Fågeltorn och barnfilmer

Egentligen hade vi tänkt kliva upp supertidigt idag och åka till ett fågeltorn en bit bort och fotografera lite i soluppgången idag men eftersom vi antagligen hade blåst bort om vi gått utanför dörren, så lät vi bli. Kanske får ta det imorgon istället.

Snart ska jag åka till Tessan och laga mat och sen kolla på barnfilmer resten av kvällen. Om nu huset står kvar efter att vi är färdiga med maten det vill säga.


Sov så gott


Jag kan ingenting dikta
och ingenting måla
och ingenting säga
som räcker idag

Men lyssna till vinden
som sjunger sin längtan
och smeker din panna
för vinden är jag



En sån dag

Vissa dagar känner man bara för att bara vara. Idag är en sån dag så det enda som står på schemat idag är att fota, skissa, kolla på film och äta



Sing like no one can hear

Dance like no one can see
Love like you've never been hurt
Live like it's heaven on earth


Så här såg jag ut i fredags på Sofies Mexikanska födelsedagsparty! Håret syna knappt men jag  hade en boll snett i nacken med en svart ros ovanpå. Sen hade jag klänningen jag skickade efter med en massa volanger, röda läppar, kajalsträck rakt ut från ögonen och en svart prick längst upp på kinden. Så ingen kan säga att jag inte gick in för det! Vissa(William Miles) hade ju i princip satt på sig en hatt och sedan tyckt att det var klart.
Foto:Emelie Hedström

Att inte lyckas med allt tillhör verkligheten

Men att inte ge upp tillhör dig


Sitter nu i min säng, hyfsat mör och lite småtrött sådär. Boxningen gick jättebra även fast jag saknade min lilla vän. Matteprovet idag gick förresten också bra men det är lite svårt att säga som vanligt numera när det gäller prov. Fr.o.m. att man började gymnasiet så har det blivit allt svårare att säga hur det gått på prov man skrivit. Sista frågan var rätt så klurig och jag kommer fortfarande ihåg den helt utantill, som vanligt när det är någon fråga på ett matteprov som jag inte riktigt kan. Jaja vi får väl se hur det går. Nu ska jag ta och sova! Fantastiskt vad skönt det ska bli!

Här är lite bilder på blommorna mamma fick av farmor och farfar i lördags





Jag brukar se mig själv utifrån rymden

Som en obetydlig prick någonstans på en av de jättesmå planeterna
Då blir det lättare att våga göra saker



Idag blir det boxning och för första gången så åker jag själv dit. Får väl se hur det går! Just nu är jag något trött efter matteprovet på 3,5 timme och allt plugg på förmiddagen och igår kväll samt allt strul igår. När jag skulle börja plugga igår och skulle dra upp boken ur väskan, vad tror ni jag får reda på? Jo att det var fysikboken jag tagit med och att matteboken med största sannolikhet låg kvar i skåpet. Så himla typiskt mig! Jag fattar inte hur jag lyckas!
Ringde till mamma som hade kvällsjobb på siggan i panik och frågade vad jag skulle ta mig till. Självklart har mamma alltid en lösning. Hon åkte hem till tessan och lånade hennes bok, åkte tillbaka till siggan, kopierade 60 sidor, åkte tillbaka med boken till tessan och sedan hem för att lämna av papperena. Sen såg jag att facit inte fanns med.. Det hade jag totalt glömt kan jag säga. -> samma procedur ännu en gång. Tur man har som har en så snäll mamma(och pappa som också var med och lämnade och kopierade lite). TACK!

När solen lyser, kan jag göra vad som helst

Inget berg är för högt
inget hinder är omöjligt att komma över



Jag har så himla svårt att komma på rubriker för tillfället så därför blir det nog en hel del mer bra citat och så som jag hittar på lite här och där. Ang. det jag skrev igår om att världen är väldigt underlig så är det inte så att det har hänt något speciellt utan att jag är lite förundrad över hur allt fungerar. Ibland säger och tänker folk så helt annorlunda än vad jag tror dom ska göra. Saker som jag inte alls trodde var rimligt och som jag inte heller är helt säker på är rimliga även efter jag fått dom svart på vitt. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men inget har hänt i alla fall. Om jag inte hade haft en hel dag med matteplugg framför mig så skulle jag nog vara på riktigt bra humör!

Livets svåraste fråga är om livet har någon mening

Svaret är: upplev livet som
meningsfullt och du skall
finna frågan meningslös

Älskar våren!

Blåsipporna har nu börjat slå ut och jag har sett dom första tussilagorna. För övrigt har jag inte så mycket att tillägga. Har bara kommit på att världen är väldigt underlig. Vad jag ska tycka om det får jag ta och spinna vidare på för jag vet inte alls vad jag ska tro om någonting för tillfället. Sen är jag hyfsat slut och har huvudvärk efter allt matteplugg så det snurrar lite väl mycket där uppe för tillfället

Grattis MIN Mamma!

Idag fyller min älskade mamma år! Imorse fick hon en telefon av mig och pappa pch nu efter skolan fick hon en jättegris i marsipan som jag gjorde själv. Den hann bli lite uppäten så inget kort där men jag måste nog få säga att det blev ett riktigt mästerverk!

Blåsippan ute i backarna står

Igår blev jag klar ett tag innan resten av familjen så jag passade på att gå ut i morgonsolen och kolla om blåsipporna slagit ut. Älskar att fotografera i på mornarna, det är då som ljuset är som allra bäst.

Mässa

Idag skulle vi på UF-mässa efter lunchen. Jag gillar mässor. Speciellt när dom inte är obligatoriska. Matten slutade halv 12 och då kom mamma och hämtade mig. Var väl hemma strax innan 12. Efter det satt jag i solen och åt lunch. Mycket bra mässa!
Nu ska jag städa och efter det fixa iordning mig för att åka till Sofie.(Jag hann med ett inlägg ändå, tack vare mässan ;))


Lägesrapport på min nattsambo

Jag håller på att få spel på min nya sängkompis som har sin sovplats inuti min mun. Har lyckats behålla skenan i munnen två nätter i sträck nu men igår var den väldigt nära att flyga ut innan jag ens somnat. När jag biter ihop trycks alla luftbubblor ut och gummibiten i princip sugs fast i mina tänder och när jag slappnar av sedan hör jag ljudet och känner när varenda luftbubbla åker in igen. Det är så sjukt irriterande. Jag antar att alla vet hur det är när man inte kan sluta med något för att man omedvetet börjar igen. Så är det nu. Varenda kväll.

Imorgon ska jag på Sofies 18års fest efter skolan och ska sova där tills på lördag då vi åker direkt till en fotbollsturnering i Göransson arena. Ja, hör och häpnad, jag ska spela fotboll. Eller åt minstone vara där för syns skull, som avbytare. Eller ja, förhoppningsvis som avbytare ska jag väl kanske säga. Vem den smarta personen var som frågade Sandvikens sämsta fotbollsspelare att vara med i sitt lag? Jo det var Emil Sundman. Och ja, han vet hur fantastisk dålig jag är på fotboll. Så varför fråga mig? Jag har absolut inte den blekaste aning, men kul ska det bli! Typ
Hur som hellst blir det kanske inte så mycket bloggande under dessa två dagar. Men jag ska försöka slänga in något!

En sån här önskar jag mig förresten i födelsedagspresent!

Som sagt, minne som en guldfisk

Ja idag är det Sofies födelsedag. Kom jag ihåg att säga grattis till henne när jag såg henne i skolan idag? Nej. Däremot frågade jag henne om vad hon önskade sig men just ordet grattis kunde jag inte kläcka ur mig. Illa Bea. Riktigt illa. Jag skäms.
Nu, hur som haver, ska jag ta och gratta henne här. Så GRATTIS fina du. Hoppas du får en fortsatt bra födelsedag med massa tårta och förhoppningsvis ett långt, smalt, runt paket med en diameter på ca 5 cm. Eller hur tjocka dom nu brukat vara. Kram på dig! <3
Observera att jag bara tog jättefina bilder på dig som ett förlåt!

En guldfisks minne

Jag har fått lite kritik från min kära syster Marina om att jag inte håller det jag lovar här på bloggen. Vilket jag nog kan hålla med om med tanke på att det kan ta typ en vecka för mig att lägga upp något jag sagt jag ska göra dagen efter eller så glömmer jag helt enkelt bort det och gör det inte alls. Det ska jag bli bättre på, eller i alla fall försöka. Alla som känner mig vet ju att jag har ett minne som en guldfisk så vi får se hur det går ;)

En sak jag sagt att jag skulle rapportera om var ju hur det har gått med min skena som jag har i munnen på nätterna och jag kan nu konstatera att jag faktiskt inte vaknar i en stor dreggelpöl. Däremot har jag omedvetet spottat ut den någon gång under natten två nätter av tre. Igår natt lyckades jag dock behålla den i munnen hela natten men tydligen så hade jag också lyckats hålla munnen stängd för min huvudkudde var helt torr!

Här är lite bilder från idag. Bilden på mamma har jag laddat upp som hennes nya profilbild på fb men hon är inte riktigt medveten om det själv än dock, hihi





Årets nykomling

Tur att allt som föll ner från himlen imorse går bort snabbt. Förhoppningsvis är väl allt borta igen om några dagar.

Här är recensionen från GD för er som inte redan läst den! Det var väl en bit som var lite extra intressent så jag gjorde en liten förstoring på den ;)

Dock tycket jag dom valde en lite tråkig bild men om man jämför med Arbetarbladets recension så var den ju GDs jättebra. I Arbetarbladet hade man mest bara fokuserat på en ointressant gubbe i publiken och nästan ingenting om själva teatern. Nej så här ska det se ut! Se och lär Arbetarbladet!

Varför?

Var det verkligen nödvändigt att det skulle bli så här? Va? Vi var ju så nära vår och nu är det kritvitt ute. Titta här vad nära vi var!

Lilla Rut

Jag kom på det att jag ju inte kan lägga ut filmen på lilla Rut nu. Då förstör jag ju för dom som inte sett pjäsen än! Tror jag tar och håller på den lite till, kanske tills de är färdiga med föreställningarna för den här gången. Vi får se. Men jag kan ju avslöja att det lät väldigt bra i alla fall! Eller ja det är faktiskt en riktig underdrift. (utsäkta språket men) Det var riktigt jävla bra gjort! *stolt syster som växt upp med en sådan stjärna* Sen har jag också fått höra att det finns fantastiska recensioner i tidningen idag. Läs GD! (finns dock inget på hemsidan än men det kommer väl!)


Måste ju lägga upp någont i inlägget iaf även fast det inte blev någon film så jag lägger upp det här som jag sagt att jag ska lägga upp i typ två veckor nu. Bra minne men kort!



Arvet efter Arne

Idag var det min tur att vara stolt syster! Det var en riktigt bra och rolig teater med väldigt duktiga skådespelare. Fast jag måste ju nog säga att jag allt tyckte att lilla Heidie(eller snarare lilla Rut) nog var bäst ;) Det bara lyste om henne!
(Heidie i rödblå-rutigt och blått med blommor)


Haha jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna här nedanför....





Jag vet att du ville titta igenom bilderna Heidie så jag tänkte att du kunde ju lika gärna göra det här! ;)

Har ett litet videoklipp också men det lägger jag upp imorgon. Nu ska jag för första gången sova med min skena i munnen. Den ska få käken att slappna av men jag vet inte riktigt om jag vill slappna av i munnen för det är så stor så jag vet inte om jag kommer kunna hålla munnen stängd eller om jag kommer vakna i en pöl av dreggel imorgon. Mysigt. Ger väl helt enkelt ett utlåtande av min nya sängkompis imorgon. God natt!

Ännu mera vår

Snart ska jag till tandläkaren för typ tredje gången på ganska kort tid. Ska dit och hämta en skena till tänderna för jag tror jag har ärvt genen att bita ihop tänderna på nätterna från mamma. Få se om min huvudvärk blir bättre med skenan för i så fall får jag en riktig bettskena senare. Nu blir det bara en gummiskena än så länge. Kruxet är bara att jag inte bar biter ihop tänderna på nätterna utan jag gör det ibland på dagtid också och även om det gick så skulle jag inte vara så sugen på att ha den i permanent.

Observera hur jag automatiskt skrev ”ärvt genen”. Man blir miljöskadad av att gå på natur. Till och med så att man börjar undra vilka gener som är dominanta och vilka som är resistenta ibland. Illa Bea.


Våren är på väg

Igår fick jag hem lite kläder från halens som mamma beställt. Bland annat en klänning som jag ska ha på mig på Sofies mexikanska kväll om någon vecka. Letade efter något med mycket volanger och tja det hade den verkligen! Ännu mer i verkligheten än på bild. Det typ består av volanger kan man säga. Hoppas den inger rätt mexikanska känsla sen tillsammans med rätt håruppsättning och smink. Jag tror verkligen det!
Sen fick jag hem två par shorts också och jag kan nu konstatera att jag för första gången har överdrivit storleken på min rumpa. Jag som inte trodde att det var möjligt! Haha, dom var ju något stora kan man säga. Retur!

Justja jag har ju dessutom glömt att visa vad jag gjorde med håret häromdagen. Ska ta och visa det sen, förhoppningsvis imorgon. Nöjd blev jag iaf!
Nej nu tar jag och kryper ner under mitt varma täcke. Man måste ju vara utvilad när man ska på teaterpremiär! Lycka till Heidie!




Blåsippan snart uti backarna står!


Trötter

Nu är jag så otroligt trött efter allt plugg samt att ha varit vaken i 18,5 timme även fast klockan inte ens är 10 än så jag tackar för mig och säger god natt!



Biologiprov och en spansk film

Har precis kommit till siggan och är något trött kan jag säga. Pluggade till halv 11 igår och gick upp kl halv 4 för att plugga ännu mer. Kl 8 var det alltså biologiprov. Gick väl hyffsat tycker jag men det är lite svårt att säga. Det känns som om det gick bra iaf.

Sista lektionen hade vi spanska och skulle då kolla på en film som Aslam hade tagit med. Den var självklart på spanska men hade ingen text, alls, inte ens spansk. Jag fattade ca ingenting. Kan väl inte påstå att jag försökte så mycket men jag tappade liksom koncentrationen vid första scenen. Som var en sexscen. Och visst helt ok att kolla på sexscener, jag bryr mig inte direkt och det är väl ytterst få 17åringar som gör det också men när ens lärare sitter och håller på att tjikna av skratt och försöker gömma sig bakom ett papper är det ganska svårt att hålla sig för skratt. Låt oss säga att filmen Aslam valt(snarare laddat ner på måfå efter längd så vi skulle slippa så mycket av lektionerna som möjligt) kanske inte riktigt var som han tänkt sig. Det vat liksom inte en sexscen. Fast jag måste säga att den första nog var roligast för det var då allt spåra. Men tyvärr verkade vår lärare sansa sig för vid den fjärde scenen tittade hon bara mest ner i papperet. Vilket var synd för filmen var verkligen inte bra.

Vill förresten ha en drömfångare. En större som jag kan ha bredvid spegeln i mitt rum
Lite bilder från weheartit.com, klicka på bilden för att komma till ursprungssidan. Det kan
ni förresten göra med alla bilder som inte är mina.


Det här är min egen däremot. Justja jag har ju glömt bort att visa det jag målade/skissade
på sportlovet. Får ta och göra det sen. Sen knäppte jag en del vårbilder igår så vissa av
dom kommer ut senare idag när jag kommer hem. Stay put

Studiedag i vårsolen

Sitter nu och pluggar biologi ute i vårsolen inför provet på 90 sidor imorgon. Praktiskt med studiedag idag så jag får lite tid på mig fast det känns ändå som om jag slösar bort den lite med plugg. Aja jag får fortsätta med att längta till min lediga sommar! Då blir det inte något plugg inte! Förrutom två veckors intensivkurs körort då... men med tanke på att jag inte kommer sommarjobba något så blir det inte mer än någon annan


Hål

Har håltimme nu så jag har precis kommit till siggan och Dezzie efter att ha köpt sallad på ica maxi. Nu ska jag ge hunden mat och efter det äta lite själv för att till sist ta en promenad med vovven innan jag åker tillbaka till skolan. Får dock gå utan koppel för det ligger hemma. Tur att man har en någorlunda lydig hund/unge... ;)
Bildbrist just nu så jag tar lite random inspirationsbilder/feel-good-bilder och slänger in här nu i stället

Söndag

Ska snart åka in till sandviken och bland annat hjälpa sarah med sin fotografiska bild-uppgift. Ska även laga mat med henne, tessan och elin samt fixa en annan liten sak innan dess. Ska inte till frissan men det har med håret att göra. Visar sen :)


"En sittplats!"

"Åh vad skönt" tänkte jag när jag öppnade dörren. Ljummet ute och solen tittar fram. Såg en liten fläck med vatten och tänkte det där ska jag fota så jag får in lite vårstämning på bloggen och gick upp och hämtade kameran.
När jag la mig på terrassen för att få till rätt vinkel måste Dezzie ha tänkt lite lika mig fast ändå inte. ”Åh vad skönt - en sittplats!”. För helt plötsligt hade hon satt sig på min rumpa.


Och där satt hon nöjd med en massa kykling runt munnen. Flytta på sig kom inte på fråga.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Vi har ingen hund. Vi har en unge på fyra ben.
Nu tänker jag gå ut och äta lunch i vårsolen tillsammans med min fyrbenta vän! Adios!

Bilder från gårdagens lilla utflykt












Naturhistoriska muséet i Stockholm

Ska till naturhistoriska idag med biologin. Har varit där en gång tidigare tror jag för bra länge sedan och det enda jag egentligen kommer ihåg är delen med dinosaurier. Jag vet att jag gått och längtat efter den biten hela dagen men att jag, när vi till slut kom dit, blev så rädd för alla megaskelett så jag började storböla och satt i mammas knä på en bänk och blundade hela tiden resten av familjen var där och tittade. Förhoppningsvis går det väl kanske lite bättre den här gången. Mamma ska ju liksom inte med så jag får väl lov att skärpa mig eller också hitta ett annat knä att sitta och tycka synd om mig själv i. Hur det blir med den saken får framtiden utvisa


I sommar

Håller på att göra en lååång "Att göra i sommar"-lista. Hemskt att det bara är mars än så länge. Jag vill ju ha sommar NU. Fast först vår. En varm vår. Så varm att den är på vippen till att vara sommar. Och efter det en riktig sommar. Och ett lååångt sommarlov framför allt. Ibland önskar jag att jag hade någon slags klocka så att jag kunde stanna tiden. Eller ja, stanna tiden men låta dagarna gå. Bara helt plötsligt utöka sommaren 2012 på obestämd tid. Det skulle väl vara något? Tror jag ska sätta en sån klocka högst upp på min önskelista tills jag fyller år. Tänk vad praktiskt. Jag menar den skulle man ju kunna använda vid andra tidpunkter på året också. Typ jul. Eller bara en vanlig helg. Fast då kanske man tröttnar på att vara ledig och längta till skolan? Men det skulle ju inte alls vara så dumt! Nej en sån där klocka ska jag allt ta och skaffa!

Från sommar till frost. Här är lite nyknäpta bilder





Dezzies ben har förresten blivit bättre nu. Efter lite massage så kunde hon gå lite försiktigt på benet igen så förhoppningsvis går det över av sig själv. Annars blir det att fara till veterinären imorgon vilket inte är så populärt om man frågar henne så vi får hålla tummarna.

Lilla prinsessan

Våran lilla tjej har  börjat hoppa på tre ben och vill inte alls gå på ena bakbenet så nu ligger hon i soffan på vänster sida med täcke och en kudde under högerbenet. Rimadyl(smärtstillande för hundar) och skinka är det som gäller för hennes del nu. Stackars liten!



Grått är det ute nu. Fast jag är glad så länge det inte snöar. Jag är trött på snön nu, ge mig vår och barmark och efter det en lång och härlig sommar!



En bra bok

Har precis börjat med en bok jag ska läsa och kanske ta lite hjälp av till mitt projektarbete. Hittills är den riktigt bra, fast kanske en aning läskig på något vis. Vilken bok det är får ni reda på senare eftersom hela mitt projektarbete för tillfället är lite småhemligt.

Facebook har förresten slutat fungera på min dator. Allt annat fungerar och internet är riktigt bra men just att komma in på facebook just nu är omöjligt. Undra om det bara är min dator eller om det faktiskt är facebook som har problem? Får ta och kolla upp det!


Februarifavoriter


Päls eller inte päls, det är frågan

Imorse när jag och mamma var på väg hemifrån i bilen såg vi en brun klump som låg på vägen ca 200 meter från huset.
- Hade den päls? Frågade jag.
- Nejdå, sa mamma. Det var bara en smutsig snöklump från en bil.

Tänkte inte så mycket mer på det tills när vi var på väg hem igen då mamma stannade och började backa. Då såg jag att den skitiga snöklumpen som låg på min sida av vägen hade ganska så stora öron.
Fick sen veta att en granne längre ut mot Boviksvägen hade gått ner på gården en morgon där han matar rådjur och mötts av inte mindre än 7 döda rådjur. Lodjuren hade tydligen varit leksjuka. (dock inte hungriga eftersom de bara var ihjälbitna) Vågar man gå i skogen nå mer utan att vara rädd för att gå på en massmordshög av rådjur?


Lite bilder från sportlovet

Kom hem igår efter en vecka i Nysätern. Körde 18 mil upp dit Från Sandviken till Färila och 38 mil ner från Hede till Sälgnäsviken. Blev en hel del fotografering och även en del skissning som jag kommer lägga upp lite då och då framöver.





Gamla hus i Kläppen







Vy från Orrstädjan

Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt