Björnsafari i Ockelbo


Björnide
Sjukt mycket uppstoppade djur där vi åt. Hela väggarna. Hela taken.
Björnmacka. Smakade helt okej men var lite svår att få ner när man tänkte på att man åt björn.
Efter det hälsade vi på älgar
En älgbebis! Hur söt som helst och den nosade på min hand :)
Mamma jag har ångrat mig. Jag vill inte ha en papegoja i julklapp. Jag vill ha en älg!


Veckans citat

"I'm on a seafood diet, I see food and I eat it"

God natt

Har varit en riktig pluggdag idag. Haft fysik B och matte C för första gången och nya lärare i båda ämnena. Eller ja nygammal i matte eftersom jag förut hade abed i fysik. Får hoppas det går bättre i matten än vad det gjorde i fysik a. Enda vg jag fick förra året. Ska gå och lägga mig aldeles strax nu. Kom precis hem från siggan. God natt!

Söndagens dagsverk

Sämre kamera dock för den andra måste laddas innan jag kan änvända den

Gott! Synd bara att jag glömt äta dom för det var typ bara 5 kvar som gick att äta :(

Syns inte så bra vad det står men "there is nothing wrong with loving who you are" står det i alla fall
Kom på att jag behövde en sån!

Veckans hiss och diss

Veckans Hiss: Att det kändes helt okej att börja skolan igen

Veckans Diss: Tandkräm. Onepiece klart största fiende.

Storsjöns ljuskväll


Målar lite

Vi får se vad som växer fram härnäst
Tycker om att hålla på med flera målningar samtidigt för då behöver jag aldrig sitta och bara vänta på att den jag håller på med ska torka

Inte helt fel

Äta tacos ute på terassen med spegelblanka storsjön som utsikt är ett helt okej slut på första skolveckan!
Och nu ska jag ta och måla och sen titta på fångarna på fortet med familjen. Älskar fredagar

Tacos

Är jäkligt hungrig just nu efter dagens brännboll. Ska göra tacos med mamma om två timmar. TVÅ TIMMAR. En hel evighet ju!


Regn

Mys med regn när man får vara inne men inte så mycket när man måste gå ut i det

Veckans citat

"Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance"

Låååång dag

Satt av typ 5,5 timmar idag. Lite smått långtråkigt för jag kunde inte göra så mycket. Det enda jag bidrog med var att hjälpa två ettor med att skriva upp lite nummer, hjälpa till med excel samt att låna ut min skoldator. Och det där med att låna ut datorn tycker jag var lite smått irriterande eftersom förra gången jag lånade ut den fick jag en skuld på 666kr eftersom en viss person bröt av skärmen på mitten. Då hade jag nämligen gjort fel som lånade ut min dator. Men nu helt plötsligt var det helt okej när någon bestämt att vi skulle göra det eftersom dom tagit bort datasalarna och ettorna skulle skriva lab.rapporter på datorer. Vi skrev nämligen på ett kontrakt om att vi inte får låna ut våra datorer till någon. Och visst jag fick betala 666 spänn för att jag gjorde det och min dator "oturligt nog" bröts i två delar eftersom vi alla tre gjort fel. En bröt av den. En fick låna den. Och en lånade ut den. Vi fick betala samma summa. Eller kommer få rättare sagt eftersom ingen av oss har fått någon faktura än. Men när jag då har fått betala 666 kr för att jag lånade ut den 2 min (jag satt bredvid när jag lånade ut den) tycker jag inte riktigt det är ok att någon säger åt mig att jag måste låna ut den.
Visst det var ju bra att vi bondade lite med några ettor men då tycker jag att man kan göra det på något annat sätt och inte bryta de papper vi skrivit på.
Aja nu ska vi muntra upp oss! Var just inne på weheartit igen och hittade dom här

I morse

Var så himla fint ute med dimma i morse. Så då åkte kameran fram

Buhuuuuuu

Skulle cykla till skolan och då gled jag till med foten så klacken gick av :'(

Myskväll

Sitter nu i sängen i min onepiece och väntar på att game of thrones ska ladda. Första dagen i skolan idag och det känndes helt okej. Kort slapp-dag vilket ser ut att hålla i sig resten av veckan också om man kollar på schemat. Fick schemat för hela höstterminen också och det var inte alls så illa som jag trott. Misstänker dock att vårterminen kommer bli aningen jobbigare för jag tvivlar på att "nv:s klart jobbigaste år" kommer se ut såhär för då förstår jag verkligen inte vad alla pratar om.

När vi slutat för dagen gick vi först och beställde ett nytt passerkort åt mig eftersom jag, som med allt annat, tappat bort det för några månader sedan. Kommer på posten med fakturan på 200kr!
Efter det gick jag tessan sarah sofie och andrea till rese och hämtade ut lite busskort och sen bar det av till sibylla några meter bort. Flottiga strips <3
Medan game of thrones laddas är jag inne på weheartit.com. Japp, beroende, jag vet. Men det är ju bättre än spel i alla fall

Skolstart!

Sitter nu på siggan och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att cykla iväg via tessans till skolan. Ska bara gå från 10 till halv 2 så det blir en lugn start. Men jag tycker det är ganska skönt att vänta. weheartit.com är ganska bra underhållning och inspirationskälla när man har tråkigt

Akvarell

Borde packa upp väskan sen Nysätern samt leta cykelnyckel samt städa. Men i stället sitter jag otippat nog och målar.

Nysätern sista gången i sommar

Jahapp. Då var det skola imorgon då. Det förstör min dag lite att tänka på även fast den inte kunde vara bättre. Det regnar. Och jag älskar det. Så himla mysigt att få ligga i sängen under täcket i en onepiece och få lyssna och se på regnet utanför. De absolut bästa dagarna som finns är när det regnar. Bara få sitta inne och måla hela dagarna och lyssna på regnet med sällskap an Dezzie. Som sagt bättre dagar finns inte.

Här kommer lite bilder från Nysätern. Sista gången jag var där för i sommar. Längtar redan till hösten. Blev inte så många bilder den här gånger för vädret var inte det bästa men här är några i alla fall.
Kanske kommer någon mer bild lite senare från släktträffen. Vi får se.

Veckans hiss och diss

Veckans Hiss: Att jag numera är stolt ägare till alla 6 smurfglasen!

Veckans Diss: När man lagt telefonen bredvid sig när man målar och av misstag satt på den på högsta ljudnivå och man får ett sms samtidigt som man håller på att göra ett väldigt rakt sträck.

Veckans citat

"When you've got something to prove, there's nothing greater than a challenge"

Prommenad

Bilder från dagens prommenad

Skisser

Skisser ser ut såhär efter att man tittat på Pirates of the Caribbean. Nu blir det sängen för min del. God natt!

Pirates

Gymmade med Tessan i typ 1,5 timme. Oh jäklar vad det märks att man inte tränat på någon vecka. Och att jag inte alls är van vid att gymma. ONT. Mina höfter protesterar så mycket dom kan. Måste säga att dom är ganska duktiga på det. Dom måste ha övat i smyg.
Efter gym blev det american men först hem till tessan och hämta film. Sen siggan och kolla på första pirates-filmen. Har tappat bort min egen tror jag för jag har letat hur länge som hest efter den i någon månad men hittar den inte. Var iaf supermysigt att att se den igen, speciellt i en onepiece. Tog nämligen med den till viken
Jag säger som min kloka syster, vissa människor är rent av välskapta.

Gym

Jag vet. Jag är störd som tycker att dom är söta. Men det gör jag i alla fall och ska jag någonsin ha en katt så ska jag ha en sån!
Nu blir det snart gym med Tessan. Sen american(sallad(a)). Sen film på siggan.

Prova mig fram-dag

Har målat flera timmar idag men mest testat mig fram eftersom jag inte riktigt är van vid akvarell än. Kanske börjar få kläm på det snart. Ska gå och lägga mig nu och spara lite kraft inför morgondagens gympass med tessan. Precis som Dezzie gör här. God natt!
tycker den blev lite gulli ändå :)

Prommenad efter regn

Har precis ätit omelett efter en tur på ängen. Nu tänker jag fortsätta måla.

Morgonmys

Sitter i mitt nyfixade rum och skissar lite, lyssnar på Yiruma med Dezzies snarkningar som bakgrundsmusik och ser ut på det ruskiga vädret. Mys!

Veckans hiss och diss

Veckans Hiss: Att jag börjat måla med akvarell samt att mitt rum nästan är färdigt!

Veckans Diss: Slaktfilmer som The Texas Chainsaw Massacre. Det funkar ju inte ens att sitta bakom en kudde och inte titta för man hör ju exakt vad som händer ändå och får sjukt äckliga bilder på hjärnan som inte går att få bort. Sen får man så jäkla svårt att somna efteråt i ett antal nätter.

Morgontrött

Dezzie sprang in i fönstret det första hon gjorde imorse. Inte bara jag som är morgontrött med andra ord..

Auktion

Var ju på auktion idag och både jag och mamma hittade några fynd. Var där i typ 8 timmar tror jag, men det var kul. Köpte två sockerlådor(typ trälådor som jag ska ha mina målargrejor i), tre skålar till penslar och och en pedistal. Hihi var ingen som ville köpa pedistalen så jag fick den för 20 spänn. Riktigt fin, lite skitig bara.
Alla försäljningsknep är tillåtna, haha

Akvarell

Fick ju akvarellgrejerna igår. Ska bli jättekul att få börja måla sen.
Snart bär det av till auktion i Trösken. Får se hur det går!

Solnedgång

Satt och tittade på solnedgången på udden med mamma, pappa, dezzie, några filtar och ett glas rosé ikväll. Så himla mysigt.

Lite coolt att spegelbilden kom med i glaset.
Akvarellfärgerna kom idag också så i morgon blir det att måla en massa

Good morning

Var till Tessan och kolla på film igår med Elin och Ludde. Först såg vi Motorsågsmassakern. Typ hur äcklig som helst. Jag hatar slaktarfilmer. Vet värsta är att det inte ens hjälper att sitta bakom en kudde för man man vet exakt vad dom gör ändå. Sen kolla vi på The Grudge som var ganska mycket mindre äcklig. Efterdet var min mami jättesnäll och gick till dörren och hämtade mig :)
Det stod ju att Motorsågsmassakern var verklighetsbasserad i slutet men jag hittar verkligen ingenting om det. Ska fortsätta kolla lite. Men jag tycker det vore lite konstigt om en familj slaktar 33 pers på de mest vidriga sätt och äter upp dom utan att det står ett dugg om det.

Julklapp?

Hej mamma, bara så du vet så vet jag vad jag vill ha i julklapp! Puss!

Veckans citat

"If you do not hope, you will not find what is beyond your hopes"

Mitt rum

Nya gardiner och överkast! Bara en kudde kvar som ska köpas till min fåtölj. Såhär blev rummet.



Prommenad på udden


Vem har sagt att hundar inte kan le?

Morgonsamtal

Ringde just och väckte elin med denhär:

GULLEFJUN av Borghild Arnér

 

Det var en kyckling som hette Gullefjun, han skulle ge sig ut på promenad.
Och solen lyste och gräset lockade och hela världen var så hjärtans glad.
Det fanns ett hål uti hönsgårns nät, där genom trippade med lätta fjät,
den lilla Gullefjun, med mjuka silkesdun och alla hönsen sa: Ka-ka, ka-ka!

 

När Gullfjun kommit en bit på vägen, då mötte han en svart och gammal katt.
Men Gullfjun trodde inte han var farlig, så han blev inte rädd ett enda skvatt.
Men katten slickade bums sin nos, han tänkte nog av Gullfjun göra mos.
Den lilla Gullefjun, med mjuka silkesdun. Och alla hönsen sa: Ka-ka, ka-ka!

 

Men plötsligt hörde Gullfjun nån som skällde och det kom rusande en väldig hund.
Då tyckte katten det var bäst att springa och så försvann han på en halv sekund.
“O, kära hund” sa lilla kycklingen, “du räddat mig, du kan få bli min vän.”
“Tack lilla Gullefjun, med mjuka silkesdun.” Och alla hönsen sa: Ka-ka, ka-kaaa!

 

Tycker det var lite otrevligt att hon la på efter första värsen dock.


Tror nog hon blev lite glad innerst inne i alla fall! Nu ska jag fortsätta måla så jag kanske blir färdig med den jag håller på med idag för senare idag blir det till att åka in till sandviken med mamma och köpa akvarellfärger. Efter det blir det filmkväll!


Igår kväll

Var ut och fota lite igår. Det hjälpte mot huvudvärken men den vill inte riktigt försvinna för jag fick tillbaka den när jag vakna imorse. Aja här är bilderna jag tog igår iaf.

Film

Fick lite huvudvärk så jag satte mig och kollade på lite film. Going the distance. Kollade på den med Elin och Ludde i lördags men den fick inte så mycket uppmärksamhet då så nu tittade jag på den igen. Den var riktigt bra! Och sjukt rolig vissa stunder.
Pausade dock mitt i för att gå ut och knäppa kort på himlen som var jättefin just då.
Funderar på att ta en prommenad med kameran och kanske bli av med huvudvärken en gång för alla. Tror jag ska pröva det.

Kanske inte vacker men sällsynt!

Jag tyckte den blev ganska söt i alla fall!

Nya krukor

Letade fram två krukor ute i boden och planderade om mina blommor. Dom var inte så fina nu när vi varit borta en del och jag glömt bort att vattna dom när jag väl var hemma. Men nuså hoppas jag att dom kryar på sig! underar dessutom på att klä om min vattenkanna så jag tycker det kanske är lite kul att vattna blommorna. Eller ja, så jag kanske ser den lite oftare så jag kommer ihåg det..
Nu tänkte jag fortsätta måla på en teckning jag har hållt på med ett tag. Får ta tag i vattenkannan senare.

Motorstopp

Var till moster Anne på engsbergs herrgård  med mamma och Heidie och åt lunch idag. Var jättefint där och dom hade jättegod västerbottenpaj.
På vägen hem tänkte vi ta en prommenad i Hemlingby men det började åska och regna så vi åkte till plantagen i stället. När vi var färdiga och skulle hem så tyckte bilen att den gått tillräckligt idag.  Blev till och ringa pappa som åkte från jobbet in till plantagen och ställde en ganska enkel diagnos. Slut på batteriet. Men med lite farthjälp kom den igång igen!
Nu är jag hemma och tittar på Irene Huss-den som vakar i mörkret.

Tänka om?

Började fundera lite på det där med låttexter på garderoben. La fram förslaget för Heidie och hon tyckte att det kanske skulle bli lite för mycket nu när jag har kollaget. Höll med henne när jag väl gick in i rummet och tänkte strunta i det ända tills jag gick och la mig i sängen. Då fick jag ännu en idé. När man ligger i min säng så ser man hela garderobsväggen, soffgruppen, kollaget och "sen kväll" tavlan. Samt lutväggen ovanför garderobväggen.

Förrutom låttexterna som jag faktiskt tänker göra så tänker jag också sakta men säkert börja fylla min snevägg med akvarellmålningar. Skulle vara så jäkla coolt om man bara kunde ligga i sängen och se allt, och ja det blir sjukt mycket som pågår på mina väggar men jag tror verkligen att det kommer bli riktigt riktigt bra.
Om det inte blir det är det ju bara att ta bort det igen då. Så enkelt är det med det. Såhär hade jag tänkt ungefär. Ingen bra bild men man fattar bättre vad jag menar iaf.

Nytt projekt

Kom hem från gävle för någon timme sen med en del kläder, men dock inga akvarellfärger. Gick först till hobbyaffären vid rådhuset där dom inte hade några och sen till En målarbutik på söder där dom var hyfsat dyra så jag ska ta och kolla på lite andra ställen innan jag bestämmer mig.

Kom på ett nytt projekt till mitt rum som jag tänkte fixa innan sommaren är slut. En av mina takväggar är ju garderober så jag tänkte klä in dom fyra skjutdörrarna i låttexter. Tror det kan bli bra!

God morgon

Gick upp tidigt idag för att åka med mamma in till Sandviken för att sen åka buss till Gävle med Tessan. Ska köpa akvarellfärger och lite annat men jag råka glömma lappen hemma med allt jag skulle titta efter så jag kommer säkert behöva shoppa någon mer dag framöver. Måste iaf in på ikea i valbo för att köpa en mini-tv-bänk och en pall.

Furuvik

Var till Furuvik i dag med Marina Daniel Emil och Linnea. Vi fick lite dåligt väder efter en stund men vi åkte karuseller ändå efter att Daniel köpte lite regnkappor.




Tittade på film hos Ludde igår där Marina var snäll att hämtade upp mig och sen sov jag hemma hos henne och Daniel i Gävle.

Tack

Tack för att du är min vän och för att du lyssnar

Veckans hiss och diss

Veckans Hiss: Att 95% av alla mygg som brukar vara i Nysätern inte hade behovet att närvara iår

Veckans Diss: Att jag har börjat ha väldigt svårt att sova

Går upp i limningen!

Har försökt sova i 2,5 timmar nu men det går bara inte. Jag ligger bara och tänker hela tiden och det går inte att sluta! Känns som, jag vet inte riktigt, men som om jag nästan skulle vilja göra något radikalt. Känns som om jag skulle vilja ägna mycket mer tid åt min kreativitet och börja leva livet fullt ut ännu mer än vad jag redan gör. Bara skita i vad alla andra tycker och bara leva. Det finns så mycket jag skulle vilja få ur mig som bara ligger och bubblar. Skulle vilja börja måla 10 ggr så mycket mer och inte för något syfte utan bara för att jag känner för det och får idéer som jag vill utveckla på papper. Helt ärligt så skulle jag i princip vilja sluta med saker som ta för mycket tid. Som att i över huvud taget titta på tv eller film om det inte är för att umgås med vänner eller familj. Och att nästan sluta med att sitta vid datorn om det inte är för att fixa med bilder eller musik. Typ kolla facebook en gång per dag i typ 5 min och sen ägna livet åt bättre saker som att våga uttrycka mig så som jag känner för att göra. Det enda jag egentligen skulle göra på internet skulle vara att söka inspiration och blogga för att få lite perspektiv på saker och ting.

Jag vet inte men jag skulle vilja våga skriva in alla texter som jag skriver på bloggen, även fast dom jag ibland skriver om känner igen sig och vet att det är dom jag skriver om. Men varför skulle jag egentligen låta bli om jag känner för att få ut dom och sluta tänka på dom(för det är självklart så att jag aldrig ens skulle tänka tanken att hänga ut någon person)? Jag kan ju bara vara den jag är och helt ärligt så vill jag verkligen inte vara någon annan heller. Jag tycker inte det är något fel med det. De som inte gillar det jag skriver får väl helt enkelt låta bli att läsa det då. Jag får jämt upp texter i huvudet och när jag väl börjar skriva ner dom på papper går det inte att sluta. Jag kan skriva 10 fulla a4-papper ibland.

Att texterna ofta kanske inte är så glada är väl egentligen på något sätt bra. Det tycker jag i alla fall. Jag menar jag skriver ju för att få ur mig saker. För att få sluta tänka på dom. Jag mår bra och jag är lycklig. Jag har ett riktigt bra liv men självklart som alla andra har jag upp och nedgångar men för att slippa nedgångarna tycker jag det är jätteskönt att skriva. Så varför skulle jag egentligen låta bli?

Just nu är jag så jäkla sugen på att börja måla med akvarell. Tror jag tar på mig lite väl långa projekt när det gäller målning och jag tröttnar ofta i slutändan. Så jag tror inte jag ska ta på mig något långtidsprojekt förrän jag verkligen har tid för det. Kanske det dröjer ända tills nästa sommar. Vem vet.

Men tänk vad mycket mer tid jag skulle få om jag började måla varje dag efter skolan som avkoppling från läxor. Jag menar att titta en timme på tv går ju så jäkla snabbt och man drar alltid ut på tiden för att slippa gå tillbaka till läxläsandet. Men att måla eller varför inte ibland bara gå ner på bryggan och sätta mig i en halvtimme. Det ger så mycket mer och man slappnar av utan att slösa så mycket tid när man ändå inte känner att man tagit någon paus efter dator eller tv.

Dessutom vill jag gå in ännu mer än vad jag gjort förut för skolan men samtidigt känna att jag har ork till det. Jag vet inte riktigt men det känns så för tillfället iaf.

Jag förstår om det här inlägget är helt knas och kanske ibland helt oförståeligt men jag är trött och som alltid helt knas på kvällarna. Om en vecka kanske jag känner helt annorlunda, vem vet. Som sagt är det sent så nu ska jag försöka slapna av och lägga mig på mammas spikmatta. God Natt!

Inpackning och ansiktsmask!

Har precis fixat en hårinpackning och en egengjord ansiktsmask på 3 msk honung och 1 tsk citron. Känns son jag behövde det efter en vecka i fjällen med myggolja. Nackdelen är dock att honungen rinner och nu är allt kladdigt. Sen har jag också lite svårt för att låta bli att äta på den.

Veckans citat

"Heaven's not the place that you go when you die, it's that moment in life when you actually feel Alive"

Nysätern

















Hade sjuk tur när jag tog det här kortet. Inte ofta man får ett så bra kort på en hund när man är ensam men precis när jag skulle knäppa det så fick hon syn på något till vänster men gick inte iväg utan sträckte bara på sig och stängde munnen (det var så varmt så hon flåsade hela tiden)


På lämmeljakt i trädgården


















Fjällridning i Nysätern


Ett tips till er som funderar på att köpa stuga i Nysätern: Sätt upp staket om ni inte vill ha besök av grannarna



Vadå flytta på sig?


Ett växande tak

Sarah: här har du en! Dezzie började springa efter den och så stannade den och fräste åt henne och när hon förskräckt backade så hoppade den upp typ 4 dec upp i luften och försökte bita henne! Aggressiv "hamster"(lämmel) när till och med en stor dobermann blir rädd. Inte för att Dezzie är den modigaste men ändå..










Linbana med dobermann


Efter en dag på fjället blir till och med den mest vältränade lite trött

Home again

Kom hem från Nysätern för nån timme sedan och stannade på viking i sandviken på vägen hem för att köpa kebabo så nu är jag lagomt mätt. Ska snart börja packa upp resväskan snart och lyssna slut på mina 10 timmar spotify.Efter det blir det premium! När jag är färdig blir det dagens avsnitt av The Killing och kanske om jag orkar ska jag ta och lägga in lite bilder från veckan på datorn

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt