Några bilder från idag


Ett litet isflak

Bara ett litet knappt synligt isflak fanns kvar på sjön långt, långt ute när jag och Heidie kom hem igår. Det känns nästan lite konstigt att sjön helt plötsligt består av vatten efter att ha varit täckt med is i ca 5 månader. Vintern blev lång men desto mer uppskattar man våren nu
 
Imorgon är jag ledig och kommer följa med Dezzie till veretinären för akupunktur. Ska fråga Dezzies sjukgymnast lite om ir-behandlingar(infrarött ljus) tänkte jag. Jag såg nämligen en reklam om en ir-platta som skulle vara smärtlingrande och hjälpa mot bland annat artros som våran lilla tjej har. Har sökt en hel del om det idag och det finns ingen vetenskaplig bevisning på att det funkar men tydligen brukar man använda sig av ir-behandlingar på hästar så hundar borde väl ändå också funka tycker jag!
 

Gränby med storasyster

Igår var det dags att utnyttja min födelsedagspresent från Heidie!
 
Vi hade en supermysig dag med melodikrysset, shopping, fika(chokladcheesecake - MUMS!!), supergod mat
och helt enkelt mycket trevligt sällskap!
 
 
Det blev dock små ändringar i planeringen som bestod av att sitta 5 minuter extra på parkeringen och lyssna
färdigt på melodikrysser som två äkta 90-åringar, laga pizza och äta hemma på kvällen och en övernattning i
stället för en avlämning i Sälgnäsviken. Vi var nämligen till Madeleine, som ska sy min balklänning, och lämnade
tyg och passade symall nu på morgonen så jag sov helt enkelt över hos Heidie inatt och återvände hemmåt först
efter lunchen idag.
 
 
Tack bästa syster för allt!! Älskar dig!
 
 

Sköna fredag

Vad otroligt skönt det är med fredag. Ligger i sängen och försöker komma upp med någon bra sammanhängande liten text till inlägget men det är mest bara dimmigt i huvudet just nu så jag tar nog och ger upp och lägger ner huvudet på kudden istället. Jag ska ju dessutom upp tidigt imorgon för en heldag med Heidie i Uppsala. God natt på er!

Livet på en pinne

När jag kom hem igår fick jag en ny superfin one piece från Piece of Norway och en räkmacka av
världens bästa mamma. 
 
Sen satt jag med min macka, one piece och lite te och kikade på En plats på landet.Det är livet på en
pinne det! Resten av dagen spenderades med sällskap av religionsboken inför dagens religionsprov.
 

Fin dag

Ser ut att bli en riktigt fin dag idag. Solen skiner och bara några få tunna moln döljer den blå himlen. Dessutom är det snart helg vilket ska bli så skönt!

Ett bra slut på dagen!

Jag kan med glädje säga att jag hade väldigt fel imorse när jag skrev att det inte var min dag idag. Det är definitivt min dag idag! Nu på kvällen när vi åkte igenom området på väg hem och kommit till brevlådorna stod det 4 älgar bara några meter från vägen och kollade på oss, så vi stannade och tittade en liten stund och grämde oss lite över att kameran inte var med. Sedan åkte vi vidare och mamma föreslog att vi skulle åka hem och hämta kameran och sedan åka tillbaka och kolla om älgarna var kvar. Pappa sa däremot att det inte kunde finnas någon möjlighet att de stod kvar. Jag tyckte i alla fall det var värt ett försök. Jag menar vad förlorade vi på att åka tillbaka. Det gjorde vi i alla fall och 30 m längre bort från sitt föregående ställe stod de och såg på oss när vi kom tillbaka. Man ska alltid lyssna på mammor!

Pigg dag

Igår kväll var Bea inte så glad kan jag säga. Mensvärk och leta igenom hela rummet efter en spårlöst försvunnen värmekudde är ingen bra kombo. Med tanke på att mensvärken fortfarande inte försvunnit och det ligger ett grått täcke över hela stan har jag en svag känsla av att det inte kommer bli min dag idag heller..
 
Försöker i alla fall muntra upp mig själv med lite bilder från Marinas trädgård som jag tog när jag var barnvakt åt Emil och Linnea i helgen

Leo och Loffe

Vi träffade på Leo, Loffe och Ulrik igår på vår mysiga skogsprommenad så jag passade på att ta några kort på vovvarna. Fick låna en bok om photoshop av husse Ulrik också så nu ska här photoshoppas i helgen har jag tänkt!

Skogsmulle

Jag älskar att vara ute och traska i skogen så här års. Egentligen älskar jag skogen i alla årstider men det är något visst med våren. Här är lite bilder från gårdagens prommenad när det var soligt och fint. Nu däremot sitter jag i på siggan(Sigridsgården-mammas jobb och vårt före detta hem, för den som undrar) och kollar ut på en gråmulen kyrkogård. Kanske inte fullt lika mysigt..
 

Finn rådjuret


Vårtecken

Nu är den efterlängtade våren äntligen här och jag har precis kommit in efter en skön prommenad på udden i solskenet. Det är så underbart med alla dessa vårtecken som knuffar upp humöret på en helt ny nivå och jag tänkte dela med mig av några av dom nu!
För det första är det betydligt mycket mer barmark än vad det är snö
 
Sen har det börjat bli knoppar på träden
 
Man kan dricka te utomhus
 
Vi har fått sjötomt åt två håll eftersom det nu finns en gyttjedam vid garaget
 
Där ett andpar har tagit en vilopaus
 
Flyttfåglarna har börjat komma tillbaka till oss (dock vet jag att hackspetten vanligtvis inte är en flyttfågel men den är ju söt ändå och nog är den allt lite vårig i alla fall)
 
Blåsipporna har börjat blomma
 
Och det är fler på väg
 
Man kan knäppa massa härliga vårfoton
 
Dezzie kan till sin stora lycka ligga ute och sola
 
Man kan plantera massa blommor ute
 
Och man kan laga omelett till lunch med köksdörren öppen bredvid
 
Är det inte härligt så säg?
 

Bloggpaus

 

Hur blir det?

Jag har tänkt en hel del på det här med att börja på KTH. Starten för ansökningar började strax före jag åkte upp till Nysätern och jag tänkte ta och skicka in min ansökan antingen samma dag jag kommer hem eller på måndag om jag behöver någon hjälp av syon(som dock är sjukskriven men nu äntligen har dom skaffat en vikarie så det ordnar sig ändå).Jag är 99,9% säker på att det blir KTH jag kommer gå på. Det skulle vara något ganska extremt som skulle hända för att jag skulle börja någon annanstans.
 
Hur som helst så har jag en ganska stor kontainer med funderingar om hur det kommer vara och kännas och så. Allt ifrån kurserna till den dagliga rutinen till hur man ska klä sig. Om jag nu tar klädsel som ett exempel, hur klär man sig egentligen på KTH? Kan man ha på sig lite vad man vill och sticka ut lite eller går alla klädda i ungefär samma prydliga stil?
 
Vad jag hoppas är att folk klär sig lite mer udda och vågar ha det alla andra inte har. Jag menar jag valde ju bort Handelshögskolan dels för att jag vet att dom klär sig som små kostymnissar(dock definitivt inte bara därför). Inget illa menat men jag skulle vilja ha några sista år som jag kan klä mig lite som jag vill innan "kostymnissetiden" och "allvaret" börjar. Jag tycker ju om lite mer udda stilar om man säger så.
 
Funderingar, funderingar... Vi får väll se hur det blir helt enkelt!

Vart tog dagarna vägen?

Sitter i soffan och försöker fixa designen på bloggen samtidigt som solen har börjat gå ner bakom träden. Helt sjukt hur fort dom här fem dagarna har gått. I övermorgon(torsdag) åker vi hem. Jag skulle lugnt kunna stanna här i en hel månad till men jaja, det är bara till att göra det bästa av tiden som är kvar. Nästa gång vi kommer hit är det med all sannolikhet grönt på backen och skoterturerna på fjället byts ut mot fjällvandring. Låter ju inte helt fel det heller men det är ju bara så lååååångt dit!
 
 

Underbart med lov

Precis som föregående dagar här uppe i fjällen ser den här ut att bjuda på en klarblå himmel med strålande solsken. Efter lunchen tänker jag ta en skotertur och efter det går vi se hur resten av dagen blir. Det skönaste med att vara här uppe är att man kan ta dagen lite som den kommer och slipper helt att planera. Enligt mig är det helt underbart.
 
Här är lite mer bilder från de senaste dagarna. Pappa och Daniel åker skidor, flygande poliser och Marina och Daniel framför fjället.

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt