Bloggpaus igen

Det blir ytterligare en liten bloggpaus men inte så lång denna gång. Under tiden ska jag försöka få till designen på bloggen tänkte jag.

Röda näckrosor

Igår var första gången jag såg röda näckrosor. Jag har för mig at jag någon gång läst att det ska finnas sånna i Närke men att dom skulle finnas i lilla Storsjön hade jag inen aning om.
 

Hemma!

Eller ja hem-hemma. Stockholm blir ju också hem sen men än så länge bor jag här. I lilla Sälgnäsviken.Det tog 4 timmar att åka hem idag vilket är rätt mycket men vi stannade några gånger på lite affärer och för fika. Åter igen, synd att jag inte hade kameran med mig. Fast jag måste ändå säga att det är behändigt att bara ta ett kort och ladda upp den från den kamera man tog den med utan att behöva krångla och lägga in den på datorn först.
Ni som sett skräckfilmen Corn kommer förstå mig när jag säger att den här synen var lite småläskig. Bara väntade på att kråkorna skulle flyga in i rutan och att det skulle hoppa fram en fågelskrämma...Ush ush. Men nu ska jag ta och sova. Dumt att börja prata om Corn då känner jag. Jaja. God natt då..

Dagen i Stockholm

Vi stannade kvar en natt till här. Inte för att vi inte kunde blivit klara med uppackningen utan för att det är så mysigt att bara gå runt att strosa i Stockholm. Har gått två härliga prommenader idag i Djurgården och i Bergshamra till Ulriksdals slott och tillbaka. Synd att jag inte tog med kameran ändå.. Men mobilbilder får väl duga!
Djurgården Ulriksdals slott Justja. Jag har glömt berätta att jag i förrgår, 16 år försent, kom in i den där rebelliska 3 års-perioden och bestämde mig för att klippa mig själv med en vanlig gul barnsax. Det blev uppklippt och lugg och faktiskt mycket bättre än jag förväntat mig. Jag blev faktiskt rätt nöjd! Jag menar det kunde ha blivit väldigt mycket värre ;)Nu är det dax för små kråkor att sova, som mamma skulle sagt. God natt!

Bu!

Nu ska jag sova i lägenheten för första gången. Dock inte utan nattlampa ;) Natti natti!

Hejhej!

Tar en paus på en liten karl fläck i min säng och känner att jag sitter i ett hav av saker. Men snart så! Det är inte mycket kvar nu! Det är lite dåligt med både bloggandet och fotandet just nu och det lär inte bli så mycket mer av det de kommande dagarna heller. Imorgon åker vi till lägenheten med massa möbler och annat och stannar åtminstone en natt. Ska bli superkul att få in lite möbler och se hur det kommer bli! Hoppas bara jag tänkt rätt med allt!



God mat och bra film

Efter supergod lax, grill cheese och hemmagjord klyftpotatis tillbringades resten av kvällen i soffan. Först med Ernst och sen Kodnamn Lisa som kom ut i måndags som Heidie lyckats roffa åt sig på hemmakväll(som för övrigt var sjukt bra!!) och till det mjukglass med chokladsås och jordgubbar. Helt enkelt en perfekt kväll!
 

Underbara sommar

Sitter med mamma och Heidie på framsidan av huset och dricker rosé och lyssnar på porlet från fontänen. Underbart efter en dag med matteplugg(håller på med en förberedande kurs på nätet inför högskolan).







Rocky road

Det är få saker som är så gott till kaffe som rocky roads. Receptet kommer från början från Leila
 
Ingredienser:
600g mörk choklad
2 påsar gräddkola
2 nävar minimashmallows
2 dl salta jordnötter
1 dl pistagenötter
 
 
 
Gör så här:
1. Skala pistagenötterna
 
2. Ha i allt utom chokladen i en bunke
 
3. Smält chokladen och blanda med resten av ingredienserna
 
4. Häll ut allt på en plåt eller bricka och ställ i kylen
 
5. När chokladen stelnat, ta ut plåten/brickan och skär i fyrkanter
 
Klart!
 
 

Gårdagens fynd

När man minst anar det hittar man det man letar efter. Denna gång var det en drygt 30cm hög Buddhastaty! Har letat och letat efter en fin buddha som inte kostar 700 spänn och igår så stod den här och väntade på mig på rean för 99 kr. Lycka!
 
 

Kupolen

Idag åkte jag, Sarah och Tessan till kupolen i Borlänge och shoppade lite! Köpte en grej jag letat länge efter som jag tänkte visa imorgon.

KTH here i come! :D

 

Finbesök

Igår fick vi besök av morbror Friedrich, Christina, Sofia, Robert, söta Emma och lilla fina Hugo på två veckor. 
 
Det blev en jättemysig lunch och sen satt jag och gosade med Hugo i nästan två timmar!
 
Medan Emma satt och åt smultron med grädde!
 
Välkommen till världen lille Hugo!
 

Grattis på födelsedagen storasyster!




Rensar som en tok

Har rensat så mycket i helgen så jag tror öronen står rakt ut snart! Puh, det är jobbigt att flytta. Men nu är ena garderoben tom på grejer i alla fall och den andra är inte i närheten lika full med grejer. Men lite roligt har det varit ändå när jag hittat på massa gamla saker från när jag var liten. Jag kommer aldrig förstå hur man ska kunna slänga gamla leksaker. Jag kan det då inte i alla fall! Min stora kista med gosidjur kommer få följa med till Stockholm och inte ett enda av dom kommer slängas så länge jag lever!
Igår kväll tog jag en paus i rensandet och gick ut på udden med mamma, pappa och Dezzie i kvällssolen med tre glas vin. Helt underbart att ligga där och kolla på sjön med ett glas rosé i handen!
 
 
Underbart var det även utan rosé tyckte Dezzie
 
 

Hej lägenheten

Idag var det andra gången jag sa hej till lägenheten och första gången jag själv läste upp den med min nyckel. Den var faktiskt större än jag kom ihåg att den var!(om ni undrar vad som ligger på golvet så är det Dezzies bädd)
 
Första lilla lasset med grejer som vi passade på att ta med nu när vi ändå skulle ner och få nyckeln bestod av köksgrejer och lite andra nödvändigheter. Mina tekoppar har nu fått ett eget skåp!
 
Sen fick jag en ny kärlek idag också som bestod av en bastant säkerhetsdörr. Jag kom faktiskt inte ihåg den sen visningen men jag blev överlycklig när jag såg den. Den kommer användas flitigt med tanke på min förmåga att oroa mig och noja kan jag säga.
När vi packat upp klart tog vi en prommenad i skogen runt knuten och sen var vi redo för avfärd hem mot lilla Sälgnäsviken igen!
 

Nu går första flyttbilen!




Rensar och packar

Jag var så trött igår kväll så jag orkade inte gå och hämta kameran för att lägga in bilderna från min lilla syverkstad som jag hade i förrgår. Idag har jag rensat och packat ner en massa saker i lådor och det ser ut som om jag kommer göra det resten av dagen också. Och antagligen hela helgen... 
 
Vimpeln ska jag förresten ha på min lilla balkong sen!
 

Fodral

Det är så himla kul att kunna göra egna saker och bli riktigt nöjd med resultatet! Idag har symaskinen gått på högvarv då jag sytt klart fodralen till grodan, sytt 3 örngott och vimplar. Sen har jag klätt in en låda också och klippt ut tyget till sänggaveln jag ska tillverka lite senare. Jag har suttit flera timmar och bara fixat och donat och varit helt i en annan värld. Man behöver sånna här dagar ibland!
 
Kuddar, låda och vimplar visar jag imorgon. Här har ni fodralen och en liten beskrivning
 
Det som behövs förrutom sygrejer:
*Dragkedja
*Fleecetyg eller annat stötdämpande tyg
*Ett fint tyg
 
Dragkedjan var jag så smart att jag tog från pennfack på extrapris på Panduro för 12kr/st
 
Fleecefilten kommer från Ikea och kostar 10 kr och tygen kommer också från Panduro och var på extrapris för knappt 50kr/m
 
När man har det är det bara att sätta igång med det roliga!
 
 
Sammanlagda kostnad: ca 50 kr för båda
 
 

Ännu ett tips och tjejkväll

Om du har en långkjol på dig som består av ett sorts skynke man kan köpa utomlands och ska åka bil med denna, tänk på att skynket är delat och därmed kan bre ut sig rätt rejält när du sitter ner. Annars kan detta resultera i ett väldigt blött hörn på tyget om du lyckas stänga bildörren på den uthängande kjolen och åker från Storvik till Vallhov.
 
Detkänns som om det har börjat bli lite väl mycket tips från coachen nu på kort tid, AKA en rätt hög klumpighetsnivå för min del...
 
Är nu hemkommen från en mysig tjejkväll hos Emma med jättegod tacos och paj samt en del planerande om ett litet äventyr senare i sommar. Mer om äventyret berättar jag senare när det börjar närma sig. Kvällsunderhållningen bestod av håltagning i Sarahs öra!
 

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt