Stå på benen

Det är bra att hålla sig på benen har jag hört. Eller vad säger du Marina?

Lilla stugan


Nysätern dag 1

Wiho!! Det är första gången någonsin jag har kunnat använda internet i Nysätern tror jag! Kul att kunna uppdatera bloggen lite då och då även fast jag är uppe i fjällen där det inte ens brukar gå att ringa från mobiltelefoner.
 

Tekoppar

Är det någon som missat att jag är lite kär i tekoppar? I så fall kan jag berätta att det är något av det bästa jag vet. Jag är bara älskar tekoppar i olika färger, former och mönster. Dock vill jag bara ha någon av varje för jag älskar att blanda och stå och välja vilken jag ska dricka te ur för dagen. Om det är något jag skulle vara med på svt för när jag är gammal som jag har samlat flera hundra av (som dom med leksaker och barbiedockor genom tiderna och sånt) så kommer det garanterat vara tekoppar.
 
Här är dom senaste i samlingen!

Snart åker vi!

Sitter för tillfället på sveriges kanske tråkigaste lektion. Religion är helt klart inte min grej. Dessutom är jag hungrig och att veta att man ska få åka hem och äta mammas underbara lasange när man kommer hem gör inte att jag blir mindre hungrig. Hur kommer det sig att den sista lektionen innan lov alltid är den som går mest långsamt på hela året? Jag längtar tills ikväll när jag får andas fjällsluft och bara slappna av. Det ska bli så otroligt skönt!
Vi tänkte ta med internetgrejen upp så det kanske blir ett par blogginlägg under tiden vi är där. Vi får se!

Trött

Nu är Bea väldigt trött och längtar väldigt mycket tills imorgon kväll när hon är framme i Nysätern. Presentationen gick sådär. Stakade mig några gånger och fick totalt hjärnsläpp en gång. Har varit så mycket den här veckan med mördaruppgiften i religion och matteprov och presentationen var jag lite för optimistisk med. Näe den gick inge bra tyckte jag och det var så jäkla många där så jag fick typ panik när jag väl stod där. Rätt besviken och putt just nu. Projektarbetet är ju bättre än vad jag presenterade det..

God natt gott folk

Det har varit en jättetrevlig kväll med gott sällskap men nu står sängen och bokstavligen ropar på mig. Det är svårt att hålla ögonen öppna och ännu svårare att skriva en sammanhängande text. Imorgon är den muntliga presentationen för projektarbetet. Just nu är jag för trött för att vara nervös men jag kan ana hur jag kommer att vara imorgon bitti. God natt!

Grattis världens bästa mamma!


Mysmiddag

Igår var jag på en liten middag hos Sofie för att fira lite att hon fyllde år i torsdags. Vi hade jättemysigt och åt god mat till djupa diskussioner. 

Snickrar till en ny design

Som ni kanske ser så håller jag på att ändra lite i designen här på bloggen. Tänkte att den inte skulle vara så mörk och trist längre utan jag ville ha något som piggar upp. Och vad piggar upp mer än babyrosa och babyblått med vita prickar liksom? ;)
 
Köpte ett skal till min lilla pärla igår när jag och Isabelle var till Gävle. Fick dock reda på av mamma att systeryster Marina hade ett likadant när jag kom hem. Tyckte väll att det var lite bekant. Typiskt. Men jaja det var det klart snyggaste dom hade på Teknikmagasinet i alla fall och visst är det fint! (sorry Marina men du får leva med att jag härmar dig litegrann, det var omedvetet, puss)

Bernö

Vem trodde att man skulle hitta jättefina frukostskålar och en kaffekopp jättebilligt på en blomaffär? Bernö kan dom! Älskar deras butik efter att dom byggde ut. Det finns så jäkla mycket fint där så man skulle kunna gå och kolla i en evighet!

Äntligen fredag

Jag är så himla trött just nu och jag vet att det är fredag men nu går jag och lägger mig. Ska ta och visa lite fynd imorgon tänkte jag. God natt!

Tredje gången gillt!!

Nu i förrgår, ÄNTLIGEN, efter en hel del lägenhetsvisningar köpte vi en lägenhet! Det blev tredje gången gillt och jag är så otroligt glad för det!
Bilder från hemnet.se

Ny sele

Nu har vår lilla princessa fått en ny sele med matchande koppel från arken zoo i Valbo! Självklart i rosa. Visst blev hon fin!!

Brrrrrrrrrrr

Jag fryyyser. Ska bli riktigt skönt att få krypa ner under täcket nu och sova. Imorgon Börjar jag inte förrän efter lunch så då ska jag och mamma åka och köpa en ny sele åt "lillpluttan". Den gamla är riktigt, riktigt ful nu med den gula reflexen runt alla band som har gått sönder och lossnat bitar av både här och där. Inte för att jag kan påstå att det är så väldigt snyggt med ill-gul reflex även om den är hel, men det är ju praktiskt. Fast jag tvivlar på att reflexen fortfarande funkar dock. Jaja vi får se hur den nya ser ut imorgon. Nu ska jag sova!

Krasslig igen

Jahapp då var jag småkrasslig igen då. Inte sjuk men ganska krasslig i halsen. Jag som hade tänkt ringa till farmor och farfar och fråga om jag fick komma dit och fika idag men då sket ju det sig för jag vill ju inte smitta dom. Så typiskt!
Så nu sitter jag på siggan och dricker te och myser med Dezzan i soffan. Fick sluta rejält tidigt idag eftersom jag kom till skolan och upptäckte att jag inte hade några lektioner alls så då gick jag upp till mamma. Riktigt skönt att hon jobbad där hon gör och med det hon gör. Jag menar jag kan ju alltid gå hit när jag vill.Dessutom finns det alltid något gott att äta på här. Inte mig, Sandvikens största gottegris, emot!
 
Här är lite bilder från helgen!

Ute-dag

Har varit en riktigt skön ute-dag med både fyrhjulingsåkning och ridning. Det är en sån skön känsla att vara ute och göra saker i stället för att bara sitta hemma och dega. Att solen lyser gör ju inte saken sämre heller. Dessutom gör det att jag inte tänker på att jag saknar våren fullt så mycket. Nu ska jag ta och sussa för imorgon bär det av till Stockholm igen, tredje gången gillt!
 
Den här damen har jag börjat bli lite vän med nu. Hon gillade mig inte riktigt i början men nuså tror jag vi har blivit kompisar faktiskt!

Längtar till våren

Känner att våren nog borde komma igång snart på riktigt. Varenda gång lite barmark visar sig och graderna börjar närma sig nollan börjar man få upp hoppet men hittills har det raserats varenda gång igen av ett nytt snöoväder med -20 grader. Är lite avis på folk längre ner i landet just nu kan jag säga. Jag vill också kunna klaga på att det är -5!

Snurr

Det är snurrar i skallen just nu. Känns som om jag bara vill veta hur det blir sen och slippa tänka   och fundera och undra hela tiden. Har kommit på att jag nog är en riktig kontrollfreek. Alltså det är inte så att jag vill veta exakt vad som ska hända i morgon eller i övermorgon, det får väll bli som det blir. Jag är snarare en långsiktig kontrollfreek. En som vill veta exakt vad jag gör och var om ett halvår, ett år och två. Jag tycker om att planera frantiden och om jag inte kan det så känner jag mig osäker. Det är just osäker som jag känner mig nu. Hm. Djupt. Min svenskalärare Tobias skulle vara stolt. Nog med kvällstankar. Nu ska jag sova och drömma gott!

Soffläge

Nu är jag hemma i soffan med en kopp te och min one piece. Precis som det ska vara. Dagen gick sjukt fort egentligen. Känns som om jag nyss satte mig i bilen imorse men det är väll för att det varit full rulle hela dagen. Jag började dagen med en snabbdusch, frukost och sen sprang jag i princip runt som en yr höna och försökte få med mig allt som skulle och sista minuten-pluggade emellanåt tills jag satte mig i bilen.
 
Skoldagen började med fysikprov i 1 timme och 45 minuter, sen sprang jag in på skoltoan och sminkade mig och fixade håret, sen lunch och pusta lite, sen skynda mig och göra ett experiment på fysik breddningen på den lilla tiden jag hade på mig, hämtas av mamma och åka till siggan och byta om, käka en kaka och till sist till sandbacka park för en fotografering för sandvik. För en gångs skull stld jag framför kameran och inte bakom den. Lite ovant men det var kul! Heidie jobbar ju på Sandvik som någon slags kommunikation mellan företaget och högskolorna och då skulle det vara fem studenter från högskolan i Gävle med på en fotografering för sandviks hemsida. En kunde inte så då fick jag hoppa in istället och det var riktigt kul!
 
Nu är det dock ganska skönt att bara få sitta och mysa ett tag!

Massa som händer

Dagen har upptagits av en tripp till stockholm, en del fysikplugg inför provet imorgon och från och med nu - sängen. Morgondagen kommer bli ganska så händelserik men det berättar jag mer om då för nu börjar John Blund bli rätt otålig. God natt!

En morgon i hagen

Det var så otroligt fint ute imorse så då fick kameran följa med till stallet! Det var jättemysigt att gå runt i hagen och bara mysa med hästerna och fota en stund. Efter det tog jag och Thor en liten prommenad.

Dagens prommenad

Har inte så mycket att säga om dagen men däremot lite bilder från den

Lite bilder från Stockholm

Har ju glömt att lägga upp resten av bilderna från Stockholm kom jag på! Finns många mysiga ställen där och när vi åkte runt i Bergshamra såg vi bland annat det här slottet. Gillar den sista slottsbilden eftersom jag tycker den har lite Ronja Rovardotter-känsla.
 
Sen blev det några andra kort också. Skulle kunna gå runt en hel dag där och bara fota allt jag såg men just då gick inte det. Får ta det senare när jag har all tid i världen på mig där nere!

Inte så kaxig

Idag har jag varit hos tandläkaren. Där och hos doktorn skulle jag säga är de två ställen där man inte är speciellt kaxig. 
Måste bara säga att jag ibland blir förvånad över hur bra bilder det kan bli med min mobilkamera. Den
här tyckte jag blev extremt bra! Och nej jag drog inte upp mobilen och började fotografera hejvildt när
tandhygienisten, som det så fint heter, fortfarande var i rummet. Hon gick ut i några minuter och då
hade jag lite tråkigt.
 
I övrigt har det inte hänt så jättemycket idag förutom. Har suttit och läst fototidningar, som jag fått av systeryster Heidie, hela kvällen. Tack så jättemycket! Dom var, och är fortfarande eftersom jag inte är klar med dom än, superbra! Gillar verkligen tidningarna Foto. Om det är brist på inspiration kan jag rekommendera att knalla bort till närmaste affär och köpa en sån!

Tips från coachen

Tips 1: Ska du göra en skoluppgift som du fick för ett bra tag sedan och som du halvt glömt bort: ta alltid reda på exakt vad uppgiften handlade om. Om du rent hypotetiskt bara kommer ihåg att uppgiften var en krönika så är det inte skitkul när du sen ska skicka in resultatet och du kommer på att krönikan skulle handla om ett visst ämne och du får skriva om alltihopa. Jag upprepar: Inte skitkul.
 
Tips 2: När du ska spola ur en uppdrucken liten coca cola-flaska - sätt aldrig "munstycket" direkt mot kranen. Om ni väl gör detta sätt då för guds skull inte på kranen på max-sprut. Ni kommer inte hinna stänga av kranen innan flaskan är överfull och när ni då inte har något mellanrum alls mellan flaskan och kranen har inte vattnet någon annan stans att ta vägen än ut genom den lilla springan  runt kranen och i sin tur ut över hela köket. Det är inte jätteroligt att skura golv när man är sjuk och har ont i huvudet har jag hört...
 
 
Om man man råkar göra en av dessa tabbar eller kanske båda på en och samma
kväll kan man känna ungefär såhär

sängläge

Ligger i sängen under två täcken och en filt och fryser som en tok medan jag kollar på Vasaloppet.  Usch jag som trodde jag skulle komma undan med en förkylning. 

Tefantasten

Till och med tefantasten kan bli trött på te efter 1,5 liter på en dag och samma dag. Igår kväll drack jag faktiskt för en gångs skull cola. Men jag känner mig piggare idag i alla fall. Halsen är sämre men i övrigt mår jag bättre så jag hoppas på att det bara var en lätt förkylning som hittade på mig och som nu håller på att passera.
Dagen kommer bestå av ännu mer te, min rosarandiga one piece, tv8 med En plats i solen och En plats på landet samt en del plugg. Kanske också en del plockning i mitt smått stökiga rum. Med dom orden säger jag God Morgon!
http://weheartit.com/beatriiiceee

Canvastavla

Satt och kollade lite på blocket för skojs skull nyss och såg då den här tavlan. Tycker om det mysigt bruna dimmiga och lite drömmande över den och funderar på om det är något liknande jag vill måla tills sen när jag flyttar. Dock inte en älg utan något annat djur i så fall.
http://www.blocket.se/jamtland/AC_Danell_45400800.htm?ca=5&w=2
 
 
Annars skulle jag kanske kunna tänka mig något sånt här fast i bruna nyanser.
http://www.blocket.se/uppsala/Vacker_Oljemalning_Playful_41863314.htm?ca=5&w=2
 
Vi får se men något ska jag i alla fall måla tills dess. Just nu letar jag lite inspiration bara. Det är kul att ta idéer lite överallt och göra sin egen grej av allt man hittat.

Sjuk igen?

Har vaknat säkert 30 gånger inatt för att jag var varm, kall, varm, hade ont i halsen, var kall igen och varm igen. Usch. Jag vill inte bli sjuk igen! Jag som hade tänkt rida idag och göra en massa saker och nu sitter jag nerbäddad i sängen med en varm kopp te bredvid mig. Det här var inte alls vad jag hade tänkt mig.
 
Just nu sitter jag och kollar igenom lite bilder från förra helgen när vi var i Stockholm. Bergshamra verkar vara ett väldigt mysigt område med en hel del grönområden runt omkring och andra platser att gå på upptäcksfärd på.

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt