Veckans hiss och diss

Jag måste ta två dissar den här veckan. Så självklart tar jag tre hissar eftersom det finns många fler saker som är bra än vad det finns saker som är dåliga här i livet!

Veckans Diss 1: Att Norge inte har dödsstraff vid väldigt speciella fall.

Veckans Diss 2: Idioter som stjäl får från Högbo bara för att halshugga dem och sedan dumpa dem i skogen.

Veckans Hiss 1: Att onepiece är så jäkla skönt.

Veckans Hiss 2: Alla underbara människor som får mig attt må bra

Veckans Hiss 3: "Om èn mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise"



Kollaget

Nu är det uppe och såhär blev det. Riktigt nöjd! Ska bara bygga på det lite neråt sen.





My quote



Veckans citat

"There’s a little truth behind every ”just kidding”, a little curiosity behind every ”just wondering”, a little knowledge behind every ”I don’t know” and a litte emotion behind every ”I don’t care”"

beatrice vad-schütt klockervold


Berglunds Bageri

Idag åkte jag och pappa först in till Gävle och köpte vandringskängor till mig. Så nu ska jag förhoppningsvis slippa skavsår i fortsättningen. Det låter nästan för bra för att vara sant.
Efter det åkte vi in till Jula och köpte krokar till mitt kollage och jag hittade en scooby doo-film! Har letat efter en sån aslänge nu och nu har jag äntligen hittat den! Överlycklig!!

Sen var jag till Berglunds Bageri där Sofie jobbar och träffade Tessan, Marcus, Andrea, Elin och Emma. Och Sofie såklart





Mycket gott med kannelbulle till lunch!

Mys

Tack mamma för det här underbara plagget! Det absolut skönaste jag äger!


Rabies?

Verkar som om jag fick lite mer myggbett i lördags än vad jag trodde. Slog 2 myggor tror jag under hela kvällen och märkte inte att det var så många fler. Min gissning är att det var ganska många fler för vad jag vet kan inte 2 myggor åstadkomma över 170 bett. Jag överdriver inte ens. Jag har räknat några gånger nu. Kan dock vara så att jag räknat några flera gånger men det är inte så lätt att räkna när hela benen är täckta av dom.

Blåmärket/bulan tackar jag Robin Walentowski för.

myggbett

Veckans hiss och diss

Veckans Hiss: Danmarks mjukost
Kan vara det godaste pålägget som finns

Veckans Diss: Hundkoppel med elastiskt handtag
Till för att hunden ska studsa tillbaka när den drar. På något sätt blir det dock alltid jag som studsar.
dezzie

It's my party

Tack igen alla för en jätterolig kväll igår! Jag hade så sjukt kul!












Nu på morgonen har jag, tessan och sofie slappat och kollat på pirates. Jag råka dock somna pga en aning skallebank

Tagga!

Tagga party ikväll nudå! Bord, stolar, regnskydd och grill fixat. Nu är det bara till att hoppas på att vädret är på min sida och att vänta på att folket ska börja komma. Än så länge verkar det som vädret och jag är ganska pra kompisar iaf.


Veckans citat

"No one can make you feel inferior without your consent"

Danmark

Kom hem från Danmark igår efter en riktigt skön vecka. Lite för mycket regn kanske men vi var ute på äventyr ändå. Här kommer lite bilder

Vi er røde, vi er hvide
Vi står sammen, side om side

strand
hjärta
hjärta
tassar
sten
föl
adenner
adenner
föl
kaninbäbisar
kaninbäbis
kaninbäbis
danmarks högsta punkt
Var upp på Danmarks högsta punkt också. Det var en fin liten kulle.
solnedgång
solnegång
På vägen hem var vi på en sandutställning. Helt sjukt vad detaljerat dom har gjort det.
sandskulptur
sandskulptur
Längtar tills nästa sommar!

Översättning, tack!

En fråga till någon som är bra på franska. Vad blir "qu'est-ce qu'elle va manger, moi ou la salade?" på svenska? Det kan väl inte vara möjligt att någon skriver "vad ska hon äta, mig eller salladen?" i en franskbok för nybörjare?


Öppna eget

Har kommit på världens bästa affärsidé så jag funderar nästan på att öppna eget. Beas fotpeeling! Väldigt effektivt. Man behöver inte för göra något förutom att gå på en asfalterad väg med en skock broms efter sig och skavsår. Bort med skorna så är det bara att pina på sen! Det blir dessutom extra effektivt om man samtidigt håller i kopplet till en 34 kg dobermann som helt plötsligt blir jätterädd för något i skogen och börjar dra som en tok. Som sagt, riktigt effektivt!


Veckans citat

"Take life with a grain of salt, a slice of lime and a shot of tequila"

Riktigt god lunch idag! Lagade omelett med ost och basilika och till det åt jag melon. Supergott! Nu sitter jag och kollar på blixtarna och regnet och pluggar lite français. Tänk att jag alltid lyckas ta på mig mer jobb än vad jag egentligen hinner med. Eller nja, har lust att hinna med rättare sagt. Plugga in två franskakurser som normalt sätt tar ett år var, på ett sommarlov var väl kanske lite att ta i. Men man kan ju inte säga att jag har för låga målsättnigar i alla fall!

Snart klar

Nu har jag hållit på med kollaget i flera timmar och är alldeles strax färdig. Det är bara till att sätta upp det på väggen nu men det måste jag ha lite hjälp med så det tar jag imorgon. Blev riktigt nöjd med resultatet, över förväntan bra faktiskt! Vill jag dessutom lägga till några fler bilder så behöver jag bara klistra dit en till rad A4 och fortsätta på det som redan finns. Så nu är jag både sjukt glad och sjukt trött!

Nu ska jag titta lite på TV och sen ska jag ut och ta ett kvällsdopp innan jag går och lägger mig. God natt

Blir nog bra!

Ja men det var A4 vi sa va?

Sen kväll

Senaste målningen som jag målade för tre dagar sedan. Nog den största jag gjort hittills ca 55x55 men den tog bara 2 timmar vilket väldigt kort tid jämfört med hur många timmar jag brukar lägga ner.

Pandora

Uppgift på bilden att göra en bild med orden: lycka, sorg, god och ond. Blev en bild av mitt pandoraarmband.

Mittåkläppen


Farfar och jag -94


Sälgnäsvikens udde


Sommarprojektet

Ett litet problem har uppstått med mitt kollageprojekt. Jag har inga stora papper som jag kan använda för att skydda väggen med när jag tejpar upp bilderna. Mindre bra. Och jag känner inte direkt någon jättelust att klä in en hel vägg med dubbla A4. Dels för att jag starkt tvivlar på att resultatet kommer bli så bra och dels för att jag helt enkelt inte tycker det är så jättespännande att lägga ner några timmar på att klä in en vit vägg med vitt papper..

Menmen jag får se till att hitta en lösning, eller göra det enkelt för mig själv och helt enkelt köpa lite större papper. Dessvärre kommer jag inte hinna göra det på ett tag så bilder på kollaget kommer nog ut om någon vecka istället. Så länge tänkte jag lägga ut lite bilder på lite målningar mm som jag gjort förut och en som jag gjorde för någon dag sedan.

Förresten så är jag nästan helt färdig med rummet nu. Bara ett nytt överkast och nya gardiner som ska köpas samt en stor tv-bänk som för tillfället står mitt på golvet som ska ut. Till och med garderoben är helt iordning! Bilder på rummet kommer senare!

Grattis Marina!

Grattis kära syster på födelsedagen! Hoppas du får en underbar dag! <3


Städning

Håller nu på att rensa hela mitt rum! Ska möblera om lite och sätta upp ett stort kollage på lite allt möjligt som jag har tänkt ska täcka en halv vägg. Får se hur det blir sen och lägger upp bilder på det också. Har suttit och valt ut bilder från internet och massa gamla fotoalbum som pappa har varit snäll och skrivit ut åt mig. Sen har jag suttit och klippt ut allihop ca 150 st. Allt som allt har det nog blivit ett antal timmar jag suttit med kollaget nu men jag tror det kommer vara värt det när jag väl blir klar med det. Men så var det det här med att jag måste städa mitt rum också innan jag väl börjar att sätta upp kollaget vilket kommer ta sin lilla tid det också.

Idén till det fick jag frånden TV-serien The Killing som nog är en av dom bästa jag sett på länge. Stort + är att Joel Kinnaman har en av huvudrollerna. Stort - är att det bara kommer sändas 3 avsnitt av 13 nu. Resten kommer dom vänta med att sända tills senare.
I alla fall så hade tjejen som blivit mördad ett kollage på väggen som jag tyckte var snyggt så jag bestämde mig för att göra ett eget, dock mycket större.

Slut på pausen. Nu blire att förflytta sig till garderoberna som jag skjutit på så länge som det gått. Men nu är det bara dom kvar tyvärr. Och damsugningen såklart men det är lite svårt att börja med den när halva golvet används som garderob...
städa

Välkommen!

Hej och välkommen till min nya blogg! Blev helt plötsligt så jäkla sugen på att skapa en ny blogg. Har haft en förut men tröttnade på att skriva så vi får väl se hur länge denna håller sig... Det kommer at ett tag innan jag verkligen kommer igång att skriva eftersom jag måsta fixa till designen på sidan först och främst och har en hel del annat att göra.
Hoppas ni gillar vad ni ser iaf!

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt