Årets första semla

Åt just årets första semla som nog var en av dom godaste jag ätit någon gång. Älskar allt som kommer från Barrsätra Hembageri. Jenny som äger stället har alltid allting nybakat och fuskar inte med något utan gör allt själv. Dessutom så kostar det betydligt mindre där än på typ marran och andra ställen. Räkmackor som man normalt får betala över 100 spänn, ibland upp emot 200, tar hon för 40 kr. Det tycker jag är ganska värt.

Grattis Farmor!!

Grattis Älskade Farmor på födelsedagen!


Good morning world!

Imorse trodde jag verkligen inte att veckan skulle kunna bli värre efter att jag upptäckt att jag tappat bort mitt pandora-armband samt min gårdag. Sen kraschade min dator.
Ja jag har tappat bort mitt pandora-armband, ja det var min käraste ägodel. Ja jag har letat överallt. Jag vet att jag hade det i fredags innan idrotten men tog av mig det efteråt när jag skulle dushca. Efter det har jag inget minne av det. Ja jag har letat i helt gymnastiksalen samt omklädningsrummet samt alla mina väskor, samt alla mina fickor på alla mina kläder. Ja just nu känns det ganska fördjälvigt rent utsagt eftersom armbandet för mig inte bara var ett fint armband utan ett armband med olika berlocker som jag fått av olika persones som betyder väldigt mycket för mig. Därför spelar det ingen roll om jag skulle köpa ett nytt med exakt samma berlocker då det är just de berlockerna som finns på armbandet som betyder något för mig. Därför har jag det alltid på mig och tar bara av det när jag ska duscha eller träna och därför har jag vanligtvis alltid koll på vart det är.
Jag hade hellre tappat bort både nycklar, mobil, dator, you name it. Bara. Inte. Det. Armbandet.

Dagens fysikprov är dock inställt, det är ju alltid något.
Gammal teckning jag gjorde på bilden i ettan av pandora berlocker. De två första har jag på mitt armband.

Koffeinkick tack!

Trött -> KAFFE



Skissar lite

Kom på för någon dag sedan att jag knappt målat något alls på jättelänge så nu sitter jag och pluggar fysik och skissar lite om vartannat. Inget speciellt komplicerat så den blir nog klar idag.

Nog två av mina favoriter hittills

Ibland när man sitter och gör något så får man helt plötsligt en idé som man bara måste göra på en gång. Satt och pluggade fysik när jag fick en snilleblixt som skulle kunna vara ett tecken på kreativitet men också ett tecken på total okoncentration. Troligtvis en blandning.

Inspiration från http://favim.com/image/195331/http://mydietconsistsofglitter.tumblr.com/post/11055041036/the-story-of-my-lifeoch http://zoewiezo.deviantart.com/art/Flower-Book-145884992?q=&qo=

Grattis på födelsedagen pappa!



Mitt pimpade paket. Tyckte det såg så tråkigt ut från början så jag satte på något klistermärke. Sen blev det några till klistermärken. Helt plötsligt var dom i princip heltäckande.

Tog en jättebra bild imorse tyckte jag men den blev inte godkänd av motivet så det fick bli en ansiktslös bild då jag har brist på bilder på herrn i huset.

Kanske, kanske inte

Har ju funderat en hel del på att byta från nv-nv till nv-mattedata dom senaste dagarna men efter att jag pratade en del med Liisa och kom fram till att det nog inte blir så. Däremot ska jag försöka få till det så att jag får läsa alla de kurser jag vill genom att inte läsa biologi b och låta bli betyget i kemi b och sedan trycka in matte e, matte breddning, engelska c, svenska c och spanska steg 5 på dom poängen som jag får över då, individuella-vals poängen och valbara kurser-poängen. Kan funka. Vi får se efter att jag pratat med rektorn senare.


Beslutsångest

Har lite beslutsångest för tillfället

Time is a greate teacher, but unfortunately it kills all its pupils

- Louis Hector Berlioz

När saker krånglar till sig får man se till att komma på lösningar på problemen. Bara till att hoppas att plan b funkar




Matte C - check

Dagen började med matteprov i 4 timmar. Efter det var jag något hungrig men jag hade med macka och kitkat som jag satt och åt på mattelektionen efter provet. Gick riktigt bra på matteprovet och nu är matte C avklarat! Nu tänker jag sitta och titta på film med mamma resten av dagen! Tror inte jag orkar plugga något mer just nu för jag känner mig helt färdig

Byebye kemi

Ja nu var det slut. Fast provet inte gick sådär jättebra så är det förjäkla skönt att det är klart. Kom hem för en halvtimme sedan efter boxningsträning så nu är jag både slut i kropp och skalle. Nu tänker jag sätta mig ner och kolla på en mysig film och sedan krypa till kojs.

Slutspurten

Dagen har mestadels spenderats framför kemiboken, Narnia och bakom kameran. Ska bli så skönt när morgondagen är över och jag äntligen han lägga kemi B bakom mig. Känns inte som om biologi A kommer bli lika jobbig på något sätt. Tror det kan vara lättare med något lite mer bekant som kropp och natur än massa aminosyror, kolhydrater, nukleotider och lipider. Nu ska jag plugga lite till kemi och sen gå och lägga mig! God natt!

Håll tummarna!

Håll tummarna för en strålande dag utan moln imorgon! Nu ska jag plugga lite kemi inför sista kemiprovet under min gymnasietid och möjligtvis det sista någonsin, efter det blir det film och en lugn kväll

Jahapp. Det var det det

Glöm det jag skrev om att det såg ut som att det skulle klarna ute. Tre sekunder efter att jag skrev det så kollade jag ut genom fönstret igen och nu kan man knappt se träden på andra sidan sjön. Tror jag får ta fotograferingen någon annan dag!

Good morning!

Att åka skidor står på schemat idag! Håller också tummarna för att det klarnar till kl 2-3 någon gång så jag kan gå över på andra sidan sjön och fotografera allt jag missade igår när batteriet tog slut. Ser ut som om det skulle kunna bli så faktiskt!

Slut på batteri.....igen

Kollat på film och pluggat är vad min dag till största delen bestått av. Sen gick jag och mamma ut och prommenerade lite på sjön också i det fantastiska vädret och självklart hade jag med mig kameran och självklart tog den slut på batteri... Naturligtvis var det också efter den tog slut på batteri som jag såg miljoner saker att fotografera. Aja bättre lycka nästa gång!


Superflax


Stackars liten!

Stannade hemma idag och nu på morgonen när jag satt och tittade på tv på nedervåningen så smällde det plötsligt till i fönstret och en liten fjäderboll föll till marken. Det såg jätteläskigt ut för den satt på marken och huvudet bara föll åt sidan och sen rullade hela fågeln på sidan. Var hundra på att den hade dött men den rörde lite på sig så jag sprang ut med Dezzies handduk och plockade försiktigt upp den och la den i handduken på ett bord så inget annat djur skulle komma och ta den. Kollade så att inget var brutet och som tur var så verkade den intakt, dock avtuppad. Gick in igen och sökte på "fågel som flugit in i fönstret" och läste på djurensö att man skulle vara rädd om nacken eftersom den kunde ha fått hjärnskakning och lägga den i ett tyst rum i en låda med lufthål. Men jag lät den ligga på handduken lite till eftersom det såg ut som om den kvicknade till lite vilket var bra för efter typ 20 min så flög den iväg helt själv. Vid det ögonblicket stod jag och hoppade av lycka :')

Not my day

Det blev ju inget matteprov idag(som var anledningen till att det inte blev någon uppdatering igår då jag satt och sista-minuten-pluggade hela kvällen). Imorse trodde jag att jag mådde lite halvdåligt för att jag var nervös men eftersom jag mådde sämre och sämre så stannade jag hemma idag och vi får se om jag går imorgon för jag mår fortfarande inte bra. Skulle vara skönt att få ha matteprovet gjort och sluppit tänka på det men jag får helt enkelt ta det senare. Nu blir det sängen för min del! God natt!

Places to go

5. Paris


4. Island


3. New York


2. Nya Zeeland


1. Afrika


Har pluggat matte hela kvällen och har därför inget intressant att lägga upp på bloggen så jag kom på att jag skulle göra en liten lista över mina drömresemål. (Självklart ska kameran med vart jag än åker) Och ja jag vet att Afrika inte är en speciellt liten världsdel men jag vet bara inte vart i Afrika jag vill resa till än. Hur som helst ligger det helt klart på plats nr 1

Har inte hänt så mycket spännande idag. Det mest händelserika var väl att jag lyckades läsa in mina nycklar i skåpet. Mindre bra. Tur att det fanns en extranyckel på siggan som mamma var så snäll att hämta. Tänk att det alltid är jag som lyckas med allt. Antingen så har jag väldigt otur eller så är jag fantstiskt oskicklig när det gäller att vara smidig. Jag gissar på det sistnämnda.

Kategorier

Sitter nu och ändrar om en del i kategorier na på bloggen. Vet inte riktigt hur det blir men det är en fasans massa inlägg som jag vill ska byta plats. Jag vill att allt ska vara lite mer sorterat efter foton och inte det jag skriver om. Sen ska jag fixa ett snyggare arkiv också. Fast det blir nog inte idag. Och så ska jag fixa ny profilbild, samt få upp den så den börjar ovanför inläggen. Vilket inte heller kommer hända idag.

Tror jag ska ta och försöka fota lite kolsyra sen. Såg en jättecool bild på det och skulle vilja testa det själv också. Men som sagt, inte idag. Idag ska jag försöka få färdigt kategorierna och sen blir det god natt för min del


Don´t forget: beautiful sunsets need cloudy skies

-Paulo Coelho

För tillfället har jag inte så mycket intressant att skriva om för jag sitter nämligen och pluggar en massa kemi så lägger upp ett foto jag just tog i stället. Fick ta ett antal kort innan det blev som jag ville ha det. Inte så lätt att vara framför kameran och samtidigt få exakt rätt fokus

Fredag den 13

Ja vad ska man säga. Dagen började med att jag råkade spränga min parfym när den åkte ner i golvet. Efter det hade jag gympa som första lektion och när den lektionen var klar upptäckte jag att jag glömt mina jeans hemma så det blev till att ta joggingbrallor idag också med tröjan jag tänkt ha till jeansen som kanske såg något malplacerad ut tillsammans med gymnastikbyxor? Jag vet inte. När jag hade duschat märkte jag att jag inte heller hade någon mousse med mig till håret och balsam använder jag aldrig i skolan. Då hade jag naturligtvis också tappat bort min snodd så idag gick jag runt i skolan och såg ut som ett litet vilset troll.

Efter andra lektionen märkte jag att min mobil inte låg i den ficka jag trodde jag lagt den i. Och inte i någon av de andra fickorna heller för den delen. Var bara att anta att den låg hemma, vilket den också gjorde.

 

Resten av dagen har också varit lite småwierd men är det fredag den 13 så är det. Positivt med dagen är dock att jag spöade både emil, aslam och omar på pingis en varsin gång samt att det nu är helg!


Att komma på rubriker blir allt svårare

Sitter fortfarande och tragglar med designen så just nu orkar jag inte skriva något. Ett foto får helt enkelt räcka idag!

Designändring, igen

Ja nu håller jag på att fixa en ny design, igen. Vi får se hur det blir men jag kommer nog ändra den stegvis lite då och då
På något sätt så blir jag aldrig helt nöjd med designen utan tröttnar på den efter några dagar. Hoppas jag inte tröttnar på den här för jag orkar inte fixa någon mer tror jag

Kakor

Har bara en lektion idag så just nu sitter jag på siggan och käkar massa kakor!

Det går åt rätt håll nu

Måste bara säga att jag för tillfället är på ett mycket gott humör efter att ha fått tillbaka fysikprovet jag skrev innan jullovet idag med alfabetets vackraste trippel kombination skrivet på framsidan, nämligen mvg. Så himla skönt. Något som också är väldigt skönt är att jag bara har knappt två veckor kvar av Kemi B. Sen är det byebye kemi och hej biologi! Gymnasiets uppförsbacke är strax slut och nerförsbacken kommer snart att börja

Hey you, yes you reading this. Smile, you're beautiful

Nu ska jag ta och krypa till kojs efter första dagen efter lovet med både skola och boxning. Kändes ok att börja skolan ändå nu efter mitt härliga lov. God natt!

Grattis Sarah och Elin!!

Ville bara passa på att gratta mina kära vänner som nu får gå på krogen när jag ändå kommer ihåg det! Firade dom igår hos Sarah eftersom Sarah fyller idag och Elin fyllde den fjärde. Grattis på er!!


Skoldatorn lever, dock med baksmälla

Min skoldator har nu börjat leva igen efter kvällen med rödvin. Dock tror jag den har åkt på en ganska ordentlig baksmälla för tangentbordet är ganska segt och den stinker rödvin. Tur att jag slipper lämna in den med andra ord för jag tror inte meningen ”jag vet inte vad som har hänt den bara slutade fungera” skulle gå hem.


Lunchdax

Inte alla hundar som får oxfilé till lunch


Gällande ricinolja

Ur Arbetarbladet:

Nu när jag läst detta har jag kommit fram till att min oöppnade ricinolja helt enkelt får fortsätta vara oanvänd ända tills någon i familjen är i akut behov av laxermedel.

Hem till kära syster och fika

Tänk att det bara är 2 dagar kvar av jullovet imorgon. Shit vad fort det har gått! Bara till att börja längta till näste lov då. Var till gävle och fikade hos Marina och Daniel idag. Vär riktigt mysigt och Marina bjöd på en del hembakat och visade sin medfödda talang där. Haha nejdå men det smakade riktigt bra faktiskt!(Marina: Jag är riktigt imponerad!) Synd bara att kameran har slut på batteri precis när det går tre rådjur utanför fönstret. Ibland har man allt ganska otur. Trodde först det berodde på att det var för mörkt att jag inte kunde knäppa några kort men sen upptäckte jag att det var pga batteriet.
Nu ska jag ta och dra fram lite skolböcker ur garderoben och ta tag i allt jag sagt att jag skulle slippa ända tills nu. Kulkul!

(Köpte förresten ett nytt läppstift när jag och tessan var i gävle igår! Råkade ju spola ner det förra i en toalett... Dock är det inte riktigt lika gällt som det blev på bilden)



Lugn morgon

Sitter och lyssnar på musik i sängen och bara slöar och skulle lugnt kunna sitta här hur länge som helst men måste snart gå och göra mig iordning. Bara några minuter till. Orkar inte kliva upp härifrån precis just nu. Snart så

Ny, tillfällig, design

Ja jag kände att jag behövde få bort julstuket på bloggen så jag gjorde en snabb tillfällig design igår kväll. Hoppas den duger så länge :) (om bloggen fortfarande är julig kan man uppdatera sidan så visas den nya designen)


Idag har jag och Tessan varit i Gävle och köpt present till Sarah som fyller år på söndag. Ska bli kul att se henne öppna paketet sen.
Bilderna är från Danmark i somras. Man blir lite smådepp när det inte kommer någon snö och då börjar man nästan längta till sommaren igen. Hoppas snön återvänder snart och stannar den här gången så jag får åka lite skoter!

"Shoot for the moon. Even if you miss it you will land among the stars"


Stockholm

Ja igår var tessan och jag i Stockholm och shoppade lite. Fick skjuts dit av pappa som skulle dit och jobba och det blev en riktigt mysig dag. Älskar rea! Fick bla med mig ett pas skor hem för 69 kr. Trodde först dom kostade 229 så när jag gick till kassan och hon slog in dom och bad om 69 kr kunde jag inte dölja min förvåning. Tror aldrig jag köpt ett par skor så billigt någon gång. Köpte några t-shirts från monki också samt en skjorta och bh från cubus. Sen var vi in på stadium och köpte boxningslindor till mina händer så nu slipper jag ha ont i i händerna efter varenda gång jag tränat i fortsättningen!


När jag kom hem upptäckte jag att mina favoritjeans gått sönder så jag tänkte be min kära farmor att laga dom sen och samtidigt be henne om hjälp med att tvätta min onepiece. Ibland är man i behov av ett proffs och då är det tur att man har ett i närheten!

Årets nyårslöfte

Har funderat ett bra tag på vad som skulle bli mitt nyårslöfte och jag kom just på det det perfekta, nämligen att inte mörda någon elektronik 2012. Vilket betyder att inte vattna eller på något sätt dränka några telefoner, inte spilla rödvin på någon dator, inte få någon dators skärm sönderbruten mitt i tu, inte tappa något mer i golvet, med mera, med mera. Wish me good luck!


2012

Ja då var det 2012 då! Ska bli intressant att se hur händelserikt det här året kommer bli. Idag har jag lekt bambi på hal is för första gången på flera år. Eller ja det leker jag väl kanske ganska ofta men just på is var det flera år sen jag gjorde. Passade på att ta någon bild på isen, dock var det inte jag som åkte med kameran på väg ut. För kameran skulle hålla sig hel var det bäst att pappa fick ta den biten.


Familj | I mitt huvud
Jobb | Kreativt | KTH
Loppis och Dylikt
Lägenheten | Recipept
Resor | Speciellt | Teater
Tips från Coachen
Vänner | Året som gått
Övrigt
Bröllop | Danmark | Djur
Dezzie | Favoriter | Hus
Höst | Instagram | Jul
Mat | Mobilfoton | Natur
Nysätern | Närbilder
Porträtt | Sommar
Stockholm | Sälgnäsviken
Vinter | Vår | Övrigt