sandvik för några veckor sedan och här är nu resultatet. Om man går in på sandvik.com (inte .se) och klickar sig in på Careers - Life at Sandvik - The spirit of Sandvik - "The mutual deal" så finna jag där. Lite krångligt kanske men här http://sandvik.com/en/careers/life-at-sandvik/the-spirit-of-sandvik/our-mutual-journey-of-demands-and-rewards/ för att göra det hela enkelt.

God kväll!

Tänkte att jag skulle få till ett litet inlägg idag också. Det är lite full rulle nu och för tillvället sitter ja hemma hos farmor och farfar och pluggar. Imorgon blir det till at gå upp riktigt riktigt tidigt!
 
I brist på andra saker att skriva om lägger jag in några bilder från förra veckan

Teater med Uppsala universitet

Teatern igår var superbra! Sjukt rolig och så långt över mina förväntningar. Studenterna(det var studenter precis som jag hade för mig och som förresten kom från Uppsala universitet) var jätteduktiga. En stor eloge till hon som spelade tysk soldat som var så otroligt duktig på att improvisera när publien skrek omstart.(innan teatern startade förklarade två av studenterna att publiken när som helst kunde skrika omstart och att skådespelarna då skulle t om den sista repliken på ett annat sätt. Man kunde också skrika tex "omstart, ombytta roller" eller "omstart prata baklänges" eller vad man nu ville och då skulle som på scenen lyda vilket faktiskt blev riktigt roligt) Vad teatern hette kommer jag tyvärr inte ihåg men det kan inte vara alltför svårt att kolla upp. Nu ska jag i alla fall sova!
 

God morgon!

Håller på att städa lite smått nu och packa lite för att åka till Gävle sen. Jag ska först åka till Madeleine och prova passform på klänningen och sen hem till Heidie för lunch och till sist åka med henne till Uppsala för teater. Vad det är för teater har jag ingen aning om än och det tror jag inte hon heller har men det blir säkert kul! Hon hade blivit bjuden av studenter via jobbet tror jag och om jag inte kommer ihåg fel så var det också studenter som skulle uppträda.
 
Förra gången jag åkte till Madeleine och provade var i torsdags och då blev jag lite tidig vilket gjorde att jag gick in i en inredningsaffär och kikade lite. Vips så stod den bara där, rödlappad och ropade på mig. Jag menar 80 kr? Klart värt! 
 
 
Klänningen kommer jag förresten inte visa upp förrän balen så den får ni vänta ett tag till på!
 
 

Min fredag

Det har varit en rätt skön fredag med bra resultat i skolan, mycket god kvällsmat, bra film och massa mys. Pappa hyrde tre av de nya Johan Falk-filmerna och ikväll har vi kollat på dom 2 första som var helt ok.
Det konstiga är dock att det inte känns som om det är fredag pga den röda dagen mitt i veckan. Imorse när jag vaknade var jag helt 100 på att det var tisdag. Jaja imorgon är det i i alla fall lördag och då händer det en del saker som jag berättar mer om imorgon! Nu kallar sängen
 
Två helt osammanhängande bilder till texten ovan som jag tog i tisdags på Dezzan

Hurra hurra hurra!

Idag fyller bästaste storasyster Heidie år och som tur var blev hennes jobbresa till stockholm inställd så
vi kunde åka in till Gävle och fira henne!
 
Dezzie fann sin plats i Heidies säng
 
 
Vi åt god mat och tårta
 
 
Och tyckte att kortet Heidie fick från farmor och farfar nog var det bästa av alla!
 
 
Grattis Älskade Heidie!
 

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt