Will you be my penguin?



Sötnos

Tänk att man, även fast man har läxor upp över öronen, kan bli så underbart glad av att se denna överlyckliga sötnos komma springandes med en chokladask i munnen, även fast han snattat den från ens egen godishylla! ;)

16 dagar kvar

Vad fort tiden gått egentligen! Känns som om det nyss var 3 månader till sommarlovet och nu är det bara 16 dagar kvar. Det ska bli så himla skönt kan jag säga att mitt läxberg äntligen är borta. Helt fantastiskt! Dock är berget nu större än någonsin menmen. Man får se det från den ljusa sidan.
Vad gäller Photo a day tar jag och suddar ut deadlinen och tar så lång tid jag vill till att göra alla inlägg färdiga


Min dag

Hela min dag har gått åt till att plugga. Från morgon till kväll. Eller jo jag har ätit också. Började 8 imorse och satt och pluggade hela tiden ända tills jag slutade vid 3, packade ihop sakerna och åkte hem och satte mig direkt och pluggade spanska. Övningskörde i en kvart sen åter plugga spanska. Vid halv 10 var jag så trött att jag gick och satte mig och kollade på 2 fast 2 furious en halvtimme och efter det gick jag och pappa ut och gick igenom bilens olika molejoxer. Nu sitter jag och pluggar igen. Eller nej, nu skrev jag ett blogginlägg på 3 min, om tre sek pluggar jag igen när jag publicerat och stängt ner rutan

Grattis på mors dag världens bästa mamma!


Lördagkväll

Tänka sig att lördagen fick ett minst lika bra slut som början. Tack Thomas!

Små bebissolrosor

Numåste jag väl ändå få påstå att sommaren är här va? Alltså solen skiner, det är runt 20 grader varmt ute och allting börjar växa och blomma! Jag hade till och med shorts i skolan igår. Då är det väl ändå sommar!


Hejhej!

Här sitter jag med en kaffekopp i handen och tittar ut över storsjön. En bättre start på en lördag får man allt leta efter

Tips från coachen

Om du sätter dig i en fåtölj när du borstar tänderna och tänker ta upp benen för att sätta dig bekvämt, låt bli. Detta kan annars resultera i ett jack längst inne i kinden då knäna krockar med tandborstens ände. Om du nu mot förmodan råkat göra detta ändå och du har en nyladdad elektrisk tandborste, ta det lugnt och stäng av den innan du tar ut den ur munnen om du inte tycker det är fint med prickiga kläder det vill säga. Bara något jag hört kan vara smart.

Och en ganska osammanhängande bild till detta

Lycka!

mms_img34723 (MMS)

Lycka när mamma kommer fram till en med det här!


Nationella

Sitter heldöd och spelar facebookspel på siggen efter att ha gjort nationella i matte d i fyra timmar imorse. Kan knappt hålla ögonen öppna. Satt och tragglade med den hela kvällen igår med pappa, långt efter det som borde varit god natt-tiden. Svårt att säga hur det gick på provet för det var ganska svårt. Var den del jag var osäker på men det är grymt skönt att ha det gjort nu iaf. Just nu längtar jag verkligen till sommarlov.

Bild från Glöte någon mil från Linsellborren, ganska nära Lofsdalen

Ligger något i det


Linsellborren

Så här kan en helg utan el och vatten se ut när man är utomhus istället för inne


Marshmallowgrillning i spisen funkar aldeles utmärkt! (förrutom att man bör akta taket i spisen när man håller i en kamera i ena handen och grillpinnen i den andra, dom blir ganska sotiga annars)


I mitten av Ljusnan

Synd att bilderna på räven inte blev bättre! Hade helt fel inställningar på kameran och var lite smått oförberedd efter att ha fotat i motljus på landskapsinställningar och fick totalpanik när den kom för att jag ville hinna ta kort och glömde helt att kolla kameran. Samma sak när det sprang en liten hare över vägen när vi var ute och gick. Det här med att tänka under stress är inte riktigt min grej men någorlunda blev bilderna iaf! Fast dom kunde ju ha varit mycket bättre och skarpare...



Jag som sagt att jag ville se och fota en riktig älg i skogen i sommar. Så ser man 8st på två dagar. Att sätta sig i ett hårt och kallt älgtorn i flera timmar känns inte längre så nödvändigt

Här nedan är nog den som njöt absolut mest att vara där uppe

Och till sist ett litet bildbevis på att jag badade i Ljusnan. Kan inte direkt påstå att det var varmt och skönt med tanke på att isen smälter från fjällen och åker direkt ner i älven nu på våren. Den 7-8gradiga luften kändes riktigt varm när man kom upp kan jag säga!

Hej igen!

Nu är jag tillbaka i Sandviken efter en mysig långhelg i Linsellborren. Har inte hunnit gå igenom alla bilderna än men imorgon kan jag lova att det kommer en stor bildbomb. Nu ska jag ta och gå och lägga mig så god natt!


Bloggpaus



Fyll inte livet med dagar

Fyll dagarna med liv




Tar en liten bloggpaus men är tillbaka på måndag igen. Varför berättar jag senare. So long!

Photo a day - Childhood

Tycker nog att bilderna får tala för sig själva :) Väldigt många bra minnen finns det iaf


Photo a day - daily ruotine

Jadu vi börjar väl från börjanpå dagen då antar jag. Vi tar en måndag!

Dagen börjar med att äta frukost, borsta tänderna, fixa mig. Sen skolan till kl 8.10 med engelska, matte, lunch, fysik, biologi. Sluter 15.00 och är hemma ca 15.30. Väl hemma brukar jag sitta vid datorn ett tag, kanske lite tv, äta, springa, dricka smoothie, kanske gå ut och gå, plugga en del, fota lite, kanske måla samt flumma runt lite och slösa bört lite tid på absolut ingenting. Sen sova.
Iaf på en ganska ohändelserik dag. Ibland är det boxning men jag har inte gått på så mycket träningar på sistone pga att det är så krångligt att ta sig dit och så. Väntar hellre tills jag får körkort och börjar träna på rigtigt då i stället för att krångla nu när jag har så mycket med skolan.

Ja det var min vanliga måndag. Kanske inte så rolig men det är svårt att komma på vad man faktiskt gör när man väl sitter och försöker komma på det.

Photo a day - Favourite

Då var vi framme vid en favorit. Ganska brett urval av saker att välja på men jag tar en som är en lite speciell favorit och som dessutom är ganska lättfotad och som finns nära till hands. Nämligen min favoritplats som, för vissa kan tyckas tråkigt, är hemma.



Det spelar ingen roll hur hektisk eller dålig dag jag haft för varenda gång jag får komma hem och känna tystnaden och se sjön så slappnar jag av. Det är ett ställe att andas ut på och som ger en slags frihetskänsla. Jag älskar att gå ner på bryggan och sätta mig och borsta tänderna på mornarna och att äta frukost ute på terrassen. Problem blir mindre och man slappnar av här till skillnad från i sandviken och andra städer. Allting är så lugnt och fint



Annorlunda bilder och trailers

Har insett att mina bilder inte riktigt ser ut som andras bilder på bloggar. Dom allra flesta redigerar bilderna så dom blir väldigt ljusa vilket ger en helt annan känsla (tex. http://fotogeniquee.blogg.se/). Själv tycker jag det blir väldigt fint men jag skulle sakna lite av färgerna. Speciellt om dom är väldigt starka. Men sen var det det där med känslan. Jag menar känslan av en blogg gör ju nästan hela bloggen. Hm. Någon som har någon åsikt om saken?


Har börjat kolla på filmen Älska mig igen idag. När tre pers sitter i skolan och grinar kan man nog säga att producenterna gjort ett ganska bra jobb med en film. Den är så sjukt bra. Här är trailern:



Sen vill jag verkligen se den här också. The Lucky one. Vanligtvis är jag inget Zack Efron-fan och jag har aldrig riktigt förstått Highschool musical-hysterin då jag är en av dom få som inte tycker att han ser så speciellt bra ut i den filmen. Men tänk vad lite skäggstubb kan göra? Från 12 år till 25 på ett ögonblick. Detta är ögongodis

Dom två senaste dagarna

Har inte riktigt orkat skriva något inlägg dom två senaste dagarna och egentligen har jag inte haft speciellt mycket tid till det heller. Har så sjukt mycket att göra med skolan framöver så det är oklart hur aktiv bloggen kommer att vara fram till sommarlovet.

I lördags gick det mesta av dagen åt till att övningsköra och plugga som sen på eftermiddagen var jag till Gävle och kollande på Sofies poledanceuppvisning. Hon var superduktig! Helt otroligt att det går att göra sånna saker(har ingen aning om vad någonting heter så sånna saker får duga, vill man kolla på vad poledance är kan man kolla på youtube helt enkelt)
Igår var  jag och Tessan till Årsunda och hjälpte Sarah med hennes fotografiska bild-uppgift och när jag kom hem igen vid 2 så var det bara till att ha i 5l balsam i håret för att få ut tuppering.Helt sjukt vad hårt jag måste ha tupperat det. I och för sig stod det rakt ut när jag var klar(jag skulle föreställa ilska) så jag kanske kunde ha förutspått det. Sminket fixade jag men det höll inte speciellt länge pga kuddkrig. Efter att jag äntligen fått ut håret var det bara till att sätta sig och plugga igen. Älskar sista veckorna innan sommarlovet. Det är så lugnt och skönt så. Eller inte...

Photo a day - Your sky

Ja så här såg min himmel ut för ett litet tag sedan, dimmig och molnig men ganska fin ändå


Sen övergick den till att bli lite gråare, lite smått spooky

Tilll sist blev den ännu gråare. Och ännu mera spooky


Haha ett lite meningslöst inlägg kan man väl kanske tycka men mer kreativ än så här kan man inte förvänta sig att någon som samma dag skrivit ett matteD-prov i 2,5 timme ska vara

Photo a day - Something I wore

Först tänkte jag sätta på mig några riktigt sommriga shorts och så och göra ett riktigt sommartema av det här inlägget men när man tittar ut på gräsmattan där jag tänkte stå och ta bilderna får man inte riktigt den där härligt sommriga känslan. Snarare kall och ruskig höst. Därför blev det något jag faktiskt har på mig just nu i det här inlägget. Nämligen luddiga och mjuka sockor och min sköna piece. Och nu sitter jag framför brasan och känner mig ganska nöjd med att ha avklarat ett biologiprov och ett matteprov den hrä veckan! Känns riktigt skönt att ha dom gjorda!

Så trött

Just nu är jag så sjukt trött så det finns inte. Matteprov imorgon så vi får väl se hur det går. Har iaf suttit och pluggat ett antal timmar nu. God natt!

Just det här tycker jag är så coolt och jag skulle vilja testa det någon gång. Det är

alltså vanliga krit pennor som man satt fast på ett papper och blåst med en hårfön

på så dom smält. Riktigt coolt tycker jag!

(bild från we<3it)


Photo a day - makes me smile

Det finns många som får mig att le. Både vänner och familj men någon som speciellt alltid får mig att le och får mig på bra humör är den här tjejen. Den bästaste bästa vännen någon kan önska

Photo a day - something I adore

Something I adore får nog i stället bli Someone I adore. "The best things in life are not things"

Då mitt kära pandoraarmband försvann för ett tag sedan så är min käraste ägodel numera min kamera. Och ärligt talat så tycker jag att det skulle vara ganska tråkigt att sitta och skriva om hur mycket jag tycker om min kamera. För att inte tala om hur tråkigt det skulle vara att läsa det. Därför så får det bli someone istället.

Min kära lilla bebbe på 32 kg. Söt som attan och alltid bra på att muntra upp. I alla lägen.

För sex år sedan i slutet av februari fick vi hem denna sötnos från Guldsjöns kennel med på tok för stora tassar och öron. Numera har kroppen hennes växt ikapp övriga kroppsdelar men enligt henne är hon fortfarande en ganska så liten hund då något av det bästa hon vet är att sitta i knä. Eller nej, det var inte riktigt sant. Hund är ett ord som inte kommer på fråga. En mer udda hund får men leta efter. Men vad annat kan man förvänta sig när hon växt upp i våran familj? Hon passar ju väldigt bra in i alla fall, det är en sak som är säker ;)

Sötnosen :')

Photo a day - Letterbox

Letterbox får komma före something i adore för det inlägget är jag inte klar med än. Men här är alltså min brevlåda, eller rättare sagt brevlådeområde, eller vad det nu heter


Sommar och biologiprov

Tror jag tar tillbaka det jag sa igår om att sommaren var här. Möttes trots allt av en bild på tvn med slasksnö imorse som tyvärr inte var tagen så långt upp i landet som man skulle kunna hoppats. För övrigt skrev vi biologiprovet idag vilket jag tror gick bra!

Det ver väl kanske lite förhastat att säga att sommaren var här men det känns verkligen som så stundvis. Det är ju så fint ute! Men vad vi definitivt kan konstatera är att våren är här. Eller ja, närmar sig sitt slut skulle jag vilja säga. Jag menar 12 månader, 4 årstider, tre månader per årstid. Vinter: december-februari, Vår: mars-maj, Sommar: juni-augusti, Höst: september-november. Det är den 7e idag. En vecka har gått på maj. Tre veckor återstår = Tre veckor till sommar! Inte så illa ändå!



Skrev biologiprovet idag som jag laddat för ända sedan i onsdags. Sammanlagt över 24 timmar har jag pluggat och hela dagen har jag levt biologi. Känns nästan som om imorse var för en vecka sedan. Inte för att dagen gått segt på något sätt men det känns bara som om det var väldigt länge sedan, även fast jag sov bort tre timmar när jag kom hem.
Provet tror jag gick ganska bra. Det var bara en definition jag vet att jag fick fel på nämligen malaria. Inte så att jag inte vet på ett ungefär vad malaria är. Jag menar alla vet väl att malaria är en sjukdom som främst finns i länder och som sprids med myggor men det är det som är grejen med biologi och definitioner, man måste vara så exakt. Det ska ju inte finnas några tvivel om, eller andra alternativ till det ordet man ska definiera. Dvs att det inte bara räcker med att skriva att malaria är en sjukdom som sprids av myggor då det också skulle kunna stämma in på flera andra sjukdomar. Exakt och kortfattad. Det är vad som krävs i biologi. Men om man bortser från den definitionen tror jag att det gick riktigt bra, och det var ju bara ett poäng.

Photo a day - Breakfast

Min fruckost består för det mesta av fralla(för tillfället surdegs) och te

På tal om te så planerar jag att utvidga mitt förråd och börja köpa en massa olika från tex Kajsas Café mm. Det får blir till sommaren. Förresten, när börjar sommaren? Jag menar det är ju typ bara 5½ vecka kvar till sommarlovet nu ju! Och i mina ögon börjar sommaren ett tag innan sommarlovet så det borde ju vara väldigt snart. Kanske till och med nu?? Solen skiner, fåglarna kvittrar, gräset är grönt, vattnet är blått osv osv. Jo, det är nog så. Jag bestämmer i alla fall att det är så. Nu är det sommar!

Photo a day - Me

Då tänkte jag börja med det här med Photo a day-utmaningen då. Får ta och jaga ikapp datumena lite till att börja med men det ska nog gå bra. Tänkte först att jag inte skulle hinna fixa det här med allt i skolan nu med slutspurten och så men sen kom jag på att jag ändå kommer hålla på med bloggen då och då så varför inte testa det här och göra lite, förhoppningsvis, roliga inlägg av det. Andra har lyckats har jag sett så varför skulle inte jag kunna? ;)



Jag heter Beatrice Vad-Schütt Klockervold, är 18 år och bor utanför en stad(dom kallar det så men jag skulle nog mer säga liten by) som heter Sandviken. Jag bor tillsammans med mina föräldrar och hund(eller snarare en unge på fyra ben) i ett vitt hus med grå knutar och röd dörr precis vid Storsjön och har två storasystrar som bor i Gävle. Pluggar gör jag i Sandviken på NV-linjen andra året och bästa vännen heter Terese och vi kan snart fira 15års-jubileum då vi kännt varandra sedan dagis!

På fritiden tycker jag om att måla och fotografera och vara allmänt kreativ samt att umgås med mina nära och kära. Jag tycker också om att åka upp till fjällen där mina farföräldrar har stuga och ner till Danmark som vi åkte till med husvagn varenda år tills dess att vi fick Dezzie(vår fyrbenta unge). Nu har vi dock återupptagit den traditionen igen fr.o.m. förra året.Träna gör jag ganska ofta då jag går på boxning och springer en hel del.

Skulle jag beskriva mig själv med fem ord skulle det nog vara "otroligt disträ, envis och udda". (enligt min kära mamma så är jag också ganska kramgo!) Tack för mig!

God natt!

Vet att jag skrev att jag skulle fixa det där med utmaningen med Photo a day, och det ska jag! Det kommer bara dröja litegrann till. Bara till imorgon, om nu Sarah skickar bilden det vill säga. Men nu är det god natt!

we<3it


Grattis i efterskott!

Förrutom att plugga biologi i ca 6 timmar idag var vi in till kära syster Heidie som fyllde år i onsdags. Grattis i efterskott älskade syster. Presenterna finns mest i huvudet än så länge men i sommar ska vi allt se till så du får dom i verkligheten också!

Gilda

Ja då har hon åkt hem för den här gången,våran lilla säl. Vi får se när vi ser henne nästa gång!


Photo a day

En tjej som har den här bloggen http://ingenvanligdag.blogg.se/ har börjat med en liten fotoutmaning över maj månad och jag  funderar nästan på att prova. Tyckar alla andra frågeinlägg jag stött på hittills varit ganska vanliga och tråkiga, speciellt när det bara blir en massa text och bilder utan någon speciell mening i men just den här gillar jag på något sätt. Dock har den redan börjat så jag kanske får ta flera åt gången till att börja med. Vi får se. Ska ta och klura lite!

Aprilfavoriter


Inleder bikinisäsongen på terrassen


I paint flowers so they will not die

-Frida Kahlo


Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt