Passar på

Idag tänkte vi passa på att ta en sista långpromenad på fjället i och med att vi åker hemåt imorgon. Jag trodde ju att vi skulle stanna någon dag till men nu när det blir som det blir tänker jag ta tillfället i akt och åka hem till Bella på lördag. Bara mysa och prata skit, mycket bättre än så blir det inte. Jag saknar mina fina vänner hemifrån en hel del. Isabelle träffar jag ju på någon gång i månaden i alla fall men eftersom hon är den enda som bor kvar hemma i Sandviken, och övriga inte åker hem så ofta, och det är så svårt ibland att pricka så att jag också gör det, så träffar jag dem så sällan. Jag menar till och med Bella träffar jag ju för sällan, de andra ser jag ju knappt alls känns det som. Förutom William då som bor i samma stad som mig. Är något glad för att jag lyckades få ner åtminstone honom till storstan kan jag säga! Annars vettetusan vad jag gjort.

De här bilderna är nog en av de få saker som faktiskt får mig att längta tillbaka till sommaren (jag som älskar hösen). Min, Bella, Emma och Sofies lyxfrulle hemma hos Emma i Storvik och kräftskiva i Sofies underbara lusthus. Åh som jag saknar dem!
 
 
 

Dagens fångst

Idag var det något blåsigt. Och kallt som attan. Men hade jag någon jacka med mig? Nepp! Som tur var hade bästa farfar med sig en extra jag fick låna för åh, så fint det var ute!
 
 

Tar emot idag

Just idag är en sån dag då pluggmotivationen ligger på cirkus nada. Gick upp tidigt som vanligt men det hela slutade bara i att jag satt och redigerade bilder. Nog för arr Christer Nybergs nya bok Stelkroppsdynamik är snygg, men rolig de är den då definitivt inte. Har suttit här i en timme nu utan att lyckas förmå mig själv att ens öppna boken. Gah. Måste dock ta tag i det nu. På förmiddagen planeras en tripp till Funäsdalen och hur länge vi blir borta vet jag inte så det är bara till att bita i det sura äpplet. Synd att det ska behöva vara så otroligt surt bara.
 
Bjuder på lite fler bilder från Ramundberget i somras som jag egentligen borde lagt upp för lääängesen
 

God morgon från Mekanikboken!

Idag hoppas jag allt på lite bra väder så att det kanske kan bli en sväng upp på fjället. Just nu sitter jag dock och pluggar mekanik och kan konstatera att jag hittills har varit förvånansvärt bra på att plugga på min "lediga" vecka. Brukar ju alltid vara så att man sätter upp en massa mål om vad man ska hinna under den veckan efter tentan som man har så kallad "egen studietid" (vilket 99% av kth tar som just ledig) men att man aldrig närmelsevis lyckas plugga så mycket som man tänkt. Men hittills har jag faktiskt hunnit med allt jag planerat för! Inte illa!
 
 

God kväll!

Regnet fullkomligt öser ner. Inte alls så tokigt när man sitter inne i en varm stuga framför TVn med familjen. Snarare tvärt om. Dock är det strax läge att byta stuga för att titta på Cansergalan med farmor och farfar så ett litet uppehåll på ca 20 sekunder skulle jag inte ha något emot om sisådär en kvart. Menmen, det går ju att springa. Speciellt om man har foppatofflor på sig för sånna är ju inte alls hala har jag hört. Ett tips är ju dock att ta det lite försiktigt i svängarna precis bredvid de absolut värsta vattenpölarna. Annars kan det vara på att man mot förmodan halkar ändå i de jättestabila skorna och bli sådär superblöt och überlerig. Men som sagt, det är ju bara något jag hört.
 
Som utlovat, här är en liten bråkdel av dagens foton. Synd att skärpan inte blir fullt lika bra när jag väl laddar upp bilderna här dock. De är väldigt mycket mer skarpa innan jag komprimerat dem. Den fågelintresserade ser kanske att den andra bilden inte är på en Lavskrika utan en Nötskrika.
 

Det där med att fota djur

Det kommer att bli mycket bilder på Lavskrikor framöver. Låg på mage i gräset i över en halvtimme och knäppte hur mycket som helst på de små liven och sitter nu och kollar igenom alla hundratals foton. Det kommer ta ett tag kan jag säga. Rensa bland djurbilder är inte det roligaste man kan göra när det kommer till fotografi men det är ju så otroligt kul att ta dem! Här är tre sen igår!
 

 

GrannYran

Lovade ju att jag skulle visa bilderna från Postkodlotteriets Grannyra i Växsjö från förra söndagen för bra många dagar sen. Och hur gick det? Joo sådär skulle jag väll säga. Nu sisådär en vecka senare kör jag åter på det gamla ordspråket som så ofta hänger med mig, inte minst här på bloggen, Bättre sent än aldrig!
 
Dagen i Växjö började med en lunch på Clarion tillsammans med Cajsa från Operation smile Sverige, Rami från studentgruppen i Uppsala och Eleonore! (samt Medina som satt vid bordet bakom)
 
 
Sen bar det av ner till stororget och förmånstagartältet för att få lite info om hur allt skulle gå till och bli fotograferade.
 
 
Vår uppgift var främst att dela ut scarfs till alla i publiken och lagomt till att alla började släppas in började det självklart spöregna. Men som tur var fanns det ungefär lika många regnponchos som scarfs. Själv kände jag mig som en liten mumie med min vinterjacka, Reflexväst från Operation Smile och halsduk under all plast och lägligt nog kom han som (jag antar) hade hand om PR fram och ville knäppa kort på mig där jag stod med alla kläder och scarfs som jag höll på att dela ut. (han står faktiskt på bilden här ovanför i röd jacka)
 
Våra finna broschyrer <3
 
Och så drog själva eventet igång och när jag väl kommit in i förmånstagartältet igen passade jag på att kika på Postkodlotteriets instagramkonto för att se om bilden på mig kommit med, vilket den också hade. Mycket vackert.
 

Ungefär tio sekunder senare när jag fortfarande stod och kollade ner i mobilen så pickar någon mig på axeln och när jag tittar upp säger en man från röda korset "Hörru, du är med på storbildsskärmen!". Och ja, där stod jag på båda sidorna om scenen med ett brett leende och en massa gula scarfs i händerna medan scenfolket fortsatte med sitt på scenen.
 
 
Dagen i Växjö avslutades med middag på The Bishops Arms innan tåget gick tillbaka till Stockholm. Allt som allt var det en absolut helt fantastisk dag!
 
 

Här trivs jag

Total tystnad bortsätt från vinden som viner runt husknuten och brasan som sprakar i den gamla kaminen. Skenet från den hängande lilla taklampan lyser upp böckerna på bordet när skenet från stearinljusen inte längre räcker till i höstmörkret. Snön ligger fläckvis på backen och täcker stora delar av den myr som sträcker ut sig utanför stugans enda fönster. På en plats utan tid, avskärmad från resten av världen. Här trivs jag.
 
 

Skjuter upp

Jag hade tänkt berätta lite mer om gårdagen idag men nu blev det så sent efter teatern att jag tror jag tar det imorgon i stället. Imorgon bär det av hemmåt mot lilla Sälgnäsviken igen, men nu låter jag John Blund göra sitt! Sussa sött världen!

På väg till grannyra

 
Nu sitter jag, Eleonore och Rami på tåget på väg till Växjö via Alvesta. Det ska bli så kul att få vara med idag även fast jag, om jag ska vara helt ärlig, inte är helt 100 på exakt vad vi ska göra. Fast det är ju i och för sig ingen av oss. Men vi blir varse helt enkelt!
 
 

Händer massvis

Händer massor hela tiden och jag har verkligen varit überdålig på att skriva här. Nästa vecka är det tentavecka och direkt efter diff-tentan bär det av mot Nysätern. Ska bli extremt skönt att få bara vara. Samla lite lugn liksom. Men först är det en del annat som ska hända! På söndag bland annat kommer jag åka till Växjö med Operaion smile för att vara med vid postkodslotteriets grannyra vilket ska bli grymt kul!
 
Lite fler bilder från förra Härjedals-vistelsen! Natti natti!
 
 

Lugn dag

God kväll! Idag har det vari en relativt lugn dag som började med tre timmars krångel med en differentialekvation följt av någon timmes tillverkning av en Moodboard till DoPen. Därefter blev det lite sista-minuten förberedning inför redovisningen som vi hade från 13-16 och när vi var klar där, et snabbt fika-möte med TTH(Teknologer till häst) där jag är foto- och PR-ansvarig. Efter det har jag ärligt talat inte gjort så mycket mer idag. Rätt skönt! Imorgon kommer Gilda till mig och sen ska vi åka hem till lilla Sälgnäsviken. Kul med lite sällskap på tåget! Nu däremot är det definitivt dags att sova och med det säger jag god natt och tack för idag!
 
Fortsätter att visa lite bilder som jag glömt lägga upp! Denna är ifrån juni någon gång!
 
 

En liten båttur

I söndags var det dags att ta upp båten inför vintern. Jag hade egentligen röstat för att ha kvar den i vattnet några veckor till för att kanske åka ut någon vindstilla höstmorgon och fota lite men på grund av att det kommer blåsa så mycket framöver så var det lika bra att ta upp den. Jag utnyttjade dock årets sista båttur till att ta några bilder i alla fall!
 

Och med de bilderna tackar jag för mig och säger god natt!
 

Ofrivillig sovmorgon och OpSmile

God eftermiddag! Är nu på väg till skolan för en föreläsning i DoP(Design och produktframtagning) följt at ett kort ptojektmöte. Imorse gick jag som vanligt upp och satte mig och pluggade men tyvärr försov jag mig för första gången på väldigt länge. Vaknade närmare 7 än 4 som jag egentligen tänkt så det försvann 3 timmars pluggtid där för att klockan inte riktigt ringde som jag tänkt men jag fick ganska mycket gjort ändå så det var inte hela världen.
Senare idag tänkte jag sätta mig i skolan och photoshopa lite så att jag blir klar med uppgiften vi fick igår i DoPen och efter det ska jag på mitt andra möte med Operation Smile vilket jag verkligen ser fram emot! Ha det bra så länge!
 
 

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt